Kupno stadionu

Dagome Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.01.2011, 11:48    Pytanie
Ile kosztuje kupno stadionu ??? Grając Leeds uzbierałem na koncie sporą sumkę, ale mimo to zarząd nie zgodził się na kupno stadionu ze względu na "brak wystarczających funduszy".

Ile kasy trzeba mieć na koncie żeby przejąć ten stadion ? I jakie są korzyści z kupna stadionu jeśli można od razu wybudować nowy ? Czy jeśli rozbudujemy kupiony stadion maksymalnie to ten nowy który wybudujemy kilka sezonów później będzie większy ?

MaTX Partyzant

0
07.01.2011 12:00    #1
U mnie obecnie zarząd jest w trakcie planowania kupna stadionu. Jak już wszystko będzie gotowe powiem Ci z jakim kosztem trzeba się liczyć.

Dagome Partyzant

0
07.01.2011 12:05    #2
Planowanie kupna trwa cały sezon tak jak planowanie rozbudowy obiektów ?

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
07.01.2011 12:20    #3
To raczej jak z filią. Zgadzają się i z czasem Ci proponują. Albo tutaj bardziej pasuje porównanie do negocjacji z zawodnikiem, którego chcemy przez zarząd. To trochę trwa. To nie tak, że idą do właściciela stadionu z walizką kasy i po 5 minutach wychodza z aktem prawnym.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Dagome Partyzant

0
07.01.2011 12:45    #4
No dobrze, czyli rozumiem że cena jest negocjowana z właścicielem stadionu, a zarząd przedstawia mi tylko wyniki tych negocjacji, czyli cenę którą ustalili... i cena ta zależy zapewne od wielkości stadionu bo rozumiem że stadion Leeds ( 40 tys miejsc ) będzie kosztował trochę więcej niż stadion Leyton Orient ( 9 tys miejsc ) ???

MaTX Partyzant

0
07.01.2011 13:40    #5
Tak planowanie trwa do końca sezonu, podobnie jak obiekty młodzieżowe, akademia itp.

seba1702 Młody aktywista

0
07.01.2011 13:41    #6
Dagome jest jeszcze jeden problemy czy w Leeds lub jego okolicach znajduje się odpowiedni stadion do kupna? Nie sądzę...

Więc bardziej prawdopodobne, że zarząd wybuduje nowy stadion niż coś kupić. Bo o ile pamiętam stadion Leeds można rozbudować chyba tylko do 50 000 miejsc.
Jeśli okazuje się pomocny, podziękuj. To nie boli, a sprawia radość :-)

Dagome Partyzant

0
07.01.2011 13:59    #7
[quote=seba1702]Dagome jest jeszcze jeden problemy czy w Leeds lub jego okolicach znajduje się odpowiedni stadion do kupna? Nie sądzę...

Więc bardziej prawdopodobne, że zarząd wybuduje nowy stadion niż coś kupić. Bo o ile pamiętam stadion Leeds można rozbudować chyba tylko do 50 000 miejsc.[/quote]

A pomyślałeś mistrzu o kupnie stadionu na którym teraz grają i którego nie mogą rozbudować bo nie jest ich własnością ?

seba1702 Młody aktywista

0
07.01.2011 14:17    #8
Rozumiem o co Ci chodzi, ale jeśli nawet by kupili to pojawia się problem taki, że o ile pamiętam to jeśli stadion może być rozbudowany do maksymalnej zadeklarowane w bazie wielkości to niezależnie czy będzie miał ten stadion miasto czy klub i tak go nie rozbuduje bo to oznacza, że jest brak miejsca na jego dalszą rozbudowę :-) to wiem z doświadczenia Leeds z poprzednich FMów jak grywałem.

Zapytam się jeszcze który masz sezon? Jaką masz pojemność stadionu i jaki masz procent zapełnienia stadionu?

Co do kupna jeszcze (ich ceny) to wszystko zależne od miejsc jakie ma dostępne, jaki kraj, liga itp :-) dużo zmiennych

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 07.01.2011 o godz. 14:18

Jeśli okazuje się pomocny, podziękuj. To nie boli, a sprawia radość :-)

Dagome Partyzant

0
07.01.2011 14:36    #9
No dobrze, wiem że stadion można rozbudować tylko do 55 tys tak jak to było w starszych wersjach, ale FM2011 różni się od FM2010 tym że w starszych wersjach mogłeś sobie rozbudować stadion nawet jeśli należał on do miasta a nie do klubu a w nowym FM nie możesz tego zrobić- żeby rozbudować stadion musi on stać się najpierw twoją własnością.
Założyłem ten temat żeby dowiedzieć się ile takie kupno kosztuje i ocenić co mi się bardziej kalkuluje - kupić stadion i go rozbudować do tych 55 tys (bo przecież na 40-tysięcznym nie można grać wiecznie jeśli przychodzi full widowni) czy poczekać jeszcze kilka sezonów, uzbierać więcej kasy i wybudować nowy.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.