Instalacja patcha innego niż najnowszy

qwx675 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
13.01.2012, 20:50    Pytanie
Witam,

do dziś miałem FM2012 w wersji 12.0.4. Z powodu crash dumpa włączyłem jednak Steam w offline i zaktualizował mi grę do 12.1.1. Crash dump ustąpił, ale nie działa FMRTE. I nie chcę płacić za działającą wersję.

Jednakże potrzebuję FMRTE, bo do mojego klubu sprowadziłem o kilku zawodników spoza kraju więcej, niż mogę zarejestrować do pucharów, a skład jest zbyt liczny, by zgłosić do ligi. Nie chcę z nikogo rezygnować.

I tu pojawia się moje pytanie, a właściwie 2:

1) czy można cofnąć jakoś aktualizację?

2) czy po reinstalacji FM2012 będzie możliwe zainstalowanie przez Steam tylko uaktualnienia 12.0.4? Czy musi zaktualizować do najnowszej wersji?

Dziękuję z góry za pomoc :)

Mar1992 Przodownik pracy

0
13.01.2012 21:32    #1
Ściągnij najnowszego FMRTE: http://www.fmrte(...)eleased/

qwx675 Partyzant

0
13.01.2012 21:49    #2
Ano właśnie chodzi o to, że:

"For the first time, we had to create two differents versions of FMRTE : one free, and other for users that contributed to this project with a donation.
The free version has less features and won’t let you save anything. To get the full power of FMRTE, you have to make a donation."

Nie chcę płacić, a chcę zapisać zmiany. Więc potrzebuję FM w wersji 12.0.4 albo sposobu na zapisanie zmian w nowym FMRTE bez kupowania licencji, np. korzystając z jakiegoś triala.

gucioprawda Młody aktywista

0
14.01.2012 01:18    #3
Wreszcie się skończy idiotyczne ułatwianie gry edytorami...
Na przyszłość rób przemyślane transfery;)

qwx675 Partyzant

0
14.01.2012 12:45    #4
@ gucioprawda: człowieku, to jest GRA i tu chodzi o rozrywkę. Nie mam 14 czy 17 lat żeby to było całe moje życie, gram w wolnym czasie po pracy i studiach i w takim wypadku dla mnie rozrywką jest to, że mam takich graczy, jakich mogę zatrudnić, bez użerania się z ograniczeniami dot. liczby obcokrajowców itp.

Poza tym: czy post: "Wreszcie się skończy idiotyczne ułatwianie gry edytorami...
Na przyszłość rób przemyślane transfery" odpowiada na postawione przeze mnie pytanie?

Oprócz mojego pytania, które już zadałem, a pozostaje bez odpowiedzi, mam drugie, nowe i kieruję je do poważnych ludzi:
- czy można gdzieś znaleźć opis struktury pliku z zapisem gry? Łatwiej i bezpieczniej jest stworzyć edytor dla zapisanej gry niż korzystający z pamięci komputera podczas gry w FM (a tak robi FMRTE). Mógłbym (jeśli znajdę czas) spróbować coś takiego napisać...

loswariatos Młody aktywista

0
14.01.2012 14:23    #5
Skoro nie masz 14 czy 17 lat to z łatwością powinieneś zrozumieć, że skoro ktoś się użerał z całą masą danych nie mając do nich żadnego szablonu i udało mu się stworzyć z tego działające narzędzie to może oczekiwać jakiegoś wynagrodzenia za tę pracę. Przy takiej ilości informacji, które przetwarza Fm2012 wydaje się to wręcz naturalne.
Struktury nie znajdziesz nigdzie.
meglio fascista che frocio

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
14.01.2012 15:16    #6
Jeśli chcesz cofnąć aktualizację musiałbyś zdobyć jakoś patche, które można instalować nie przez Steam i wtedy przeinstalować grę i zainstalować tyle patchów ile potrzebujesz. Oczywiście cały czas na Steamie offline, żeby nie pobrało uaktualnień.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

qwx675 Partyzant

0
14.01.2012 15:46    #7
[quote=loswariatos]Skoro nie masz 14 czy 17 lat to z łatwością powinieneś zrozumieć, że skoro ktoś się użerał z całą masą danych nie mając do nich żadnego szablonu i udało mu się stworzyć z tego działające narzędzie to może oczekiwać jakiegoś wynagrodzenia za tę pracę.[/quote]

Rozumiem to. Nie oznacza to jednak, że mam ochotę płacić, zwłaszcza, gdyby była możliwość zrobienia tego inaczej. Dlatego zapytałem. A Twoja wypowiedź nijak się ma do pytania.

@Klejo: w tej edycji FM chyba jest to niemożliwe, patche wychodzą tylko na Steam. Wydaje mi się, że pozostają 2 opcje: zapłacić lub napisać coś swojego ;)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 14.01.2012 o godz. 15:48

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
14.01.2012 16:02    #8
Właśnie nie wiem, coś gdzieś czytałem, że da się je jakoś instalować bez steama, ale nie wiem jak.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution