kolory w skinie

Carrot Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
13.11.2007, 01:15    Pytanie
no wiec mam taki oto problem... :P mam skin dds2, calkiem fajny i chce zmienic w nim kolory czcionki, ogolnie atrybutow. chce zeby kolory byly ze skonu domyslnego, bo tamte by idealnie pasowaly. i tu sie pojawia problem... skin domyslny nie ma folderu z ktorego by to mozna bylo skopiowac. wiem ze mozna zminic nazwe pliku z kolorami wtedy wroca kolory domyslne, ale w nich tez chcialbym zminic kolor 2 rzeczy, a konkretnie wypozyczonych zawodnikow, ktory mi troche nie bardzo pasuje... wiec pytanie jest: jak moge dostac plik settings z forderu My DocumentsSports InteractiveFootball Manager 2008skinsdds2settings ale z domyslnego skina, abym mogl go potem edytowac...
jeslii ktos zna odpowiedz to bardzo prosze o pomoc :) dzieki... x)

handballer Żołnierz frontu ideologicznego

0
13.11.2007 01:34    #1
Z domyslnego skina to sie chyba nie da, ale mozesz to chyba zrobic poprzez edycje pliku fm colours.xml, ktory jest w katalogu dds2setting. W tym pliku znajdz wpis "" i pozmieniaj cyferki w interesujacych Cie miejscach

Carrot Młody aktywista

0
13.11.2007 03:10    #2
w fm 08 plik fm colours nazywa sie wlasnie settings, zminili nazwe.
i tak, wiem ze mozna tak zrobic, ale nie wiem jakie sa "cyferki" w tych miejscach co potrzebuje... bo kolory w skinie domyslnym sa dobre zmienic musze tylko kolor zawodnikow wypozyczonych wiec przydal by mi sie ten plik ze skina domyslnego, a reszte juz wiem jak co :)
myslalem moze ze folder skina domyslnefo jest ukryty, ale nic z tego, gdy zaznaczylem ta opcje folderu dalej nie bylo... niestety....

milenka Partyzant

0
13.11.2007 03:52    #3
tu są domyślne:

kolory atrybutów:

różne kolorki zawodnikow(w tym wypożyczonych):

o to chodziło?? tylko nowością dla mnie jest to 'alpha', bo zawsze byly 3 kolory opisujace ale mniejsza z tym ;)

Carrot Młody aktywista

0
13.11.2007 03:57    #4
:)
milenka jestes pewna ze to sa na 100% atrybuty domysle? nie to zebym nie wiezyl ale wole miec pewnosc zanim zaczne mieszac :)
a przy okazji, alpha to jakies gowno xD lol... mozesz je wykasowac jesli ci nie pasi chyba nawet.... x)

Carrot Młody aktywista

0
13.11.2007 04:05    #5
kurde... opcja edytuj - niezbedna... -->> milenka czy moglabys powiedziec skad wzielas te rzeczy (z jakiego foldera?) lub wkleic tutaj calosc, wszystko co sie w tym pliku znajduje??
z gory dzieki :)

milenka Partyzant

0
13.11.2007 04:09    #6
heh, no ręki nie DAŁBYM( :P ) sobie uciąć, ale np. to
"excellent attribute" red="0" green="0" blue="255"
to jest kolor niebieski ten najwyraźniejszy, czyli by sie zgadzalo, no a tak poza tym to gdzie niby sa te domyslne kolorki jak nie w tym settings.fmf...

a co do mieszania, to zrób sobie kopie zapasową i jazda :)

milenka Partyzant

0
13.11.2007 04:13    #7
Fm2008datasettings.fmf --> edycja
ps. nie jestem NIĄ tylko NIM :P

Carrot Młody aktywista

0
13.11.2007 04:45    #8
lol...
po pierwsze - przepraszam xD ale milenka to imie dziewczece, wiec... xD tak jakos wyszlo...
po drugie - znowu przepraszam.... ale wow... cos mi sie zupelnie powalilo :| nie wiem jak to zrobilem, ale jednak... x/ wprowadzalem w blad od samego poczatku... ok skin nazywa sie dds2 i jest naprawde super... tylko tak jak wspomnialem nie podobaja mi sie kolory zawodnikow wypozyczonych... no i gdy chce to zminic to wchodze w plik - fm colour ktory znajduje sie w miejscu gdzie byc powinien.
no ale tutaj zaczyna sie plontanina x/ x/ bo gdy sie zminia dane w pliku w grze nic sie nie rusza. no to zminiam nazwe pliku z fm colours na settings.
i wtedy wszystko sie zminia :|
wszystkie kolory - atrybutow, zawodnikow itp.
chodzi o to ze skin ten ma jakby sam dla siebie domyslne kolory i plik w ktorym sie je edytuje ma zla nazwe i gdy sie ja poprawi na dobra to wszystko sie zminia.
no a ja chce zminic tylko jedna rzecz i chyba sie nie da...

tutaj macie przyklad:

gdy plik do zmiany ma nazwe:
fm colour - http://img40(...)1cg4.jpg
settings - http://img21(...)5fw6.jpg

no a ja chce zeby bylo tak jak jest w pierwszym linku, tylko kolor zawodnikow wypozyczonych zminic. ale nie wiadomo jak to sie robi... :|
dla wtajemniczonych - prosze o pomoc!! to pilne... x)

i bardzo przepraszam za takie gmatwanie w glowach i za rozpisanie sie x)

wojciech1505 Młody aktywista

0
13.11.2007 09:52    #9
Carrot Ten skin jest niezły czy u ciebie nazwy atrybutów zawodnika też są nie widoczne . co zrobić

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.