Kreatywni pomocnicy

Kroki Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.02.2013, 18:58    #1
Witam

Przychodzę do Was na forum z mankamentem.. Mam 2 dobrych środkowych pomocników.. z wysokimi atrybutami współpracy, kreatywności, decyzji, błyskotliwości.. są to środkowi pomocnicy i chciałbym aby jednak mieli duży udział w grze.. a tak po każdym meczu mają ocene na wysokości 7.0

Gram systemem 4-1-2(srodkowi wlasnie)- 2 skrzydlowych - 1
Gram kontrolą, płynnie, podania ustawione na krótkie.. Środkowi pomocnicy bardzo mało asystują.. bramek to mniej niż środkowi obrońcy maja.. a jeden ma funkcje atak a drugi CR i wsparcie...
Wiecie moze co by tu zrobic aby to jakos wspolgralo ?

Moja wersja to 13.0 , w sumie nie wiem czemu nie mam jeszcze zadnych aktualizacji, przeinstalowalem gre 2 tygodnie temu..

Egomaniac Partyzant

0
07.02.2013 19:44    #2
Grasz dwoma rozgrywającymi w jednej linii? Jeśli tak to musisz to zmienić. ;)
`To co chciałbym umieć wyjaśnić, to gotowość, jaką mają piłkarze i jaką ja też miałem, żeby iść za nim aż na koniec świata` - Jorge Costa o Jose Mourinho

Kroki Partyzant

0
07.02.2013 20:01    #3
Nie, jeden to jest taki troche bardziej fizyczny, ale ma umiejetnosci, taki moze bardziej strzelec z niego, dla tego dalem mu srodkowy pomocnik atak
A moze tej "finezyjnosci" nie nadaje to ze gram szybkim tempem ?

Egomaniac Partyzant

0
07.02.2013 23:03    #4
Może zmień go na wsparcie lub na długodystansowca.
`To co chciałbym umieć wyjaśnić, to gotowość, jaką mają piłkarze i jaką ja też miałem, żeby iść za nim aż na koniec świata` - Jorge Costa o Jose Mourinho

Kroki Partyzant

0
08.02.2013 11:43    #5
To mi dało jedynie tyle że i on nie pcha sie do przodu.. czyli mniejsze zagrozenie...
Temu CR pozwolic na nieograniczone mozliwosci ? Gram tez z duza dyscyplina i trzymaniem sie pozycji.. i jakie podania wskazac temu CR ? Powinien dobrze rozprowadzac pilke, decyzje i blyskotliwosc sa na wysokim poziomie, podania takze.. kreatywny jest, ale guzik z tego jest...

kicks Partyzant

0
08.02.2013 12:10    #6
może spróbuj ustawić rodzaj podań domyślnie, szukanie gry, i zmień temu piłkarzowi rozgrywającemu z CR na WR (atak), drugiemu daj ŚP (automatycznie).

Dobrze by też było w poleceniach z ławki ustawić sobie gra środkiem pola i zobaczyć co z tego wyjdzie albo jeszcze inaczej, gra środkiem pola oraz zagrania na skrzydła (piłka z lini defensywnej będzie podawana na skrzydła) a pomocnicy środkowi będą grali na wysuniętego napastnika). Wtedy zespól będzie szedł każdą drogą do bramki.

DAJ ZNAC JAK TO WYSZŁO.

tts0 Partyzant

0
08.02.2013 12:16    #7
Przede wszystkim jeszcze raz przemyśl całą ideę tego ustawienia. Wystawiasz rozgrywającego w jednej linii z innym środkowym pomocnikiem, co już ogranicza jego pole manewru, do tego jest to rozgrywający cofnięty, który(jak sama nazwa wskazuje) cofa się po piłkę niemal do linii obrony wpadając tym samym w strefę defensywnego pomocnika, którego masz tam ustawionego - bez sensu. Po drugie, ciężko będzie asystować środkowym pomocnikom, kiedy ograniczasz swoim zawodnikom wyjścia na pozycję(trzymanie się pozycji) oraz możliwość niekonwencjonalnego zagrania(ściślejsza dyscyplina). Komu oni mają grać? Wtedy najlepiej podać na skrzydło i zrobić szybki rajd. Po trzecie musisz też brać poprawkę na niedoskonałości silnika meczowego;)

A teraz do rzeczy - swoim dwóm środkowym pomocnikom daj rolę "środkowy pomocnik - wsparcie"; na suwakach zmniejsz im strzały z dystansu do minimum i zwiększ podania prostopadłe do maksimum; resztę zostaw domyślną. Przejdź z kontroli na ofensywę - dzięki temu zawodnicy będą bardziej ruchliwi i skorzy do zaatakowania przeciwnika; ustaw normalne pole gry; w poleceniach z ławki daj "rozegranie piłki po ziemi" i (opcjonalnie)"podania między obrońców". Zmień swobodę pozycyjną na "szukaj gry" i ewentualnie swobodę taktyczną na "domyślny". Zeby nie było zbyt ofensywnie daj "zrównoważony" zamiast "płynny". Wszystkim zawodnikom oprócz środkowych obrońców daj na suwakach prostopadłe podania na maksa; środkowym obrońcom daj na środek. Jeśli chcesz grać z rozgrywającym ustawiaj go osamotnionego tzn. tak żeby nie miał żadnego środkowego obok siebie, a dla cofniętego rozgrywającego również za sobą. Napastnika ustaw najlepiej jaku "lis pola karnego" lub "kompletny napastnik" ograniczając na suwkach strzały z dystansu do minimum.

Powinno trochę pomóc;)
"Jeszcze kiedyś powiesimy ostatniego d***kratę na kiszkach ostatniego socjalisty! "

Kroki Partyzant

0
08.02.2013 12:43    #8
W takim razie jak gra Barcelona ? Ustawieni sa obok siebie 2 bardzo kreatywni i blysktotliwi pomocnicy ? Mam zespol podobny w pomocy wlasnie do nich.. (Fabregas, Xavi) Jak tu wykorzystac takich zawodnikow.. chcialbym aby gra byla przyjemna dla oka.

tts0 Partyzant

0
08.02.2013 12:56    #9
No więc ustaw tak jak Ci mówiłem; nie ma przeszkody w wystawianiu dwóch, czy trzech kreatywnych środkowych pomocników obok siebie, byleby tylko żaden z tzw. "półśrodkowych" nie był rozgrywającym, bo w ten sposób cięzko mu będzie rozgrywać piłkę po stronie boiska. po której gra inny środkowy pomocnik. Rozgrywający powinien być bezwzględnie na środku. A co do Barcelony, to fakt, jest w tym coś, że Xaviego można nazwać cofniętym rozgrywającym, ale z dośwadczenia wiem, że w Fm'ie ustawianie za takim rozgrywającym innego pomocnika(np. defensywnego) źle się kończy. Btw. w Barcelonie bardziej rozgrywa Iniesta.
"Jeszcze kiedyś powiesimy ostatniego d***kratę na kiszkach ostatniego socjalisty! "

Enzo Partyzant

0
08.02.2013 14:01    #10
Weź zobacz jak się zachowuje cofnięty rozgrywający w grze, on praktycznie nie podchodzi pod pole karne, tak samo jak Pirlo na Euro. Grał świetnie, ale asysty wiele nie miał, więc ja bym ustawił jednego na WR, a drugiego na ŚP ze wsparciem. WR daj w ustawieniach na rozgrywającego, a tego drugiego z atakami z głębi pola, to ci strzeli kilka bramek i asyst, bo do przodu będzie latał. A co jeszcze może poprawić, to cofnij obronę, bo jak za wysoko jest to, obrońcy tak jakby biorą ciężar gry na siebie (najwięcej podań), a nie druga linia i może przez to ten problem.
Też proszę o to jak rozwiążesz swój problem.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.