Jak to jest w końcu z tym paszportem.

Saint Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
24.10.2007, 10:12    Pytanie
Od razu zaznaczam, iż przeszukałem sufler i niby znalazłem odpowiedź na nurtujące mnie pytanie. Niby, ponieważ w odpowiedziach forumowiczów (^_^) są rozbieżne odpowiedzi. Zatem przejdźmy do problemu. Gram sobie w lidze angielskiej i chciałbym ściągnąć grajka z Ameryki Południowej (czyli spoza UE). Piłkarz nie dostaje pozwolenia na pracę w Anglii nawet po odwołaniu, ale mogę go kupić i wysłać do zagranicznego klubu z którym współpracuję. I tu moje pytanie. Ponoć w Belgii po 3 latach zawodnicy dostają obywatelstwo, ale warto też wysyłać ich do Hiszpanii, bo tam zdarza się, że obywatelstwo dostają już po 2 latach, choć niby inni piszą że po 3. Zatem pytam się jak to jest z tym obywatelstwem w Hiszpanii? Czy zawodnik nie mający drugiego obywatelstwa, niegrający wcześniej w Europie może dostać paszport już po 2 latach? Czy rzeczywiście Belgia, Polska to najlepsze kraje, aby wyrobić zawodnikom drugie obywatelstwo? Jakie są Wasze doświadczenia w tej materii?

Dereds Przodownik pracy

0
24.10.2007 18:03    #10
sry za 2 post nie pozwolenie tylko 2 obywatelstwo

Saint Partyzant

0
24.10.2007 19:40    #11
Oki. Czyli jednak Belgia. No ale cały czas ktoś pisze o 2 latach w Hiszpanii ^^ . Zatem rozdaję prezenty i proszę doświadczonych graczy o podzielenie się swoimi spostrzeżeniami - jak to jest z tą Hiszpanią? Czy ktoś z Was wysłał tam zawodnika i po 2 latach miał grajka z obywatelstwem kraju UE?

baju Partyzant

0
25.10.2007 00:18    #12
U mnie zdarzyło się dwa ciekawe przypadki. Pierwszy - zawodnik z Ameryki Płd. po 1,5 roku wypozyczenia do klubu filialnego z Belgii dostawał pozwolenie na pracę w Anglii, pomimo że nie miał jeszcze obywatelstwa belgijskiego i nie występował w żadnej reprezentacji. Drugi - młody zawodnik z Afryki po 1 sezonie w Belgii przy próbie podpisania kontraktu dostawał warunkowe pozwolenie na pracę w Anglii, ale on akurat ze dwa razy zagrał w reprezentacji swego kraju.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.