Klasyczna 10

Arcadius Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
04.04.2013, 21:23    Pytanie
Porady potrzebuje drobnej...
Otoz gram sobie ustawieniem 4-4-2, zas w ataku mam klasyczna 10. Wszystko pieknie ladnie ino jedna rzecz spokoju mi nie daje- jego gra przy przeciwniku.
Nie wiem czy zostawic ustawienie domyslne (czyli minimalny presing), tak by podczas gry kiedy pilki nie posiadam, moj zawodnik krazyl sobie po boisku w oczekiwaniu na pileczke nie marnujac sil na gre obronna (oslabiajac jednoczesnie moja defensywe); czy moze powinien smigac za pilka tak jak reszta mojej druzyny (tj. presing praktycznie na maxa), marnujac sily na gre w defensywie, ale za to wywierajac presje na graczach przeciwnika?
Co wg Was jest wazniejsze? Gosc, ktory caly swoj potencjal wykorzystuje w grze ofensywnej olewajac obrone, czy kolektywna obrona cala druzyna?

robal15 Młody aktywista

0
04.04.2013 21:40    #1
A wypróbowałeś już moje killer taktyki, które ci wysłałem na pocztę?
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

sxz69 Młody aktywista

0
04.04.2013 22:14    #2
Jak to ktoś mądrze powiedział atakiem wygrywa się mecze, a obroną mistrzostwa.
Ja jestem zwolennikiem panowania w środku pola, szybkiego odbioru i pressingu. Gdy my mamy piłkę nie ma jej przeciwnik. Oznacza to, że akcje bramkowe i bramki same przyjdą. Jednak każdy ma swoją wizję gry i sam powinien zdecydować jak najlepiej lubi grać.

Apropo "killer taktyki" - nie rozśmieszaj mnie ;] Coś takiego już nie istnieje.

Arcadius Partyzant

0
04.04.2013 22:45    #3
Chyba odpowiedz przyszla sama. Wlasnie bylem swiadkiem jak moja klasyczna 10, z ustawionym recznie presingiem na maxa, wybil wslizgiem pilke pod polem karnym rywala wprost do mojego napastnika- gol. Szkoda, ze nie zaliczyli teog jako asysty :/ Gdyby presing byl domyslny z pewnoscia o ataku na pilke nie byloby mowy. Tak wiec zostane przy max presingu ACZKOLWIEK z checia poznam wiecej opinii na ten temat.

@robal15
Nie probowalem poki co twoich taktyk. Obawiam sie, ze beda musialy troszke poczekac :D Aktualnie probuje zaimplementowac mojej druzynie filozofie gry Walerego Lobanowskiego (czlowiek legenda. mozna smialo powiedziec, ze zrewolucjonizowal podejscie do gry w pilke) i strasznie mnie to wciagnelo.

sxz69 Młody aktywista

0
04.04.2013 22:56    #4
Nigdy specjalnie nie interesowałem się futbolem ze wschodu.
Możesz coś więcej powiedzieć o filozofii i taktyce gry Lobanowskiego?

robal15 Młody aktywista

0
04.04.2013 23:23    #5
[quote="sxz69"]
Apropo "killer taktyki" - nie rozśmieszaj mnie ;] Coś takiego już nie istnieje.[/quote]

Hahaha....od 40 meczów nie przegrałem meczu w lidze w depo. Barce rozwaliłem 3 razy do zera i raz Real w 2015 roku. Najwidoczniej brak ci umiejętności:D

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 04.04.2013 o godz. 23:24

"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

Arcadius Partyzant

0
04.04.2013 23:25    #6
Iles tam tekstow mam, wszystkie po angielsku, a tylko jeden z nich po polsku. Niestety ciezko dobrac sie do materialow opisujacych sama taktyke. Wiekszosc z nich opisuje jego zycie i filozofie gry.
Jesli angielski nie jest ci obcy: https://www.dropb(...)skyi.pdf
Nie rozpisujac sie na temat jego osoby napisze tak:
Jesli kojarzysz wielki Bayern z Beckenbauerem, ktory zdobyl Puchar mistrzow w 1975 to w superpucharze Dynamo Lobanowskiego wygralo z Bawarczykami 1:0 na wyjezdzie i 2:0 u siebie.
Jesli kojarzysz Barcelone z Figo i Ronaldo to w sezonie 97/98 w fazie grupowej LM Barca dostala na wyjezdzie 3:0 a na Camp Nou zostala rozjechana 4:0
Lobanowski to czlowiek legenda. Stworzyl wschodnia wersje futbolu totalnego. W latach '70 kiedy w trenerce krolowal instynkt, "nos trenerski" on wprowadzil komputery, naukowe podejscie i szczegulowe statystyki.
Kiedy porzucil swoje Dynamo Kijow na rzecz druzyny narodowej ZSRR mawiano, ze to tak na prawde Dynamo Kijow oslabione przez innych zawodnikow.
No i wychowal 3 zdobywcow zlotej pilki.

Mialo byc krotka, a wyszlo troszke dluzej, ale to wynika z ogromnej fascynacji osoba Walerego Lobanowskiego.

sxz69 Młody aktywista

0
04.04.2013 23:59    #7
[quote="robal15"]Najwidoczniej brak ci umiejętności:D[/quote]
Nie chce zaśmiecać koledze tematu, ale takimi wypowiedziami robisz z siebie idiotę :)
Nie mam ochoty się przekomarzać odnośnie sukcesów. Bo na pewno nie masz ich więcej ode mnie.

Wracając do tematu. Takie coś sobie po krótce przeczytałem: http://sport(...)d,564263
Co prawda interia czyli średnio rzetelne źródło wiedzy, ale trochę informacji tam jest.
Oczywiście, że kojarzę porażkę Barcy z Dynamo. :)
Po prostu nigdy szczegółowo nie zagłębiałem w taktyki klubów ze wschodu, bo jakby nie patrzeć nigdy wielkimi potęgami nie były. No ale swoją historię mają.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 05.04.2013 o godz. 00:00

Arcadius Partyzant

0
05.04.2013 00:07    #8
@sxz69
I wlasnie ten tekst z interii to jedyny tekst jaki mam w swoich zbiorach po polsku :D
Oczywiscie druzyny ze wschodu potegami nigdy nie byly. Choc uwazam, ze akurat Dynamo Kijow bylo najblizej europejskiego topu, a momentami do tej czolowki nalezalo. Wlasnie wtedy kiedy przewodzil nimi Lobanowski. Az zal mi jest niezmiernie, ze w sezonie 98/99 nie wygrali LM bo z pewnoscia na nia zaslugiwali.

Arcadius Partyzant

0
07.04.2013 18:39    #9
Wracajac do tematu klasycznej 10, mam pytanko pogladowe. Jakie, wg Was, sa najbardziej przydatne ulubione zagrania dla tej pozycji?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution