jeden trener,młodzież,asystent,

jordaneq Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
19.01.2010, 10:39    Pytanie
Witam!
Mam kilka pytań ( Gram Makuru FC- zespół z ligi Wysp Salomona ):
1. Moge zatrudniać tylko jednego trenera. Kiedy będe mógł zwiększyć liczbę trenerów i co muszę zrobić by to nastąpiło?
2.(Nie śmiejcie się ;) ) Ostatnio na biologii w szkole miałem o ewolucji - efekt założyciela i efekt szyjki od butelki. I tak się zastanawiam czy w FMie też to działa. Chodzi o to, że ściągnąłem do mojej drużyny na Wyspy Salomona dwóch Polaków. Chodzi o to czy jeśli będe ściągać Polaków, oni dostaną obywatelstwo to czy będą pojawiali się w moim klubie polscy juniorzy albo chociaż o polskich nazwiskach?
3.Jak to się dzieje że gdy ja prowadze mój zespół to jest albo 1-0 albo 0-0 alb przegrywam, a gdy ide na urlop i drużyne prowadzi asystent to oni wygrywają 3-1, 2-0, 2-1 itd.(oczywiście także remisują i przegrywają).
4. Wiem że aby wybudować nowy stadion należy wygrywać co się da i to przy pełnych trybunach. Ale ile to dokładnie kosztuje? Mam na myśli dokładną kwote? Najlepiej w euro :) Myśle że będzie u mnie ciężko z budową nowego stadionu bo na Wyspie Salomona jest tylko jeden stadion ale za to o pojemności 30.000. Grają na nim wszystkie drużyny ale właścicielem jest tylko jedna drużyna. Jeśli znacie dokładne sumy to również bym prosił o kwoty rozbudowy bazy treningowej i obiektów młodzieżowych.

Z góry przepraszam za wyczerpujące pytania ale wiecie, Wyspy Salomona to nie Barca czy Chelsea że już jesteś i masz wszystko. To nawet nie jest 8 liga angielska. Gracze tam to totalna żenada, nawet jesli ma się w składzie pół reprezentacji WS.
Dzięki
Pozdrawiam

techniczny Młody aktywista

0
19.01.2010 10:48    #1
Przede wszystkim gratuluję podjęcia tak intrantej pracy :)

1. Myślę, że jeśli będziesz odnosił sukcesy to zarząd zwiększy ci liczbę. Nie wiem jakie rozgrywki są na Wyspach Salomona, pewnie tylko liga i puchar kraju. Musisz zwyczajnie wygrywać i podnosić jakość gry.

2. Jeśli ci ściągnięci Polacy przyczynią się do powstawania nowych obywateli na Wyspach Salomona, to myślę że za jakieś 15-16 lat możesz spodziewać się wychowanków z polskimi nazwiskami :P

3. Widocznie źle dobierasz taktykę, ustawienia indywidualne, drużynowe, itp, itd.

4. Nie da się tego określić. A w ogole twoja drużyna jest właścicielem? Jeśli nie to sobie możesz co najwyżej pomarzyć ;)

Użytkownik uznał post za pomocny

jordaneq Młody aktywista

0
19.01.2010 11:06    #2
Dzięki. Miałem jeszcze oferte z Barcelony ale wyśmiałem ją (żart;) ).
Więc tak: Na Wyspach jest jedynie liga. Składa się z 8 zespołow. Właściwie jest to liga miejska gdyż bierze w niej udział 8 zespołów z jednego miasta, ze stolicy. Pucharu kraju nie ma. Dwa pierwsze miejsca biorą udział w O-League. Jest to Liga Mistrzów Oceanii. Po sezonie zasadniczym ( każdy z każdym 4 mecze ), tabela dzieli się na pół. Pierwsza czwórka walczy o mistrza a druga o utrzymanie (śmieszne bo nikt nie spada). Tylko tabela się wtedy nie zeruje i ja zająłem 4 miejsce z 35 punktami, a 5 miejsce miało 36 punktów ;).
Jesli chodzi o stadion to moge pomarzyć. Właścicielem wpisanym w informacjach jest Walas FC.

Grając w Lechu po 1.sezonie pojawił się u mnie w szkółce... Hiszpan urodzony na Majorce. Z Hiszpanią wiązał mnie jedynie asystent i scout.

0
19.01.2010 11:20    #3
tak na serio z tymi juniorami-wychowankami to nie sądzę by miało to coś wspólnego z trenerem z zagranicy. mam w klubie dwóch trenerów Włochów i jednego Chorwata a wychowankowie takich narodowości się u mnie nie pojawiają. za to pojawił się kiedyś Polak zwiący się... Sasha Busch. Ale nalezy to traktować trochę jako smaczek, a trochę jako prawdę, gdyż w czasach globalizacji i zacierania wszelakich granic to takie imiona i nazwiska Polaków nie robią już wrażenia ;)

Gilbert Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
19.01.2010 11:29    #4
1. A jak stoisz finansowo? Brak zgody na zatrudnianie kolejnych trenerów może być spowodowany brakiem środków na tych nowych trenerów.

3. Przeanalizuj taktykę, którą stosuje asystent - może warto coś z niej przenieść do swojej.

…(…)…

jordaneq Młody aktywista

0
19.01.2010 11:35    #5
Z finansami to jest tak że wszyscy, zarówno zawodnicy jak i trenerzy mają kontrakty amatorskie, nie zarabiają żadnych pieniędzy. I takich też chciałem zatrudnić. Artura Sarnata jako trenera bramkarzy. Chciał kontrakt amatorski i brak zarobków. Zgodziłem się, już zaakceptowałem ale zarząd uważa że kolejny trener jest zbędny itd.
Ale na konto klubu wpływają kwoty za bilety z turniejów które organizowałem w przerwie letniej. Stan mojego konta wynosi 200 tysięcy Euro.

A co do taktyki to pozmieniałem wiele rzeczy, dodałem lisów pola karnego, poustawiałem rozgrywającego i skrzydłowych i jest dobrze, prowadze w lidze po 7 spotkaniach drugiego sezonu.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.01.2010 o godz. 11:41

Gilbert Młody aktywista

0
19.01.2010 11:54    #6
To w takim razie, tak jak napisał techniczny - to zapewne ta druga sprawa, czyli sukcesy klubu. Zarząd pewnie uważa - po co nam drugi trener skoro jesteśmy klubem o niskiej reputacji itp.

Co do taktyki - wg mnie pomysł z lisem pola karnego bardzo dobry - jak zmieniłem swojemu napastnikowi rolę właśnie na "lisa" zaczął strzelać bramkę za bramką.

Pzdr
…(…)…

hidalgo4 Młody aktywista

0
19.01.2010 12:18    #7
aby mozna bylio zatrudnic wiecej trenerow nalezy rozbudowac BAZE TRENINGOWA baze mlodzezowa, trener zagraniczny powoduje sciaganie grajkow okreslonej narodowosci ale to trwa nawet kilka sezonow

Gilbert Młody aktywista

0
19.01.2010 12:31    #8
[quote=hidalgo4]aby mozna bylio zatrudnic wiecej trenerow nalezy rozbudowac BAZE TRENINGOWA [/quote]

Niekoniecznie. U mnie się ona nie zmieniła a miałem ten sam problem co jordaneq -
Zarząd zgadzał się tylko na jednego trenera (grałem Gwardią w Lidze Okręgowej).
Po pierwszym sezonie wywalczyłem awans do IV Ligi oraz dodatkowo miałem finanse w końcu na nieznacznym plusie - Zarząd już nie robił problemów z zatrudnieniem kolejnych szkoleniowców, także albo jeden z tych czynników albo oba są konieczne do powiększenia sztabu szkoleniowego.

Pzdr
…(…)…

0
19.01.2010 12:56    #9
a jak twierdzi autor tematu - nie on jest właścicielem stadionu więc nie bardzo jest jak wybudować szkółkę czy polepszyć bazę. ja proponuję porzucić pracę u Salomona i udać się do niedalekiej Australii czy Nowej Zelandii. tam nie będzie chyba takich problemów ;)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.01.2010 o godz. 12:57

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.