Klub półzawodowy

pozdi91 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
06.05.2008, 14:34    Pytanie
Witam, prowadzę klub w angielskiej BSN czyli najniższa możliwa liga. Objąłem Hucknall Town, czyli klub z reputacją: nieznany oraz jest to klub półzawodowy. Mam w związku z tym kilka pytań:

1. Klub półzawodowy - i co teraz, co się z tym wiąże, czy muszę o czymś specjalnym wiedzieć, lub tez o czym pamiętać?? I od czego zależy by klub sie przekształcił w pełni zawodowy?

2. Jak wygląda trening, tzn opcja treningu półzawodowego. Będą wolniej nabywać nowe umiejętności i podobnie będzie z dzoszkalaniem się? Zaznaczam, że zatrudniłem też nowych trenerów, także poziom wyszkolenia jak na ligę jest naprawdę wysoki.

3. Czy jest jakaś szansa zdobycia na tym poziomie dodatkowych funduszy (zadłużenie sie powiększa), albo co zrobić by zachęcić większe rzesze kibiców na przyjście na stadion?? (poza dobrymi wynikami)?

4. I na koniec jeszcze pytanie, kiedy klub się zacznie rozsławiać?? Chodzi mi o zmianę jego reputacji.

Przepraszam z góry, za rozległość tematu, ale myślę, że ew. odpowiedzi będą pomocne dla innych osób, pragnących wziąć pod swe skrzydła taki a nie inny zespół
Z góry dziękuje i pozdrawiam ;)

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
06.05.2008 14:49    #1
1 Awansowanie do gdzieś około 4 poziomu rozgrywkowego załatwi sprawę
2 Zawodnicy pracują tak jakby na ''pół etatu'' czyli muszą miec mniejsze obciążenie
3co do funduszy to oczywiscie sprzedaz graczy(można łatwo znaleźc zmienników z wolnego kontraktu) co do drugiej częsci pytania to nie wiem
4Kiedy będziesz osiagał dobre wyniki

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 06.05.2008 o godz. 14:49

Użytkownik uznał post za pomocny

Flavo Partyzant

0
06.05.2008 17:32    #2
witam:) ja sam zaczalem gre klubem St. Albans w BSS i awansowalem o jedna klase. aktualnie jestem 3 a do konca 10 kolejek. po pierwszym sezonie mialem olbrzymie jak na moj klub dlugi, jednak wyszedlem z tego bardzo prostym sposobem. organizowalem mnostwo sparingow z klubami z nieco wyzszej polki, czasami zgodzil sie man utd a czasami ipswich. zawsze dochody byly takie same ze wzgledu na maly stadion. teraz mam 600 tys na plusie, ale to w glownej mierze zasluga awansu. do tej ligi polecam zawodnikow z Polski(ja mam Napierale, Imeha, Pietrasika, Juzwe i kilku innych). Po prostu wymiataja i sa tani a mozna na nich nie zla kase zrobic:d przepraszam ze przydlugawo:D

Komar Młody aktywista

0
06.05.2008 18:29    #3
Czemu ma służyć ten post?? Jak chciałeś się pochwalić osiągnięciami do do tego stworzony jest inny temat.

@pozdi91: Jeśli chodzi o małą frekwencję na stadionie, to ty mało możesz zrobić. Jeśli osiągasz dobre wyniki a kibice i tak nie przychodzą, to zarząd pewnie niedługo zorganizuje tzw. dzień kibica, czyli na jedno ze spotkań będzie można wejść za darmo, albo za pół ceny. Po takim czymś frekwencja powinna się zwiększyć.

// Edytowano 4 razy, ostatni raz 06.05.2008 o godz. 18:33

Na początku było nic. I rzekł Bóg: „Niechaj stanie się światłość” i dalej nic nie było, tylko teraz można to zobaczyć. - Terry Pratchett

Flavo Partyzant

0
06.05.2008 20:10    #4
Komar a ty masz jakis problem?? zauwazyles ze napisalem o tym jak wyjsc z dlugu?? a o swoim klubie napisalem bo mialem podobna sytuacje jak kolega...

brak slow

Wolfe Tone Partyzant

0
06.05.2008 20:25    #5
Moja odpowiedź bazować będzie na FM07 ale myślę, że nie ma większych różnic w tej tematyce.
1 Jak napisał głosik1, zawodowstwo zaczyna się od 4. ligi w Anglii więc musisz do niej awansować.
2 Tak, wolniej przybywają im atrybuty i mniejsze obciążenia możesz im ustawiać. Choć to możesz obejść podpisując z nimi - tzn. piłkarzami - kontrakty zawodowe i wtedy trening przebiega już normalnie na normalnych obciążeniach.
3 Na tym poziomie najlepszym jest organizacja sparingów z lepszymi drużynami przed sezonem, najlepiej w formie ligi lub pucharu; choć uważaj bo możesz swoich grajków zajechać, że dojdą do siebie gdzieś koło grudnia! ;)
Na piłkarzach ciężko coś zarobić bo ceny mizerne ale czasem się coś trafi co mocno podratuje twój budżet ( u mnie udało się gostka sprzedać za 400000 funtów, więc całkiem w porządku - choć to przypadek odosobniony).
4 Oczywiście przez wygrywane mecze, wysoko w rozgrywkach, jakieś wygrane w pucharach. Proponuje skupić się na FA Trophy, łatwiej zdobyć niż FA Cup ;) a i reputacje coś powinien podnieść.

danone Partyzant

0
06.05.2008 21:34    #6
co do punktu nr. 3 - mozesz tez sie chyba ubiegac o klub patronacki? :> wtedy co jakis czas bedziesz dostawal jakies tam pieniadze :)

pozdi91 Partyzant

0
06.05.2008 21:45    #7
no wielkie dzieki za pomoc ;) mysle że juz jakoś sobie poradze ;]

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.