Klub a nie piłkarze?

Vigo Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
06.09.2007, 21:24    Pytanie
Jest taka sprawa. Każdy kto się bawił edytorem zauważył pewnie, że jest taka opcja, która umożliwia edycję cech danego klubu. Np. pressing, ofensywa. Przecież to jest kompletna bzdura. To jak dobry jest klub zależy tylko od umiejętności piłkarzy i sztabu szkoleniowego, a nie jak to jest zrobione od nadanych z góry ukrytych cech. I pytanie. Czy ktoś może orientuje się, jak wiele to zmienia w grze zespołu? Czy pomimo lepszych piłkarzy, przegramy z gorszym klubem nie ze względu na taktykę i skład, a na cechy o których tu mowa?

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
06.09.2007 21:27    #1
Czynnik tactical attributes - wpływa znacząco na grę zespołu, zwykle grzebanie przy tym kończy się katastrofą. Ale mądrzy ludzie mogą dzięki temu kręcić nie złe wałki. Czego nie popieram bo wtedy gra jest bez sensu. Bo jeżeli nie przegrywasz to nie wiesz jak smakuje zwycięstwo.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

obserwator Krzewiciel myśli rewolucyjnej

Grupa: Użytkownik
0
06.09.2007 21:29    #2
Błożesz Ty mój, naprawdę?! To ja Ci ziółek może naparzę!

Ja tam w tym palców nie maczam. Lepiej nie kombinować bo potem różnorodne kartofelki wychodzą.

Pucek Stachanowiec

0
06.09.2007 21:31    #3
Czy pan obserwator ma cos konkretnego do powiedzenia czy ukaranie Reakcjonistą za rozwalanie tematów nie poskutkowało?
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Kleyo Ekspert

0
06.09.2007 21:31    #4
Te opcje dotyczą klubów ktorych nie prowadzimy. CHyba. Lub też ukazuje to jakiej gry cozekuje zarząd i kibice. Raczej to drugie. Przykładowo jest wysoka wartośc ofensywy to oczekuje sie gry ofensywnej.

Użytkownik uznał post za pomocny

"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Pucek Stachanowiec

0
06.09.2007 21:34    #5
kleyo7 tu się mylisz, przestawienie np. marking na 20 wpływa mocno na zespół. Będziesz tracił zdecydowanie mniej goli. Ale to jest oszustwo, czego nie popieram.

Seju Wybitny Literat

Grupa: Ekspert
0
06.09.2007 21:34    #6
Zdejmijcie mi reakcjonistę. Temu z klanu również.

Kleyo Ekspert

0
06.09.2007 21:38    #7
No moze ja tego nie testowałem tylko widziałem wytyczne do tworzenia bazy danych do FM 2008 i jakos tak to tam jest napisane jak wyzej napisałem. Moze tak dopiero od 2008 bedzie, ale nie wiem. Jednak z markingiem to chyba chodzi o stosowanie ścisłego krycia ale nie wiem na 100% (nie chce mi sie tego sprawdzac teraz :D )

Pucek Stachanowiec

0
06.09.2007 21:41    #8
Im lepiej twój zespół kryje tym mniej tracisz goli. Tactical attributes to dość zawiła i ryzykowna sprawa. Grzebania przy tym nie popieram.

Kleyo Ekspert

0
06.09.2007 21:47    #9
Tactical atributes wskazują jak klub grał w historii i jakie są oczekiwania co do gry jego kibiców.

Marking (Tendency)
Skłonność do krycia indywidualnego

Moze poprostu Ci się wydaje zę mniej bramek się traci albo coś. Lub też mozę tak bedzie jak wyzej od FM 2008

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.