Latynosi w fm 2008

Deduś Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
15.12.2007, 19:50    Pytanie
W fm 2007 było coś takiego że gracze z brazylii nie mogli przechodzić do klubów zagranicznych przed ukończeniem 18 lat z wyjątkiem portugalii.A tutaj bardzo się zdziwiłem ponieważ z tego co zauważyłem to żaden gracz z ameryki południowej nie może przed 18-stką przejść do europy;/;/;/ Nie wiem czy to błąd czy takie są przepisy teraz ale to strasznie utrudnia grę bo chciałbym sobie np. takiego Peruwiańczyka kupić 16 latka co w wieku 21 lat miałby już obywatelstwo Holenderskie bo gram Ajaxem a tu lipa;/ Tak samo jest z argentyńczykami i innymi krajami z Ameryki Południowej.Nie wiem jak inne kraje np. Afrykańskie bo tego nie sprawdzałem.Wie ktoś o co chodzi?

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
15.12.2007 19:53    #1
Sam sobie odpowiedziałeś - takie są przepisy.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
15.12.2007 19:57    #2
Można oszukiwać zmieniając w FMM narodowść młodzieńcowi a potem jak już przyjdzie do Ciebie przywrócić mu tą pierwotną narodowść. Ale to oszustwo...
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

klim1981 Żołnierz frontu ideologicznego

0
15.12.2007 20:03    #3
możesz tylko podpisać kontrakt kiedy jest to możliwe (nie mówię tu o złożeniu oferty transferowej) i w momencie kiedy zawodnik ukończy 18 lat - nie zależnie od okienka transferowego - przejdzie do twojego klubu ... innego sposobu (chyba) niema ... no chyba że interesuje cię opcja o jakiej napisał 9pucek ...

paziu Młody aktywista

0
15.12.2007 21:46    #4
niestety trzeba czekac.. ja tak musialem czekac na guilherme ale warto bylo ;)

full attack Młody aktywista

0
15.12.2007 22:01    #5
grasz Ajaxem?
W Holandii nie ma limitu obcokrajowców, to po co Ci u niego Holenderskie obywatelstwo?
Jedynym pozytywnym aspektem wcześniejszego sprowadzenia go do klubu byłaby możliwość wytrenowania go w szółce Ajaxu- sam nim gram i stosuje takie rozwiązanie, gdyż wolę by młody talent rozwijał się w mojej szkółce ;-)

0
15.12.2007 22:15    #6
na stronie http://www.barca(...)id=13238 znalazłem coć takiego:
"FIFA formalnie walczy z praktyką handlowania młodocianymi piłkarzami afrykańskimi. Od 2001 r. obowiązuje przepis zakazujący transferów piłkarzy poniżej 18. roku życia, chyba że ich rodzice przenoszą się do Europy w celach niezwiązanych z karierą syna. Jednak w praktyce przepis ten trudno wyegzekwować, bo zainteresowane kluby twierdzą, że występujący u nich Afrykańczycy grają amatorsko, a ich głównym zajęciem w Europie jest nauka. W ten sposób tłumaczył się na przykład duński klub FC Midtjylland jawnie łamiący zakaz sprowadzania piłkarzy poniżej 18. roku życia. Wszyscy niepełnoletni Afrykańczycy z tego klubu uczęszczają do lokalnych szkół, a na napomnienia FIFA władze klubu odpowiadają, że FC Midtjylland opiekuje się nimi gratis, piłkarze zaś grają za darmo"

Deduś Partyzant

0
15.12.2007 23:17    #7
full attack rzeczywiście może nie jasno się wyraziłem:P Oczywiście główną sprawą jest wytrenowanie ich w moim klubie niż jakichś małych południowoamerykańskich.Jasne jest że u mnie taki 15 latek rozwinie się zdecydowanie szybciej niż gdzie indziej.Ale z drugiej strony obywatelstwo też by się przydało bo nie wszystkimi brazylijczykami interesuje się reprezentacja a Holandii sądzę że kilku lepszych by się przydało:P Szkoda że takie przepisy bo to strasznie ogranicza pole manewru.Ale cóż...

0
16.12.2007 22:15    #8
No , teraz się rozumiemy- jak już pisałem robię dokładnie tak samo. A tak przy okazji- odniosłeś już jakieś sukcesy?

Deduś Partyzant

0
16.12.2007 22:31    #9
Hmmm na razie sukcesów nie ma bo jestem lekko po połowie 1 sezonu dopiero:D Jestem w 4 rundzie pucharu Holandii oraz na 1 miejscu w lidze z 3 punktową przewagą nad Feyenoordem oraz w ćwierćfinale LM z Liverpoolem bede grał więc nie oczekuję cudów.A Tobie jak idzie?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.