Jak odpalić Fm'a 08 na Linuxie Mandriva Xtreme 2

HWK Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
30.12.2007, 12:11    Pytanie
Witam.

Jak odpalić Football Managera na Linuxie Mandriva Xtreme 2.
Próbowałem za pomocą cedegi, ale jakoś nie chce się odpalić.

Ps. mam oryginalnego fm'a dostałem na gwiazdkę ;)

Na Mandrivie Xtreme 1 udało mi się kiedyś odpalić wersje 07, a na X2 nie mogę 08 :(

Pomocy.

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
30.12.2007 12:14    #1
Minimalne wymagania mówią o Windowsie XP. Jeżeli oryginalną grę to na pudełku masz numer telefonu do pomocy technicznej CD Projekt. Powinni pomóc.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
30.12.2007 12:21    #2
Poprawka
Drugie zdanie:
Jeżeli posiadasz oryginalną grę to na pudełku masz numer telefonu do pomocy technicznej CD Projekt.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

HWK Partyzant

0
31.12.2007 14:05    #3
Dzwoniłem do pomocy technicznej, powiedzieli mi ,że Fm oficjalnie nie odpala się pod linuxem.
Ale jest to możliwe, jednak oni nie mają dogłębnej wiedzy na ten temat i nie pomogą mi.

Dlatego proszę was, czy ma ktoś jakieś pomysły?
Próbowałem instalować fm 07 na Xtreme2 i poszedł.

Ale 08 coś nie chce, proszę o jakieś razy i porady.

Piotr Sebastian Młody aktywista

0
02.01.2008 11:07    #4
Witam. Na Linuxie Fm nie chodzi, ani 2007 ani 2008. Sam przeszedłem na Linuxa rok temu i niestety pożegnałem się na ten czas z FM. Są dwa rozwiązania:
- emulator Windowsa pod Linuxem (chodzi jednak dużo wolniej)
- równolegle zainstalowany Windows na tej samej maszynie (polecam zrobić to na osobnej partycji dysku)
Pozdrawiam

woojas Partyzant

0
02.01.2008 13:30    #5
FM 2008 mozna odpalic na Linuksie pod warunkiem jezeli masz go zainstalowanego na Windowsie. Musisz skopiowac katalog Sports Interactive z zainstalowana gra i uruchamiac bezposrednio z katalogu przez Cedege/Wine. Na Linuksie instalator ma problemy z Java wiec nie jest mozliwe zainstalowanie go przez emulator. Jedynym wyjsciem jest skopiowanie katalogu jak juz wspomnialem wyzej. Opis dziala, sprawdzalem na Ubuntu 7.10.

m-a-t-t-e-o Partyzant

0
02.01.2008 15:39    #6
Radzę zadać takie pytanie na jakimś forum linuksowym... Tam zapewne znajdziesz ludzi którzy będą bardziej kompetentni w sprawach obsługi tego systemu...

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.