Koniec dobrej gry po wczytaniu?

matifootball95 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
18.01.2011, 21:02    Pytanie
Witam, mam taki problem, otóż sytuacja zdarza się co nową karierę - zaczynam nową ponieważ...

Gram na patchu 11.1.0(FM 11), Włączam grę, wybieram ligi itp. zdecydowałem się na Hibernian ze Szkocji, pierwszego dnia(okolo godziny 18 zaczynam rozgrywkę) gram, gram po 7 nieźle rozegranych sparingach, zaczęła się liga, zagrałem 5 meczy, pierwszy 2:0 do tyłu, potem 3 wygrane i remisik, więc jest ok, jak na Hibernian, wylaczam gre, nastepnego dnia wczytuje ta gre i co? pierwszy mecz wygrany 1:0, drugi 2:0 do tyłu, trzeci 3:0 w tyłek, akcji mi nic nie wykorzystują, chociaż strzały/celne mamy po równo, ja i moj przeciwnik, czasem on troszke przewaza czasem ja, dlatego zrobilem 3-4 razy save/load(nigdy tego nie robilem podczas wczesniejszych gier) i ciągle to samo, wyniki sa rozne, 2:0, 1:0, 3:1, czasem remis wpadnie po farcie. Nie wiem co się dzieje, po wczytaniu rozgrywki nic mi nie wychodzi, nie oczekuję serii wygranych hibernianem w pierwszym sezonie, ale 8 miejsce takim zespolem to bardzo slabo, na koniec sezonu miałbym pewnie cos kolo 7-10, a mialem zamiar awansowac do LE lub poprobowac awansowac.. mozecie mi cos poradzic? moze zmienic patcha? nie mam pojęcia, prosze o wasze porady..
Sokół Ostróda :D

DarioFM Partyzant

0
18.01.2011 21:11    #1
Ja mam podobną sytuację w Getafe.

vietti Żołnierz frontu ideologicznego

0
19.01.2011 00:10    #2
Temat był poruszany i m.in. padła odpowiedź, że to jakieś "zabezpiecznie" przed grającymi metodą save/load ;) Powiem Ci, że mi też się to zdarza, szczególnie, gdy wygrywam z faworytami, zapiszę grę, potem wczytam i wtedy wyniki są różne :) Rozwiązanie? Graj 24/7 :)
http://www.vietti.aq.pl/ - Grafika komputerowa

matifootball95 Partyzant

0
19.01.2011 15:16    #3
24/7? chyba zartujesz: P Moge tak sie pobawić, ale w ferie 2-3 dni, więcej nie..

tez tak mam, ze z faworytami wygrywam, z hearts wygralem 1;0( maja 2 miejsce w tabeli zaraz po celticu z ta sama liczba pkt) a z motherwell majac podobne strzaly 2 ;0 do tylu itp

nie wiesz, czy na innych patchach, lub czy w ogóle bez patchow jest normalnie?

vietti Żołnierz frontu ideologicznego

0
19.01.2011 15:53    #4
Ja tak miałem w FM 2010, w FMie nowym nie zauważyłem, ale na patchu 10.2.1 jeszcze nie grałem :)
http://www.vietti.aq.pl/ - Grafika komputerowa

matifootball95 Partyzant

0
19.01.2011 15:58    #5
Ja gram na 11.1.0, nie wiem czy na domyslnej jest podobnie, a sprawdzenie tez zajmuje troche czasu : )

rainfall248 Młody aktywista

0
19.01.2011 21:32    #6
Jeśli to jest domniemane zabezpieczenie przed S/L to może wyłączaj grę od razu w dzień meczu, który już rozegrałeś.
Jak wrócisz do gry, to do rozegrania następnego spotkania musi minąć parę dni więc powinno być OK, przynajmniej teoretycznie.

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
19.01.2011 22:05    #7
Było milion razy o tym mówione. ;) Wygląda na to, że silnik meczowy jest inicjalizowany przy każdym uruchomieniu gry losową wartością, dzięki czemu rozgrywka "nie jest liniowa"... Trafnie to podsumował ktoś mądry (Godman? Zachi? Geuzmir? nie pamiętam :( ) - jeśli Ci dobrze idzie, to pod żadnym pozorem nie wyłączaj gry! :) Zmiana patcha nic nie da - bodajże od wersji 2010 (w razie pomyłki proszę Guezmira o poprawienie mnie) jest to normalne i znajdziesz to w każdym patchu.
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

SiewcaZla Partyzant

0
19.01.2011 22:19    #8
U mnie jest inny problem. Nie wiem czy to taktyka ale raczej nie. Na patchu 11.1.0 tego nie bylo natomiast na najnowszym juz problem powstal. Prowadzac 4 sezony 3 rozne kluby na 3 roznych taktykach rozgrywka mniej wiecej wyglada tak samo. Czy to grajac Jaga czy Flota pierwsza polowa sezonu to miejsce w ścisłej czolowce (2-3 miejsce). Czasami tyle samo punktow co zespol zajmujacy 1 lokate. Natomiast ostatnie 8 meczow to tragedia. jakkolwiek bym gral, zawsze albo w plecy albo remis. Jagiellonia z 2 miejsca doznalem 8 porazek i spadlem na 9. W pierwszym sezonie myslalem ze to moja taktyka ale pozniej zmieniajac taktyke, pilkarzy zawsze jest to samo. Mocna druzyna czy ogorki to najwyzej remis. Moi zawodnicy wypracowuja srednio ze 2 razy wiecej sytulacji jak nie 3 a wszystko leci w bramkarza albo obok bramki. Gdzie wczesniej nie mieli wiekszego problemu z wykorzystaniem 100 %. Nawet na pusta nie trafia. i tutaj pytanie czy wina lezy po mojej stornie czy to juz o jakis bug zahacza ?

matifootball95 Partyzant

0
20.01.2011 18:41    #9
Pomstiborius, załózmy, że nie wyłączam gry, do czasu, kiedy wygrywam, mam dobrą passę, nastepnie przegrywam 2-3 mecze i zamykam gre, potem od nowa wchodze i jest to zabezpieczenie s/l to kiedy 'poprawi' mi się forma? ile dni, czy meczów trwa to zabezpieczenie?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.