Kariera trenerska po zakończeniu kariery piłkarskiej.

resq Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
02.07.2009, 15:49    Pytanie
Witam.
Mam pytanie na temat kariery trenerskiej byłych zawodników. Gram Chelsea a problem dotyczy Johna Terrego, przez dłuższy czas przed zakończeniem kariery piłkarskiej miał w planach zostać trenerem. Chciałem mu zaproponować taką funkcję ale się nie dało, w końcu skończył karierę piłkarską i całkowicie zniknął z gry. Co prawda co jakiś czas wypowiada się dla prasy, np gdy zdobędę jakieś trofeum to mnie chwali, ale nie ma już takiego profilu, ani zawodnika ani trenera.

Czy jest on na jakimś szkoleniu i wróci on po jakimś czasie jako trener? Czy już całkowicie przepadł? Co się w ogóle z nim stało/stanie?

Taka sytuacja zdażyła mi się po raz pierwszy w moim zespole, ale widzę że Jerzy Dudek jest trenerem, i kilku innych byłych piłkarzy.

burinek Przodownik pracy

0
02.07.2009 15:52    #1
Jak znikł z gry to już nie wróci.

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
02.07.2009 17:06    #2
Został pewnie legendą klubu i dlatego się wypowiada dla prasy, ale tak jak twierdzi burinek już po ptokach.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

resq Partyzant

0
02.07.2009 23:14    #3
Dziękuję za odpowiedź.
Niemniej jednak coś tu jest nie tak, skoro on chciał zostać trenerem a ja do samego końca nie mogłem mu zaoferować kontraktu trenerskiego aż w końcu zrezygnował z gry całkowicie, to Panowie z SI coś zawalili, bo przecież powinien zostać trenerem, nawet nie zatrudnionym ale zawsze...

satjow Partyzant

0
02.07.2009 23:45    #4
Pewnie nie chciał kontynuować kariery trenerskiej w tym konkretnym klubie(zarobki)...Przeszedł na wolny transfer nie otrzymał zadowalającej dla niego oferty i po jakimś czasie zdecydował sie:) że to nie dla niego jednak:) i ende karieros...mam racje?

Pucek Stachanowiec

0
03.07.2009 08:08    #5
resq - a używałeś w interakcji z zawodnikiem wypowiedzi, które sugerowałyby mu, że popierasz to, żeby został trenerem?
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

resq Partyzant

0
03.07.2009 10:01    #6
@satjow
Nie, on odrazu zniknął. Nagle powiedział że kończy karierę, bo nie mieścił się w pierwszym składzie, rozgrywał może 3 mecze w sezonie. Ale za to cały czas był mentorem dla jakiegoś dzieciaka i to utrzymywało jego morale wysoko.

@Pucek
Tak, nawet kilkukrotnie, nie pamiętam dokładnie jaka była jego odpowiedź, ale na pewno on najpierw chciał zostać trenerem, a w dalszej przyszłości managerem. Zauważyłem też że u niektórych zawodników którzy chcą zostać trenerami u kresu kariery piłkarskiej pojawia się już w profilu zakładka z profilem trenerskim, i można im zaoferować kontrakt trenerski. U niego nic takiego się nigdy nie pojawiło :(, sprawdzałem dosyć regularnie.

Szkoda takiego zawodnika, bo Terry na pewno byłby dobrym trenerem obrony.

PS: Przed chwilą w FM Genie Scout znalazłem Johna Terrego, wiek by się zgadzał atrybuty trenerskie też, ale ma on funkcję Chairman i nie jest zatrudniony w żadnym klubie. Ale w grze go nie można znaleźć.

Vision Partyzant

0
03.07.2009 10:05    #7
Tzn. że jest prezesem, ale 'nie ma' żadnego klubu. Jeżeli się mylę to mnie poprawcie. ;)

Pucek Stachanowiec

0
03.07.2009 10:07    #8
Hmm..., czyli wyszło na to, że Terry nagle, jakimś cudem poczuł chętke na prezesowanie, a nie trenowanie. Do końca nie wiadomo dlaczego, ale to, że akurat nie znajdujesz go w bazie poprzez wyszukiwanie, to naturalne po prezesi w FM-ie nie mają tak jakby swoich profilów w grze, do których gracz miałby dostęp.

Finisz niestety jest taki, że trenerem w Twoim klubie już nie będzie. To by było chyba na tyle w tym temacie ;-).

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 03.07.2009 o godz. 10:08

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution