Ilość goli

Szarlatan Wróg ludu

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 3
0
20.12.2008, 14:43    Pytanie
To już nie jest problem słabo zmotywowanych napastników, nieskutecznej taktyki czy małej rotacji składu, więc DARUJCIE SOBIE PISANIE BZDUR.

Zaznaczam, że gram już na patchu 9.0.2

Mianowicie, żenujące jest to, co zawodnicy robią z piłką w sytuacjach bramkowych - strzały albo w las, albo prosto w bramkarza, nie pamiętam gola z sytuacji jeden na jeden bo bramkarz broni wszystko. Bramki padają tylko z dobitek, dziwnych sytuacji, z dośrodkowań i samobójów. To nie przypadek, że co mecz, zawodnik ze trzy, cztery razy marnuje sytuacje bramkowe. Bywa, że w meczu miałem trzech zawodników, którzy nie wykorzystali po dwie, trzy, a nawet cztery sytuacje sam na sam.

W FMa gram już wiele lat, zawsze strzelałem dużo bramek, ale mnóstwo też traciłem - a w 2009 - mimo, że taktyk nie zmieniam, tracę najmniej bramek w lidze np. grając Dynamo Moskwa po ośmiu meczach i to z drużynami typu CSKA, Lokomotiw czy Spartak, miałem tylko 2 stracone bramki.

Teraz gram ligę meksykańską San Luis, i się odechciewa, jak klasowi zawodnicy nie mogą wykończyć akcji. i zaznaczam, że komputer ma TAKIE SAME problemy ze strzeleniem gola mojej drużynie.

Ktoś ma jakieś refleksje?

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.12.2008, 15:20

Szarlatan Wróg ludu

0
20.12.2008 17:23    #10
dooomiiin, ja tu prawię nie o tym, że KAŻDY napastnik powinien wykorzystywać KAŻDĄ sytuację, tylko o nieskuteczności, która z prostej obserwacji nie jest przypadkowa. zresztą co ty możesz wiedzieć... sprowadzasz sobie aguero, to kim grasz? barceloną? czy jak michał24s man u... hyh, nie interesuje mnie opinia ludzi, którzy preferują jakieś wymóżdżone rozgrywki drużynami z najwyższej półki.

hQ Partyzant

Poziom ostrzeżeń: 0
0
20.12.2008 17:28    #11
W tym temacie moim zdaniem osoba, która go założyła ma na myśli to, że zbyt często marnowane są akcje, które najwyraźniej w świecie każdy inny zawodnik by strzelił. Nie koniecznie każdą sytuację 100% napastnik ma strzelać, ale chociaż te absolutnie proste tak. Moim zdaniem zdarza się to zbyt często.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.12.2008 o godz. 17:29

Polska Gola

Yodarj Żołnierz frontu ideologicznego

0
20.12.2008 17:30    #12
[quote=Szarlatan]dooomiiin, ja tu prawię nie o tym, że KAŻDY napastnik powinien wykorzystywać KAŻDĄ sytuację, tylko o nieskuteczności, która z prostej obserwacji nie jest przypadkowa. zresztą co ty możesz wiedzieć... sprowadzasz sobie aguero, to kim grasz? barceloną? czy jak michał24s man u... hyh, nie interesuje mnie opinia ludzi, którzy preferują jakieś wymóżdżone rozgrywki drużynami z najwyższej półki.[/quote]

Ja gram w Conference South. To chyba jasno wynika, że i tak da się sprowadzić takich zawodników, aby strzelali bramki. Rzecz taktyki i odpowiedniego zgrania ekipy. No i oczywiście odpowiednich zawodników.

Szarlatan Wróg ludu

0
20.12.2008 17:44    #13
hQ_ czytaj mnie, bo nie chodzi mi o to, co wypisałeś.

Pewnie byłbym przewrażliwiony gdyby tylko drużyna prowadzona przeze mnie miała problemy ze strzeleniem, ale KOMPUTER MA TEN SAM PROBLEM, jakbyście mogli tylko zobaczyć, co robią z piłką w sytuacji podbramkowej czołowi gracze innych drużyn z którymi miałem sposobność zmierzyć się w lidze rosyjskiej czy meksykańskiej - łącznie w meczu jakieś 35 strzałów, a wynik prawie zawsze 1-0.

A wątek założyłem, kiedy moi skrzydłowi wychodząc na prostopadłą piłkę ładowali za każdym razem w bramkarza, W KAŻDYM MECZU, bywało i tak, że jeden zawodnik miał takie trzy sytuacje w ciągu 10 min meczu, kiedy moja drużyna przycisnęła - to *** nie wymysł.

Rozumiem, że u niektórych osób może wyglądać to normalnie, ale tak to jest z bugami, jedni dostrzegają, drudzy nie widzą problemu, ja też często czytając wasze komentarze o waszych problemach, nie wiem o co chodzi, bo nigdy ich w FMie nie spotkałem.

Spokojnie, spokojnie z tymi słówkami - Seju

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 21.12.2008 o godz. 13:57

0
20.12.2008 17:49    #14
Chciałeś, żebyśmy się podzielili refleksjami na ten temat.

To się podzieliliśmy - uważamy, że bugu nie ma. U nas tego nie ma i ok, taka nasza refleksja.

I nie ma tutaj żadnego usprawiedliwienia dla tego, żebyś się denerwował i rzucał "qrwami". Radzę zachować odrobinę pionu, bo może się to dla Ciebie źle skończyć.

Szarlatan Wróg ludu

0
20.12.2008 17:54    #15
buehehe, a *** to co dla ciebie znaczy puchatku? bo dla mnie to przypadkowy zlepek liter... hyh
i za kogo ty się yodarj wypowiadasz? za swoją rodzinę, że piszesz w liczbie mnogiej?
jak prześledzisz wypodwiedzi, to zauważysz, że kilka osób dostrzega problem, kilka nie.

Ten przypadkowy zlepek liter jest przekleństwem. W połączeniu z Puchatkiem daje reakcjonistę. - dop. Seju

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 21.12.2008 o godz. 14:00

michal24s Młody aktywista

0
20.12.2008 17:57    #16
[quote=Szarlatan]dooomiiin, ja tu prawię nie o tym, że KAŻDY napastnik powinien wykorzystywać KAŻDĄ sytuację, tylko o nieskuteczności, która z prostej obserwacji nie jest przypadkowa. zresztą co ty możesz wiedzieć... sprowadzasz sobie aguero, to kim grasz? barceloną? czy jak michał24s man u... hyh, nie interesuje mnie opinia ludzi, którzy preferują jakieś wymóżdżone rozgrywki drużynami z najwyższej półki.
[/quote]
Myślisz, że całe życie gram Man Utd? Jak poznam grę, to zagram słabeuszem. Wole grać Manchesterem, niż słabiakami ale wczytując gre po porażkach (nikogo nie oskarżam).

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 20.12.2008 o godz. 17:58

0
20.12.2008 17:58    #17
[quote=Szarlatan]buehehe, a "qrwa" to co dla ciebie znaczy puchatku? bo dla mnie to przypadkowy zlepek liter... hyh
i za kogo ty się yodarj wypowiadasz? za swoją rodzinę, że piszesz w liczbie mnogiej?
jak prześledzisz wypodwiedzi, to zauważysz, że kilka osób dostrzega problem, kilka nie.
[/quote]

Za ludzi, którzy błędu nie dostrzegają.

I przestań używać jakichkolwiek wyzwisk, bo to nie świadczy o Tobie pozytywnie.

Szarlatan Wróg ludu

0
20.12.2008 18:02    #18
no tak, wszyscy gramy słabiakami bo możemy wczytać grę po porażkach... ech, dziecko jesteś mimo wieku.

Ja tu liczyłem na refleksję, a nie na wrzucanie od "laików nieznających sie na futbolu", więc sam uważaj, bo się skończy u Rzecznika Praw Dziecka, heh.

michal24s Młody aktywista

0
20.12.2008 18:04    #19
[quote=Szarlatan]no tak, wszyscy gramy słabiakami bo możemy wczytać grę po porażkach... ech, dziecko jesteś mimo wieku.

Ja tu liczyłem na refleksję, a nie na wrzucanie od "laików nieznających sie na futbolu", więc sam uważaj, bo się skończy u Rzecznika Praw Dziecka, heh.[/quote]
JA NIE WCZYTUJĘ gry po porażkach. To była sugestia, ale skoro nie odróżniasz sugestii od wyznania to nie gadaj.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.