Jak dodawać PA i CA

fred Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
02.03.2012, 19:51    Pytanie
Od pewnego czasu bardzo interesuje mnie to czy jest jakiś szablon który pozwala na dodanie zawodnikowi (edytorem) punktów CA i PA oraz podwyższenie poszczególnych atrybutów (szybkość,determinacja,drybling itd.) tak aby atrybuty nie spadały?
Czy istnieje jakaś zależność PA,CA i samych atrybutów?

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
02.03.2012 20:06    #1
Oczywiście tak.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Amikowiec Młody aktywista

0
02.03.2012 20:10    #2
PA pokazuje do jakiego poziomu maksymalnie może rozwinąć się zawodnik. CA to jego obecne umiejętności, a co do mnożników atrybutów, to dla obrońcy dany atrybut znaczy mniej niż dla np. napastnika. (te mnożniki zapewne zna Kleyo :))
A poza tym to nalepiej ustaw sam sobie w edytorze CA i PA, a zawodnikowi po miesiącu , dwóch wzrosną ważne dla jego pozycji atrybuty.(i nie spadną)

*jeśli pomogłem, kliknij pomógł :)

Amikowiec Młody aktywista

0
02.03.2012 20:10    #3
PA pokazuje do jakiego poziomu maksymalnie może rozwinąć się zawodnik. CA to jego obecne umiejętności, a co do mnożników atrybutów, to dla obrońcy dany atrybut znaczy mniej niż dla np. napastnika. (te mnożniki zapewne zna Kleyo :))
A poza tym to nalepiej ustaw sam sobie w edytorze CA i PA, a zawodnikowi po miesiącu , dwóch wzrosną ważne dla jego pozycji atrybuty.(i nie spadną)

*jeśli pomogłem, kliknij pomógł :)

edt: sry za dubla, ale przeglądarka mi się zawiesiła

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 02.03.2012 o godz. 20:11

fred Młody aktywista

0
02.03.2012 20:34    #4
Ok. wiem że jakaś tam zależność jest. Chodzi mi natomiast o to jak dodawać atrybuty pa i ca aby się ze sobą "nie gryzły" Czy jest jakiś przelicznik który mówi że aby zawodnik który ma np. 6 CA i 40 PA może mieć dany atrybut który wynosi X?
Chodzi mi o działanie czysto praktyczne jak i co zrobić? Ile dodać PA I CA Aby można było zmienić atrybut na np 14?
Nie mam frajdy z edytora ale bardzo mnie to pytanie nurtuje od jakiegoś czasu.

Niklas Młody aktywista

0
02.03.2012 20:45    #5
po prostu dopisz mu do CA kilka punktów, a atrybuty same wskoczą.

fred Młody aktywista

0
02.03.2012 20:50    #6
[quote=Niklas]po prostu dopisz mu do CA kilka punktów, a atrybuty same wskoczą.[/quote]

Chodzi mi raczej o to czy moge sam wybrac sobie te atrybuty? I jaki jest stosunek ca pa do atrybutów?

carlosss89 Partyzant

0
09.03.2012 09:27    #7
Ja jak tworzyłem zespól z samych gwiazdy którzy już nie graja. To traktowałem 1CA=1PA. Z tym ze FM traktuje atrybuty na dana pozycje za ważniejsze i za nie ci więcej zje CA. Atrybuty od 1-10 są chyba najmniej obciążające CA w przeciwieństwie do atrybutów od 17-20. Duże znaczenie ma to czy zawodnik jest obu-nożny czy tylko gra dobrze jedna nogą. Obie biorą strasznie dużo CA. Ja jestem zwolennikiem jednonożnych. W tym FM-ie jest dużo zawodników obunożnych co mnie wkurza strasznie.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 09.03.2012 o godz. 09:28

Użytkownik uznał post za pomocny

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution