Jaka taktyka do tego składu ?

7suarez7 Wróg ludu

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 3
0
03.04.2011, 18:10    Pytanie
Witam mam problem bo stosuje taktyki devil's attack v.2 i Kyler v.11 a nie moge sobie poradzić z takim Birmingham ostatni sezon zakonczyłem na 11 miejscu a teraz po 4 kolejkach jestem 15 gram Liverpool FC skład mam na miare mistrzostwa lub miejsc 1-4 a a, przegrywam z najslabszymi

link do składu http://iv.pl(...)7945.jpg

link do taktyki http://iv.pl(...)8100.jpg

prosze doradzcie coś żebym zaczął wygrywać pls.

Damiaoo Młody aktywista

Poziom ostrzeżeń: 0
0
03.04.2011 19:51    #1
Moim zdaniem ta taktyka jest zbyt ofensywna, i często możesz się nadziać na kontry. Musisz znaleźć równowagę pomiędzy obroną a atakiem. Ja bym cofnął trochę linię obrony żeby była tylko lekko wysunięta, zaostrzył bym pressing, i ustawił domyślny odbiór piłki żeby drużyna grała trochę bardziej agresywnie, walecznie. Poza tym wystawianie zawodnika na pozycję na której nie gra optymalnie będzie skutkowało jego gorszą grą (van der Wiel). Caraghera bym przesunął na prawą a kjaera na środek bym dał.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 03.04.2011 o godz. 19:52

BrendonLFC Partyzant

0
03.04.2011 20:07    #2
Wywal Caraghera ja już dawno to zrobiłem, Skrtel w FM jest słaby. Proponuje Kjaera dać do środka, koło niego daj Wilsona (masz go wrezerwach, chłopak świetnie się rozwija, a na początku też nie jest taki słaby), van der Wiela przesuń na prawą i kup jakiegoś lewego obrońcę (Ja osobiście polecam Jose Enrique, jeśli nie masz kasy to kup na sezon lub 2 Capdevillę, nie będzie dużo kosztować). Tak jak kolega polecam ustawić intensywniejszy pressing i agresywniejszą grę. Dokup sobie jakiegoś defensywnego pomocnika (np. M'vila, Sandro, Palacios, Javi Garcia). Sprawdziłby się tam też Lucas, którego masz na ławce (jest całkiem niezły przede wszystkim przy odbieraniu piłki. Co do tego lewego obrońcy proponuję jeszcze (teraz dopiero zauważyłem go) ewentualnie ustawić tam Glena jak wróci po kontuzji lub Insue, kiedy wróci z wypożyczenia

loswariatos Młody aktywista

0
04.04.2011 13:39    #3
Do wysuniętej linii obrony aż prosi się, żeby grać na spalone ;)
meglio fascista che frocio

Falcon Przodownik pracy

0
04.04.2011 14:21    #4
Ja to tak widzę:
Carragher i Skrtel do odstrzału( Skrtel to nie ten sam gość co w fm 07 albo 08).
Kjaer do środka obrony,Van Der Viel na prawą stronę.
Dwóch typowo środkowych pomocników. Ja bym dał Gerrarda i Affelaya( u mnie Affelay dużo lepiej gra w środku niż na skrzydle).
Skrzydła to Joe Cole i Kuyt.
Na OPŚ Gourcuff.
Napadzior Suarez
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.