Jak w FM 09 mieć duży % posiadania piłki?

Szobinho Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.05.2009, 12:16    Pytanie
Gram Barceloną. Jak to zawsze było w Blaugranie, klub mógł popisywać się piekielną przewagą w posiadaniu piłki. w FM 08 udawała mi sie ta sztuka, ale w 09 jakoś nie idzie. Ze słabymi druzynami uda mi się ukulać 50% a jak gram z Realem, Valencią, Atletico, Sevillą to przeważnie 30% posiadania piłki... Gram takim samym ustawieniem jak Barca w rzeczywistości, bezpośrednie podania, tempo na pół suwaka, gra na czas 3/4 suwaka, nastawienie przeważnie ofensywne. Xavi - rozgrywający, Messi wolny elektron, przetrzymywanie piłki. Podania środkiem. Gdy zmienię podania na krótkie i wolne tepmo, to gra zupełnie się nie klei a asystent twierdzi, żeby kazać rozgrywać piłke bezpośrednio. Pomóżcie.
'Por Que?No Entiendo Por Que'

Mlody_Trener Żołnierz frontu ideologicznego

0
07.05.2009 12:35    #1
Krótkie podania, tempo powolne i lekka gra na czas ( nie za mocno ). To powinno Ci pomóc w tym, by rozgrywać piłkę bardzo często, oszczędzać piłkę i rozgrywać bardzo różnorodne i ciekawe akcje. U pomocników dodaj oczywiście podania prostopadłe, by długie rozgrywanie piłki zakończyć podaniem ala. blaugrana :)

Szobinho Młody aktywista

0
07.05.2009 12:42    #2
aha, no ale grałem tak dosyć długo, tzn okres ~ 10 meczy i nic nie wychodziło z tego
'Por Que?No Entiendo Por Que'

Mlody_Trener Żołnierz frontu ideologicznego

0
07.05.2009 12:45    #3
Spróbuj jeszcze raz i jedź na zgrupowanie np. do szkocji i zagraj ze średnimi klubami. Tam trochę popraw co nie wychodzi itp. Na pewno będzie dobrze...

omega Młody aktywista

0
07.05.2009 13:36    #4
FM to nie rzeczywistosc.... tu dzialaja pewne powiazania... poza tym jednym z bledow silnika jest iz druzyna slabsza lub broniaca sie wymienia duzo podac w obronie nabijajac % posiadania pilki trudno to obejsc Mozna oczywiscie ustawic presing ale wiaze sie to z ryzykiem szybkiej kontry
Dodatkowo przyda sie u zawodnikow 2 linii ustawienie przetrzymywania pilek

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

0
07.05.2009 14:48    #5
1. Messi, przetrzymywanie piłki. Czy to do siebie pasuje? Nie!!! Messi to kurdupel, na przetrzymywującego piłke w barcy nadaje się Keita i Toure ale żaden z nich nie jest idealny, mozesz dać Puyola, ale w barcelonie wogóle bym zrezygnował z przetrzymywania
2. Daj defensywne ustawienie, krótką i wąską gre, krótkie podania, i odznacz gre kontratakami. Wbrew pozorom po ustawieniu defensywnie nie cofniecie się na swoje pole karne tylko zaczniecie grać atak pozycyjny i przy szybkości i technice barcy bedziesz rozwalał przeciwników typu Racing 3:0.

Polecam defensywne nastawienie.

sebo78 Partyzant

0
07.05.2009 15:56    #6
W 'szkole taktyki' był wykład w którym była podana taktyka na panowanie w środku pola , u mnie się sprawdza 70-30, 65-35 itd przewagi w posiadaniu piłki. Nastawienie drużyny między 6-9, bardzo szeroka gra , wolna , krótkie piłki [ u mnie sprawdza się 4-4-2 diamond ] boczni obrońcy rajdy bez piłki na połowę a większości pomocy rajdy z piłką na minimum, gra na rozgrywającego i kontrataki. Sam sprawdź :)

Kecaj1603 Młody aktywista

0
07.05.2009 18:10    #7
graj krótkim podaniami i tempem powolnym gra ofensywna ale lekko no i gra na czas, graj też wąsko i odznacz kontrataki. Jak już chesz grać dokładnie jak Barca to ustaw Xaviego jako rozgrywającego i wymienność pozycji między Henrym Messim i Eto

kubermord Partyzant

0
07.05.2009 20:08    #8
ja moim mierniutkim zespolikiem (Oudenaarde=>> zna ktos? :D) mam prawie w kazdym meczu co najmniej 60% posiadania piłki.

Ustawienie 4-3-2-1 , przy czym ta dwójka to skrzydłowi. Wszyscy maja podania krótkie, z wyjatkiem 2 srodkowych pomocnikow(jedyni,którzy potrafia zagrac dokladna dluzsza pilke). Tempa normalne ale suwak przesuniety troche w stronę powolnego. Gra szeroka, gra na czas- rzadko. Według mnie kluczowe jest tu ustawienie 3 srodkowych pomocników linii dzieki czemu w prawie każdym meczu mam opanowany środek pola.

devil11 Przodownik pracy

0
07.05.2009 20:20    #9
Moim zdanie do tego mozesz zastosowac wszystko to co napisal mlody i zagrac choinke(4-3-2-1) tak jak napisał kubermord. Ja często gram tak i to daje ciekawe rezultaty jeśli chodzi o posiadanie piłki.
PS: Tylko u mnie ta dwójka to nie skrzydłowi jak u kubermoda tylko ofensywni pomocnicy :D
MagnificoManager przeciwników typu Racing to ja rozwalam 3:0 ale Getafe a nie Barceloną :D Szobinho pewnie by chciał w fm-ie zagrać takie drugie Gran Derbi Barcą :d

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 07.05.2009 o godz. 20:30

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.