Przyznam się, że jestem wielkim fanem systemu klubów filialnych (uważam, że ich wprowadzenie do gry to był strzał w dziesiątkę) i zdobywanie nowych fili sprawia mi chyba nawet większą przyjemność niż zdobywanie Lechią tytułów mistrza Polski
![:) :)](/upload/emots/smiley2.gif)
. Gram w FM07, mam już sezon 2014/15 no i od paru sezonów regularnie zajmuję w lidze pierwsze miejsce. No, ale mój zarząd (mimo iż po tych 8 latach mógłby coś więcej w tej kwestii uczynić...) nie jest chętny do znajdywania mi nowych klubów filialnych.
Pod koniec rundy jesiennej sezon 2014/15 (listopad 2014) mam tylko 6 filii:
1. Czernomorec Burgas (Bułgaria)
2. Radniczki (O) (Serbia)
3. Pirambu (Brazylia)
4. Dynamo Wołogda (Rosja)
5. Olimpia Elbląg
6. Tur Turek
Napisałem "tylko", ponieważ grając w FM07 Wisłą (prawda, że były większe sukcesy) miałem na początku sezonu 12/13 aż jedenaście klubów filialnych (w tym choćby Spartaka Moskwa czy chilijski stołeczny Universidad).
Z kolei przy grze Lechią wybrałem dużo więcej lig (stąd gra powolutku chodzi...), więc odpada ewentualna przyczyna, jaką mógłby być brak klubów, które mogłyby być przy Lechii afiliowane (bo już mają klub patronacki). Nie bardzo wiem czemu mój zarząd ciągle każe mi "maksymalnie wykorzystywać potencjał tkwiący w obecnych filiach". No sorry... (niczego tym klubom nie ujmując!) jaki potencjał jest w 3-ligowych Olimpii i Turze?!?!
Tak więc moje zdenerwowanie co do postawy zarządu jest chyba zrozumiałe (podobnie w kwestii sztabu szkoleniowego - limity na ilość trenerów i scoutów nie zmieniły się odkąd grałem w II lidze, a przecież teraz co roku grywam w europejskich pucharach!). Szczególnie w sytuacji, gdy rozbudowali obiekty treningowe i młodzieżowe do maksymalnych wartości, a stadion przy Traugutta 29 ma 91875 miejsc...
We wcześniejszych postach tego tematu pojawiła się nazwa Real Time Editor. Zapytałem czy działa z FM07, ale po otrzymaniu odpowiedzi negatywnej nie zadałem (a powinienem) kolejnego pytania:
Czy jest jakiś edytor do FM07, który to umożliwia?
Drugie pytanie powstało w mej głowie pod wpływem postów Robiego i viviego, że po pewnym czasie można filię samodzielnie wybrać w FM07, a jeśli tak, to jakie warunki trzeba spełnić, by było to możliwe?
P.S.
Dodam, że zawsze proszę zarząd o klub filialny, gdy tylko jest to możliwe
![:) :)](/upload/emots/smiley2.gif)
.
P.P.S.
Właśnie kolejna prośba o filię zakończyła się niepowodzeniem - mam wykorzystywać w pełni podpisane już umowy.
// Edytowano 1 raz, ostatni raz 09.05.2010 o godz. 11:28
Najnowsze posty