Instrukcje dot. rywala

Flame333 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
16.01.2010, 19:26    Pytanie
Mam do was sprawę. Otóż ostatnimi czasy mój asystent identycznym składem, identyczną taktyką wygrywa mecz z danym przeciwnikiem, podczas gdy ja mam z tym ogromne problemy. Na pewno duży problem leży w instrukcjach dot. rywala, nie potrafię zupełnie ich ustawiać. Jasne, do tego dochodzą jeszcze interwencje w taktyce w trakcie meczu, ale moim zdaniem, to właśnie podany w temacie czynnik jest największym szkopułem w mojej karierze. Proszę was więc o jakieś porady, co do tego zagadnienia, albo o inne wytłumaczenie tego problemu.

A podobno to asystenci są debilami.

//Edytowano 2 razy, ostatni raz 16.01.2010, 19:27

kurupt Żołnierz frontu ideologicznego

0
16.01.2010 20:16    #1
Ja zaznaczam tak:

PRESSING: napastnicy (ew. ofensywni pomocnicy), skrzydłowi i bramkarz

ŚCISŁE KRYCIE: jak wyżej, oprócz bramkarza oczywiście

AGRESYWNY ODBIÓR: napastnicy i wszyscy pomocnicy (nawet defensywni)

Do tego zaznaczam "wymuś zagranie słabszą nogą" gwiazdom danej drużyny. Taktyk ze mnie żaden, ale jakoś to u mnie działa.

Użytkownik uznał post za pomocny

Opinia publiczna to dziwka.
------
http://kurupt.cmrev.com/kariery.html

DanielloMUFC Partyzant

0
16.01.2010 20:36    #2
Ale mi się wydaje że każda z instrukcji musi byc dopasowana do atrybutów zawodników. Na przykład ścisłe krycie, gdy nasz obrońca ma krycie na niskim poziomie i ma przypilnować napastnika, który jest szybszy i ma wysoki poziom gry bez piłki to to da nikłe efekty. Taka moja uwaga. ;)

Flame333 Partyzant

0
16.01.2010 22:05    #3
[quote=kurupt]Ja zaznaczam tak:

Do tego zaznaczam "wymuś zagranie słabszą nogą" gwiazdom danej drużyny. Taktyk ze mnie żaden, ale jakoś to u mnie działa.[/quote]

A w grze nadmiar obowiązków nie mści się jakoś?

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
16.01.2010 22:09    #4
Ze swojego doświadczenia mogę uznać, że tak, bo zauważalne było to, że moi kopacze gubili się czasem na boisku, bo mieli nakazane robić kilka rzeczy naraz, więc zamiast być przy zawodniku X1 i kryć zawodnikaX2 nie robili ani tego, ani tego... Nie mówię, że tak jest zawsze - sądzę tak po obserwacji poczynań moich zawodników. ;)

0
16.01.2010 22:45    #5
Flame, być może, ale nie rzuca się to w oczy.
------

szfedo Przodownik pracy

0
16.01.2010 23:01    #6
[quote2=Flame333][quote=kurupt]Ja zaznaczam tak:

Do tego zaznaczam "wymuś zagranie słabszą nogą" gwiazdom danej drużyny. Taktyk ze mnie żaden, ale jakoś to u mnie działa.[/quote]

A w grze nadmiar obowiązków nie mści się jakoś?[/quote2]

Absolutnie nie. Oczywiście jeśli każdy gracz ma swoje zadanie jasno określone oraz jeśli ma w miarę ograniczoną swobodę. Ja najpierw proszę o radę asystenta, i gdy on zaznaczy kogo kryś krótko, a kogo nie, to biorę się za zaznaczanie pressingu, agresywnego odbioru i słabszej nogi u każdego z graczy oprócz bramkarza. Ma to swoje efekty, piłkę często odbieram już na połowie przeciwnika, jednakże agresywne krycie ma swoje wady. Rywale często mają okazję do kontry, mnóóóóóstwo kartek, no i duże straty kondycyjne pod koniec meczu ;)

0
16.01.2010 23:21    #7
[quote=szfedo]Rywale często mają okazję do kontry, mnóóóóóstwo kartek, no i duże straty kondycyjne pod koniec meczu ;)[/quote]
Kontry zdarzają się, ale np. wcale nie dostaję dużo kartek. Jak grałem Alitem w FM 2007, to w 4 sezonach zdarzyła mi się 1 (słownie: jedna) czerwona kartka, a żółtych też nie było wiele. Co do kondycji, to nawet nie bardzo na to zwracam uwagę (w sumie tylko przed meczem i w jego trakcie). Ale rozumiem, że agresywny styl może wiązać się z dużą ilością kartek i sam się dziwię (na plus) dlaczego u mnie jest ich tak mało.
------

szfedo Przodownik pracy

0
17.01.2010 00:47    #8
[quote2=kurupt]Ale rozumiem, że agresywny styl może wiązać się z dużą ilością kartek i sam się dziwię (na plus) dlaczego u mnie jest ich tak mało.[/quote2]

No, a ja ich mam od wyboru do koloru :P Annan był nawet mistrzem kartek w lidze sezonu 2012/2013 bodajże z 5 czy 6 :P

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
17.01.2010 00:58    #9
Ale to jest jednak def. pom. on nie ma głaskać po głowie rywali tylko przerywać akcje rywali w dowolny sposób.
Wyniki uzyskiwane przez asystenta zależą od jego umiejętności no i od dnia zawodników...

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 17.01.2010 o godz. 01:08

"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.