Kilka pytań

raca Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
31.08.2007, 18:11    Pytanie
Witam, mam kilka pytań odnośnie FM07 :)

1). Dlaczego jeśli wygrywam mecz 1:0 i jest doliczany czas gry (gram "Pokazuj tylko ciekawe sytuacje";) zawsze czas leci wolno, lecz jeśli przegrywam, wygrywam dużą różnicą bramek lub jak remisuję czas leci jak szalony ?
----------
2). Tyle tu macie tych talentów z polskich lig .. a ja żadnego nie mam, dlaczego ? Trzeba ściągnąć np. 2 lige polską ? Jeśli tak - podajcie link :) (Mam standardową wersja gry, bez update`ów + gram ligą hiszpańską)
----------
3). Dlaczego jeśli np. w Barcelonie kontuzję dostanie Messi to odrazu gorzej gra (nie mówiąc już o Ronaldinho ?
----------
4). Chcę żeby rozmowy motywacyjnę przeprowadzał asystent, ale niestety ten ma tylko 10 w 'Motywacji', próbowałem dać to innemu asystentowi który ma 20, ale to nie On je przeprowadza ..
----------
5). Moi gracze mają zeza .. Strzały w treningu mają ustawione na 'Bardzo wysokie' (czasami nawet 'Intensywnie';). Graczy z wykańczaniem akcji mam dobrych (17-20) ..
----------
6). Denerwuje mnie to jak ktoś składa zapytanie ile chcę za jakiegoś gracza, odpowiadam, że tyle - ile jest wart, anulują ofertę a później znowu składają zapytanie, co z tym zrobić ?
----------
7). Dlaczego moi zawodnicy strzelają bramki z rogów 1/25 ? (Dobre mają 'Rzuty rożne' i do tych co strzelają, mają zazwyczaj dobrą grę głową)
----------
8). Raz chciałem kupić Podolskiego, menadżer się nie zgodził .. a jak inny klub go kupił za jeszcze taniej niż ja proponowałem, why ?
----------
9). Kasa, kasa, kasa .. na transfery .. Dostaję raz na raz na 2,5 roku (prosiłem zarząd, nie chciał dać bo za poprzednie jeszcze się nie zwróciła kasa)
----------
10). Dlaczego niektórym zawodnikom nic nie rośnie w atrybutach ? Mają takie same treningi co inni, ale nic nie rośnie - w przeciwieństwie do reszty

Z góry dziękuję za wyczerpujące wypowiedzi :)

Tores ReDevil Młody aktywista

0
31.08.2007 18:39    #1
Nie chcę Cię wprowadzać w błąd, więc odpowiem na to na co wiem.
Więc:

2. Pewnie nie masz tych zawodników w bazie, to znaczy, że jeśli chcesz mieć jakiegoś Szweda a nie masz to przy tworzeniu nowej gry zaznacz: Wszyscy Piłkarze: Szwecja itp.

3. Nie rozumiem pytania.

4. Może ten ktoś nie jest asystentem tylko np.: fizjoterapeutą albo trenerem juniorów.

6. To jest bug (błąd) nic z tym nie zrobisz.

8. Może miałeś na pieńku z tym managerem, albo byłeś rywalem tej drużyny.

10. Zawodnikom po 24 roku życia raczej nie rosną statystyki, choć to się zdarza. (Jeśli o to Ci chodzi) Reszta to kwestia treningu/trenerów.

wrzask1992 Młody aktywista

0
31.08.2007 18:48    #2
1 Tak się tylko zdaje,aczkolwiek komputerowi menadżerowie moją swoje sekretne sposoby na przetrwanie koncowek i też to zauważyłem
2 a co ty nie masz drugiej ligi polskiej, przecież ona jest w orginalnej wersji, wystarczy włączyć, na pewno paru masz, np.czaplinskiego z jagieloni
3bo potrzeba troche czasu na powrót do formy, i zależy to od kontuzji i od tego jak długo nie grał
4 sporo masz asystentów:-) zwolnij tych co i tak nic nie robią i niech zostanie ten jeden z 20
5musisz też ustawić dobrych trenerów przunajmniej 4 gwiazdki na strzaly i nie liczy się tylko wykończenie akcji, bardzo ważne jest opanowanie, decyzje, strzał z dystansu
6taka jest taktyka innych managerów w kwesti kupna,nigdy nie chcą przeplacic, chyba ze kupują jakiś mega talent
7bo przeciwnik ma swietne krycie, bo ty dajesz im zle funkcje w ofensywnych rzutach roznych, bo trzeba też swietnego wykonawcy tych rzutów i nie liczy się tylko gra głową, ale takze skocznosc, sila wzrost
8bo mieli lepsze kontakty z managerem, albo byli z innej ligi ,roznie to jest
9rób sobie kontrakt na 1 sezon i wtedy co sezon gdy bedziesz podpisywał nowy kontrakt to cos dostaniesz
10może mają niski potencjal, sprawdza sie w edytorze albo są leniwi
masz

k-u-b-a1 Przodownik pracy

0
31.08.2007 18:49    #3
1. to normalne gdyz rywal dalejwierzy w remis i ciagle atakuje, a jak wygrywasz duza roznica bramek to juz starcili wiare w dobry wynikk
2. nie rozumiem o co tu chodzi...
3. to normalne ze po kontuzji zawodnik gra gorzej, gdyz potrzebuje czasu zeby sie wczuc w gre
4. tak jak powiedzial tores redevil pewnie jest to fizjoterapeuta, scout a nie asysent, a tych nie mozesz wyznaczyc zeby prowadzili rozmowy motywacyjne
5. gdyby w kazdej akcji strzelali gole byloby to srasznie nudne i latwe. czasem strzela czasem nie
6. bycmoze chcieli zebys zaproponowal o wiele mniej gdzy tyle maja aktualnie do wydania na transfery
7. nie wiem, u mnie czesto strzelaja, wejdz w taktyke i jeszcze raz sprawdz ustawienie druzyny, kto ma wbiegac na glowki i takie tam
8. byc moze menager Fc bayernu ciebie nie lubil i nie chcial ci sprzedac swego zawodnika, przyklad przytocze Heinze, ktorego Alex Ferguson nie chcial oddac Liverpoolowi
9. sprzedaj zawodnikow, znajdz klub filianty gdzies z ameryki badz z chin i sam na siebie zarobisz. nie mozesz wciaz chciec od zarzadu wiele asy.
10. kaazdy inaczej reaguje na trening, jeden potrzebuje czegos innego niz drugi.

uff duzo tego ;)

Scout Młody aktywista

0
31.08.2007 18:52    #4
Co do ostatniego pytania: Może osiągnęli maksymalny poziom CA.

kyczy7 Przodownik pracy

0
31.08.2007 18:53    #5
1. Tez mnie to denerwuje ale tak jest ZAWSZE ! x) Przegrywasz- leci jak ... , wygrywasz - sekunda po sekundzie. Tak jest u każdego i jest to z korzyscia dla druzyny przeciwnej ... ustaw nasteiwnie ultradefensywne i gre na czas aby sie bronic x)

2. Bo musisz załaczy w nowej grze polska lige ( najlepiej 2 ). Albo włączyc wszystkich piłkarz z Polski - wtedy bedziesz ich miał x)

3. Mi sie to nie zdarza ale moze był to tzw. wolny elektron który rozgrywał wszystko :) i jego zejscie spowodowało zniżenie morali całego zespołu - ale to jest przypuszczenie x) bo u mnie tak nie jest ...

4. Asystenta masz jedengo x) wiec jakiemus innemu dac tej funkcji nie mozesz - chyba ze zaproponujesz temu panu X ktr. jako asystent ( o ile sie nie myle )

5. Nie tyleko wykanczanie akcji sie liczy x) ale rzeczywiscie tak jest - trening czyni mistrza, nikt nie jest idelany x)

6. Nic nie mozesz zrobic - beda tak robili do upadłego x)

7. Atrybut dosodkowania tez sie liczy x) | Obrońcy przeciwnika dobrze garaja głowa i jest ich wiecej w polu karnym przez co maja wieksze szanse na wybicie piłki za obreb pola karnego ... ( czy Crouch majac 200cm zawsze strzela bramke nawet po dobrym dośrodkowaniu z rzutu rożnego ? )

8. Byłes managerem klubu z jego ligi badź jak to powiedział Tores miałes na pieńku z managerem x)

9. moze klub zaciagnał kredyt ? przekroczenie budżetu płacowgo, kłopoty finasowe, decyzja prezesa ze nie potrzebujesz wzmocnień, brak sukcesów co równa sie z kasa x)

10. Maja juz swoje lata ...

Użytkownik uznał post za pomocny

raca Partyzant

0
31.08.2007 20:46    #6
Ok, jedynie Kyczy7 -/+ zrozumiał pytanie 3, chodziło mi o to, że jeśli w Barcelonie Messi, Ronaldinho czy Eto'o dostaną kontuzji, cała drużyna źle gra i Barcelona przegrywa a ja Barceloną nie gram, tylko Realem .. czyli, jeśli któryś z w/w piłkarzy ma kontuzje, Barcelona przegrywa odrazu każdy mecz ..

Co do rożnych, możecie mi dokładniej podać tą taktykę ? Kto, jak, gdzie i na kogo ma strzelać ? :)

Co do asystenta, ten typek co chciałem żeby dawał rozmowy motywacyjne JEST ASYSTENTEM :)

Co do Podolskiego, nie miałem na pieńku z menadżerem, On na mnie nic nie mówił, ja na niego też nie, nawet meczu przeciwko sobie nie graliśmy ..

Co do treningów .. czy David Villa, Robinho lub Yohan Gourcuff są dziadkami, żeby nic im nie szło ? Raulowi, nie mówiąc już o R. Carlosie i Cannavaro ciągle coś podskakuje ..

Acha i jeszcze jedno, Casillas .. bardzo dobry bramkarz ale wykopy to moja babcia lepiej robi .. co nie wykopuje piłki i tak trafia do przeciwnika, ustawiam żeby podawał obrońcom, nie trafia - jest na to trening ?

Mój skład:

Atak: Robinho, Raul, Villa, Soldado
Pomoc lewa: Reyes/Van Damme
Środek: Baptista/Guti
Pomoc prawa: Beckham/Yohan Gourcuff/Vanden Borre
Def. Pomocnik: Sergio Ramos/Emerson
Obrona lewa: Baines/Van Damme
Środek: Kompany, Ramos/Cannavaro
Prawa: Vanden Borre/Sergio Ramos
Bramka: Casillas

Jestem w 2/3 trzeciego sezonu ..
W pierwszym Villa mi chodził jak burza, Robinho jak ****, teraz Villa miał kontuzję 2 mies. wyleczył się, poczekałem aż kondycja skoczy, podskoczyła i go wstawiłem .. dostał kontuzji na 4 miesiące a najlepszym strzelcem jest u mnie Soldado.

Co do Polskich graczy - nie zaznaczyłem dodatkowych piłkarzy :P

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.