Kilka pytań nt. edytowania

dawidiuk1 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
31.05.2009, 22:21    Pytanie
Kolega prosił mnie o zamieszczenie tutaj kilku pytań.

"Ziomki mam pytanie, chociaż wątpię, by ktoś wiedział - co szkodzi jednak próbować. Otóż na moim updacie na sezon 1989/90 musiałem oczywiście pousuwać większość piłkarzy. Usunąłem wszystkich Polaków, więc, jak wiadomo, gdy nie było nazwisk i imion polskich w bazie, tworzyły się ciekawe regeny - Dominic Lord, Geoff Blanchard, itd. wszyscy Polacy oczywiście. A jednak trafiły się ewenementy, np. John SOBIESKI, Antoine ŚRUTWA, Luca JUSKOWIAK, Rodolphe WEGRZYN, Craig WASIKIEWICZ, a nawet KATARZYNA Simoes. Nie byłoby w tym nic aż takiego dziwnego, gdyby nie to, że w bazie wszystkie Węgrzyny, Śrutwy, itd. są usunięte. Jakim cudem pojawiają się w bazie danych, może są gdzieś indziej zapisane, tam gdzie "edytorem" już się nie dostanie
Mam jeszcze trzy pytania.
Otóż chciałbym się dowiedzieć, czy istnieje w edytorze FM 2008 jakaś możliwość bądź metoda masowego usuwania zawodników. Robiąc update 89/90 usuwam wszystkich zawodników ręcznie, co zbyt wygodne nie jest.....
I drugie pytanko:
Na co wpływa "Economic Factor" w FM-ie
No i jeszcze trzecie bo mi tak weszło: od czego zależy liczba pojawiających się regenerantów w danym państwie - i czy w ogóle od czegoś zależy Bo zawsze w cholerę tworzy się Bośniaków czy innych Serbów, za to z takich Filipin czy nawet Cypru regeneranci przybywają dosyć rzadko. W poprzednim FM-ie od cholery było Afrykanów regenerantów. OD czegoś to zależy? Może właśnie od tego economic factor?
I trzecie: - sam nigdy nie powiększam budżetów klubowych i nie gram na czymś takim, ale czasem przychodzi mój kuzynek i zawsze prosi bym dał w jakimś tam klubie max funduszy wink.gif Młody jest, dobrze się zapowiada, a musi przecież od czegoś zacząć smile.gif Tak więc co wpisać w Balance i Transfer Budget abym miał do dyspozycji maksymalną ilość gotówki (biliony itd)?"

Kash Przodownik pracy

0
31.05.2009 22:29    #1
1. To są nazwiska pochodzące od sztabu szkoleniowego, czyli zapewne od Mariusza Śrutwy, Andrzeja Juskowiaka, Wojciecha Wasikiewicza i Kazimierza Węgrzyna.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 31.05.2009 o godz. 22:31

devil11 Przodownik pracy

0
31.05.2009 22:31    #2
Economic factor to stopień rozwinięcia danego kraju. Im lepszy, tym lepsi zawodnicy będą przychodzić do Twojego klubu. W edytorze do fm-a 2008 nie da się masowo usuwać zawodników. Co do tej wartości maksymalnej w edytorze to nie wiem, czy taka jest w fm-ie 2008 ale wydaje mi się, że coś około 2 mld € , może lekko więcej (tak było w fm-ie 2006 i raczej w 2008 też tak jest). Transfer budget możesz ustawić taki jak balance.

devil11 Przodownik pracy

0
31.05.2009 22:33    #3
[quote=Kash]1. To są nazwiska pochodzące od sztabu szkoleniowego, czyli zapewne od Mariusza Śrutwy, Andrzeja Juskowiaka, Wojciecha Wasikiewicza i Kazimierza Węgrzyna.[/quote]

Sztab szkoleniowy też może usunąć w edytorze a poza tym przy wyszukiwaniu wyświetla mu się to w rubryce "people", a więc tam gdzie znajdują się i managerzy i piłkarze i pozostały sztab szkoleniowy a także "retired person"
Jedyną opcją która mi przychodzi do głowy jest to, że są to zawodnicy, którzy nie są stworzeni w grze, a ich imiona i nazwiska są wpisane ręcznie w rubryce 'player name' w rekordach klubu

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 31.05.2009 o godz. 22:36

Kash Przodownik pracy

0
31.05.2009 22:35    #4
[quote2=devil11][quote=Kash]1. To są nazwiska pochodzące od sztabu szkoleniowego, czyli zapewne od Mariusza Śrutwy, Andrzeja Juskowiaka, Wojciecha Wasikiewicza i Kazimierza Węgrzyna.[/quote]

Sztab szkoleniowy też może usunąć w edytorze a poza tym przy wyszukiwaniu wyświetla mu się to w rubryce "people", a więc tam gdzie znajdują się i managerzy i piłkarze i pozostały sztab szkoleniowy a także "retired person"[/quote2]
Ale napisał, że usunął piłkarzy. O usuwaniu sztabu nie wspomniał. Poza tym dziwnym zbiegiem okoliczności wydaje mi się to, żę nazwiska pochodzą od znanych trenerów.

devil11 Przodownik pracy

0
31.05.2009 22:37    #5
[quote3=Kash][quote2=devil11][quote=Kash]1. To są nazwiska pochodzące od sztabu szkoleniowego, czyli zapewne od Mariusza Śrutwy, Andrzeja Juskowiaka, Wojciecha Wasikiewicza i Kazimierza Węgrzyna.[/quote]

Sztab szkoleniowy też może usunąć w edytorze a poza tym przy wyszukiwaniu wyświetla mu się to w rubryce "people", a więc tam gdzie znajdują się i managerzy i piłkarze i pozostały sztab szkoleniowy a także "retired person"[/quote2]
Ale napisał, że usunął piłkarzy. O usuwaniu sztabu nie wspomniał. Poza tym dziwnym zbiegiem okoliczności wydaje mi się to, żę nazwiska pochodzą od znanych trenerów. [/quote3]
Dziwnym zbiegiem okoliczności żadne z wymienionych nazwisk nie funkcjonuje w bazie danych football managera 2008 jako sztab szkoleniowy ;p

Kash Przodownik pracy

0
31.05.2009 22:47    #6
Faktycznie mój błąd. FM ich nie zna :)

devil11 Przodownik pracy

0
31.05.2009 22:50    #7
Po dogłębniejszym przeanalizowaniu bazy danych muszę stwierdzić, że nie ma żadnego z tych zawodników w rubryce player records, więc to też nie to. Wniosek z tego taki, że edytorem tego raczej nie ruszysz.

Lucasinho Ekspert

Grupa: Ekspert
0
31.05.2009 23:03    #8
Nie ma czegoś takiego jak max kasy - ustaw jak najwięcej zer :P W razie czego FM Modifier :]
lucasinho.blox.pl

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution