jak mają ze sobą grac napastnicy?

krolik12345 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
16.08.2009, 13:50    Pytanie
Ostatnio grałem Aston Villą i miałem w ataku 2 różne typy napastników : wysokiego silnego Carewa i zwinnego, baaaardzo szybkiego Agbonlahora. Grałem ustawieniem 4-4-2, a gra toczyła się głównie skrzydłami. W środku miałem Petrova i Barry'ego. Rozgrywającym był ten drugi, ale Anglik nie ejst typem off pomocnika podczepionego pod napastników, przez co w środku pola zrobiła mi się dziura. Moje pytanie brzmi:którego napastnika cofnac? Który ma się cofac , a który grac w linii z obrońami wroga/? Tym cofniętym ma byc szybki Agbonlahor, który będzie potem wykonywac rajdy, czy czekac na to aż Carew zgra mu piłkę po krossowym podaniu? czy cofnąc silnego Carewa, a lisa Agbonlahora ustawic na linii spalonego?

maciekigood Młody aktywista

0
16.08.2009 14:02    #1
Na Twoim miejscu cofnąłbym Agbonlahora i spróbował mu zlecić kreowanie akcji. Ewentualnie mógłbyś zagrać na odgrywającego(Carew), a Agbonlahor wchodził by w pole karne. Próbuj, to tylko moje propozycje. ;)

krolik12345 Partyzant

0
16.08.2009 19:46    #2
a grając jednym wysuniętym napastnikiem co mam zrobic, aby ten nie schodzil do boku , a grał tylko w środku pola? bo zauwazylem że często mi schodzi, przez co robi się luka w środku ( nie ma zleconych dośrodkowań z linii końcowej)

maciekigood Młody aktywista

0
16.08.2009 20:29    #3

rakowiec89 Żołnierz frontu ideologicznego

0
16.08.2009 21:14    #4
Patrzac na twoj problem, rozwiazalbym to w ten sposob. Cofnalbym silnego i zwinnego Carew dajac mu przy tym strzalke do tylu, aby przy posiadaniu pilki przez twoj zespol gral on "media punto", czyli ofensywnego pomocnika. Ustaw mu takze przetrzymywanie pilki, zeby czekal na odpowiednie ustawienie twoich zawodnikow, co przy jego sile bedzie zdawalo egzamin. Ustaw mu prostopadle podania na czesto, na rzadko rajdy i rajdy z pilka co bedzie dawalo i wykorzystywalo jego statyczna gre, podkreslajac jego swietna sile. Postaraj sie ustawic jego nastawienie takie jak ma twoj srodkowy pomocnik do zadan ofensywnych, aby zalatac dziure, ktora powstaje tobie tak jak to opisales. Niezapomnij o bezposrednich podaniach, co da dokladniejsze podania i poprawi jego mozliwosc wyboru podaniowa.

Abonlahora daj jako odgrywajacego z podaniami na dobieg, co wykorzysta jego szybkosc. Daj o 3 przesuniecia w prawo wzgledem nastawienia Carew, zeby nie grali od siebie zbyt za daleko. Oczywiscie rajdy i rajdy z pilka na czesto i dosrodkowania na mieszane przy dosrodkowaniach z linii koncowej. Reszta ustawien na rzadko. Daj mu wolnego elektrona jeszcze.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution