Kontynentalna już w pierwszym sezonie?

McMoney Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
15.04.2010, 18:44    Pytanie
Witam
Uprzedzając wcześniej pytania jak zdobyłem trofea które zaraz wypisze w pierwszym sezonie gry, to powiem iż gram taktyką Ultimo Domination 10.3. Polecenia dla zawodników zostawiłem, zmieniłem im tylko pozycję na boisku i wygląda to raczej jak Diament w AC Milanie, jeszcze za czasów Ancelottiego. Ale przejdźmy do sedna sprawy. Gram FC Toulouse (chyba ostatnio jest na ten klub moda :D ), pierwszy sezon gry oczywiście. Sukcesy jakie dotąd zrobiłem są na klub dobre. W jednej z edycji Pucharu Francji przegrałem już w swoim pierwszym meczu tj. Dziewiąta runda po karnych z Marsylią. Kibice zawiedzeni, zarząd też choć potrafił zrozumieć przez kogo zostaliśmy wyeliminowani. Druga zaś odsłona tego pucharu padła moim łupem, podejrzewam tylko że dzięki dobremu losowaniu. W ćwierćfinale pokonałem Lyon po bramce w 100min, a potem półfinał z drugoligowcem i finał z Auxerre 3:1. Czyli pierwszy sukces. W LE po dwóch porażkach wyszedłem z drugiego miejsca (w grupie będąc z Evertonem,Werderem i Racingiem Genk). Szczęśliwie trafiliśmy na Wolfsburg który pokonaliśmy, potem jeszcze łatwiejszy przeciwnik Celtic, który podzielił los Wilków i w Ćwierćfinale Villarreal który po pierwszym meczu przegrywa z nami (2:1 u nich). Więc LE można powiedzieć jest naszym sukcesem. W lidze zaś zdobyłem tytuł już po 31 kolejkach. Miałem bodaj 10 remisów i ani jednej porażki, ale jak ja remisowałem to drugi Lyon albo też dzielił się punktami albo przegrywał więc nie dziwne że tak szybko zdobyłem ten tytuł. Wiem że to bardziej podchodzi pod przechwałki ale tu jest sedno sprawy. Gdy wyczytałem w wiadomościach po ostatnim meczu że Toulouse jest w podwójnej koronie, a ja jestem ojcem sukcesu to z ciekawości wszedłem na profil mojego menago. Jakież było moje zdziwienie jak zauważyłem że mam reputację kontynentalną. I teraz brzmi moje pytanie, choć wyprzedzę redaktorów i napiszę że czytałem w FAQ o reputacjach. A moje pytanie brzmi :
- czemu mam reputację Kontynentalną, jak wsumie w Europie jeszcze nic nie osiągnołem?
- czy to normalne że już w pierwszym sezonie mam taką reputację?
- czy w przyszłym sezonie nie zdobywając tytułu reputacja mi spadnie?

Wszystkim którzy zechcą mi pomóc serdecznie dziękuje. Jeśli ich uwagi mi pomogą zostaną w odpowiedni sposób przeze mnie nagrodzeni;)
Glory, Glory MAN UNITED !!

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
15.04.2010 18:49    #1
Po primo, Toulouse się nazbierało do reputacji, gdyż już na starcie grała w LE, teraz dołożyłeś sukcesów, więc dla mnie oczywistym jest, że kontynentalną masz ;)
A reputacja powinna w tym, podanym przez ciebie wypadku spaść, ale nie wiem o ile. Logicznym jest, że brak sukcesów spowoduje spadek reputacji.
Pozdrawiam ;)

Użytkownik uznał post za pomocny

Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
15.04.2010 18:52    #2
Pierwsza rzecz - jaką wybrałeś reputację początkową?

Druga - w FM 2010 rzeczywiście reputacje potrafią się bardzo szybko zmieniać, ja grając Wisłą Kraków miałem reputację Kontynentalną już po 2 sezonach, mimo, że do LM zakwalifikowałem się tylko raz, gdzie miałem kilka dobrych wyników, ale z grupy wyszedłem z 3 miejsca do LE, gdzie odpadłem z pierwszym przeciwnikiem. To był pierwszy sezon i koniec moich przygód z pucharami, bo w lidze zająłem 4-te miejsce.

Być może wpływają też na to transfery, jakich dokonujesz, oraz to jak spektakularne są Twoje sukcesy. Kiedy Wisła Kraków pokonała w PU Schalke oraz Parmę, została okrzyknięta rewelacją roku przez telewidzów Eurosportu (ankieta była ogólnoeuropejska). Może więc zdobyłeś znacznie więcej, niż się po Tobie spodziewano, co wywołało liczne publikacje w mediach - i stałeś się sławny :)

edt. Bolson znowu szybszy - idę kupić lepszą klawiaturę :)

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 15.04.2010 o godz. 18:54

"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

McMoney Młody aktywista

0
15.04.2010 19:08    #3
Hmm transferów jakiś spektakularnych nie zrobiłem. Oczywiście nie mówię tutaj o Otamendim czy Ochoa'y którzy są znani w cm rev'owskim światku, ale w grze wciąż są to młodzi wilcy.

Bolson, samo przez się, się rozumie że brak sukcesów to i reputacja spada. Ale w lidze na ten sezon cel miałem aby awansować do pucharów przez rozgrywki ligowe. Najprawdopodobniej w nadchodzącym sezonie celem wybranym przeze mnie będzie walka o obronę tytułu. Ale może się okazać że coś nie wyjdzie (wielu podstawowych zawodników z obecnej kadry jest obserwowanych przez europejskie giganty, więc możliwe że odejdą) i w lidze na koniec sezonu zajmę drugie bądź trzecie miejsce a w LM zostanę zdegradowany do LE i znów skończę tam przygodę na pograniczu ćwierćfinał/półfinał. I czy w takim przypadku utrata reputacji jest możliwa. Aaa i jeszcze jedno. Gazety już spekulowały że mogę przejść do takich firm jak Atletico czy Juventus, więc w razie niepowodzenia Francji w MŚ i zgłoszeniu tam swojej osoby, mam szansę na pozytywną weryfikację? ;)

Godman, reputacja menedżera na początku to oczywiście automatyczna, czyli krajowa ;). Mam dwa sejwy, jeden jest zapisany przed zdobyciem tych dwóch tytułów więc jak coś to służę skrinami :D

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 15.04.2010 o godz. 19:10

0
15.04.2010 19:11    #4
Według mnie przydałoby się jeszcze kilka sukcesów na arenie krajowej i/lub europejskiej. Chociaż, kto wie? Zawsze w takich momentach najlepiej zrobić sejwa i sprawdzić, czy się uda, bo jak nie, to mogą nas wywalić z pracy, a drugiej nie dostaniemy.

McMoney Młody aktywista

0
15.04.2010 19:15    #5
jeszcze skromym zdaniem dodam iż dla próby złozyłem podanie do Egiptu co zostało zaakceptowane jeszcze przed moimi dwoma tytułami [!] lecz podpisu na kontrakcie odmówiłem, gdyż jak piszę wyżej nastawiam się na Francję. :D

0
15.04.2010 19:20    #6
Może to i dobrze.. a może... źle? Gdybyś osiągnął dobry rezultat z Egiptem podczas PNA, to Twoja reputacja by podskoczyła i mógłbyś wtedy bez problemu objąć Les Blues? Ale mogłoby Ci też nie pójść i wtedy kaplica. Ciężka sprawa z tymi reputacjami... ;)

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
15.04.2010 19:33    #7
Uwaga! Nie bierz pod uwagę propozycji z reprezentacji z Czarnego Lądu. Ja obecnie gram Lechią Gdańsk, jestem w połowie 4-tego sezonu, reputację mam Krajową (nic jeszcze nie zdobyłem, aczkolwiek gram powyżej oczekiwań), i dostałem już propozycje z: Egiptu, Angoli, Ghany i Nigerii.

Wcześniej, jako manager Wisły Kraków (poprzednia kariera, też reputacja krajowa), otrzymałem propozycję od reprezentacji WKS już w pierwszej przerwie zimowej!

Te propozycje nie mówią nic na temat reputacji, jak widzisz :)

A spadek reputacji na pewno nie jest tak szybki, jak wzrost. Keegan już dawno nic nie osiągnął, a jest i tak bardzo znanym trenerem :)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 15.04.2010 o godz. 19:34

"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

McMoney Młody aktywista

0
15.04.2010 20:30    #8
więc jak pisałem nie przyjąłem oferty Faraonów gdyż nastawiam się na Tricolores :D
Okej wielkie dzięki Panowie;)

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution