Jak zmienić budżet płacowy w edytorze? Czyżby kolejny błąd?

talvikko Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
06.01.2008, 16:51    Pytanie
Próbowałem zmienić budżet płacowy za pomocą zwiększenia kwoty w pozycji "remaining wage budget" edytora. Jednak co bym nie robił, to sam FM08 później to olewa. Budżet ozostaje niezmieniony, jak przed edycją. Co ciewkwe, gdy dla eksperymentu próbowałem zwiększyć stan konta w sekcji "balance", wszystko zadziałało prawidłowo.
Ewentualnym ortodoksom, którzy być może mnie skytykują za ułatwianie sobie zadania świadczam, że zmieniam tylko dlaego, że gra w moim klubie daje mi na start tylko 250 zł. budżetu płacowego, (podczas gdy jak wiadomo, jeden junior zarabia więcej, co dopiero cała drużyna) i pozostałe kluby w lidze mają wielokrotnie wyższe budżety.
Czy może to kolejny błąd FM08?

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
06.01.2008 16:57    #1
Dlaczego nie grasz na wersji PL?
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Pucek Stachanowiec

0
06.01.2008 16:58    #2
Przepraszam mój błąd. Chodzi przecież o edytor.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Pucek Stachanowiec

0
06.01.2008 16:59    #3
Trzeci post z rzędu - żałosne...

Pozmieniaj cyferki za pomocą FM modifier skoro nie radzisz sobie z FM data editor.

Użytkownik uznał post za pomocny

talvikko Partyzant

0
06.01.2008 17:04    #4
Czy skoro piszesz cyt.: "nie radzisz sobie z FM data editor" masz na myśli, że istnieje sposób zrobienia tego prawidłowo, tylko nie robię tego odpowiednio?
Jeśli taki sposób istnieje, to byłbym wdzięczyny za podpowiedź.

Pucek Stachanowiec

0
06.01.2008 17:08    #5
Zapisując bazę danych stworzyłeś nową? Być może jest jakaś zależność od budżetu płacowego a reputacji klubu czy też całego budżetu. Proponuję skorzystać z FMM. Jeżeli nie wiesz jak to służę radą.

talvikko Partyzant

0
06.01.2008 17:18    #6
Dziękuję za podpowiedź. W takim razie pozostaje FMM. Już go zainstalowałem.
Co do bazy danych, to stworzyłem nową oczywiście.
Zależność od całego budżetu na 100% odpada, bo dla eksperymentu dodałem sobie całą masę kasy na konto, stając się jednym kliknęciem najbogatszym klubem w lidze, ale przełożenia na płace nie miało to żadnego.
Co do reputacji, to może rzeczywiście nie mam za wysokiej, ale kluby o podobnej reputacji także mają znacznie wyższe budżety, zresztą, jak obserwowałem, bywa, ze kluby z wyższą reputacją mają mniej kasy na płace. Tak że to związku nie ma z niczym na początku rozgrywki chyba.
Podobne pytanie zadałem równocześnie na na formum FM08 w sigames.com.
Wychodzi na to, że editor rzeczywiście w tej sprawie nie zadziała.

Pucek Stachanowiec

0
06.01.2008 17:22    #7
A jaki masz ogólny budżet?

talvikko Partyzant

0
06.01.2008 17:29    #8
Miałem najpierw zerowy, zmieniłem na jakąś kwotę, potem na kilka milionów. Programowi to bez różnicy.

Pucek Stachanowiec

0
06.01.2008 17:32    #9
remaining(pozostały ENG - PL) wage budget to pozostały budżet płacowy. Czyli jakaś część...a całyego się chyba nie da określić w FM data editor.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution