Legendy klubowe

cerowaAG Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
25.08.2009, 12:06    Pytanie
Jakim sposobem piłkarz zostaje klubową legendą i od czego to zależy? Prosze o odpowiedzi

dawid3009 Partyzant

0
25.08.2009 12:10    #1
Wydaje mi się że musi zdobyć jak najwięcej trofeów i indywidualnych i oczywiście drużynowych. Zauważyłem u siebie że nawet jeśli piłkarz gra stosunkowo krótko(1-2 lata) może zostać legendą. Pozdro

kurupt Żołnierz frontu ideologicznego

0
25.08.2009 12:13    #2
Piłkarz zostaje legendą, gdy jest bardzo ważnym ogniwem tego zespołu przez wiele lat. Musi sobie wyrobić renomę, szacunek kibiców i zarządu. Napastnik musi strzelać mnóstwo goli w karierze, a obrońca musi być graczem nie do przejścia. U mnie, w FM-ie 2007, za legendę uznano (ok. 2018r.) Wayne'a Rooney'a, który strzelał przynajmniej 20 goli w sezonie, a do tego znacznie przyczyniał się do zdobywania tytułów mistrzowskich. Był też 3x królem strzelców Premier League.
Opinia publiczna to dziwka.
------
http://kurupt.cmrev.com/kariery.html

Dzwoniu Młody aktywista

0
25.08.2009 12:15    #3
Piłkarz- legenda to taki, który gra naprawdę spory kawał czasu w klubie i przez ten czas zdobywał z nim wiele trofeów- drużynowych i indywidualnych.

patryk11 Przodownik pracy

0
25.08.2009 12:43    #4
Piłkarz legenda musi kawał czasu grać w klubie i w dodatku przez cały ten czas musi bardzo dobrze grać. W tym czasie musisz zdobyć jak najwięcej trofeów indywidualnych i klubowych.

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
25.08.2009 14:01    #5
Jak wyżej. Piłkarz powinien grać w klubie jakieś kilkanaście sezonów (najlepiej z dobrym skutkiem i jak najczęściej się da w pierwszym składzie) i swoją postawą zapewnić drużynie podnoszenie renomy klubu (poprzez np.coroczne występy w pucharach, wygrywanie ligi, zdobywanie pucharów krajowych bądź/i zagranicznych, zdobywanie nagród: "piłkarz miesiąca/roku";).
Nie chodzi tutaj jedynie o zdobywanie bramek, bo jeśli ów piłkarz jest pomocnikiem mogą to być np.regularne kluczowe asysty a jeśli bramkarzem to wiadomo-ratowanie klubu w ważnych meczach i jak najczęstsze zachowywanie czystego konta. Wpływ na "pozostanie klubową legendą" może mieć "wyprzedzenie" jakiejś obecnej legendy klubowej "sprzed lat" tzn doścignięcie jej tudzież wyprzedzenie pod względem np liczby występów lub liczby strzelonych goli.
Podejrzewam, że niemałe znaczenie może mieć "atmosfera" jaką roztacza wokół siebie ów piłkarz tzn jeśli jest lubiony przez kolegów z drużyny (nawet tych nowo zakupionych). Jako przykład na myśl przychodzi mi tutaj Rio Ferdinand z Manchester United. W mojej obecnej karierze większość zawodników bardzo go lubi a nowo zatrudnieni młodziutcy piłkarze (bez znaczenie na pozycje) wyrażają opinię iż: 'są zachwyceni iż mogą się uczyć i mogą pracować w jednym zespole z kimś takim jak Rio Ferdinand' i jestem pewny że ze kilka sezonów (Rio jest moim podstawowym środkowym obrońcą) gdy już powiesi buty na kołku to dołączy on do grona Legend MU :)

dawid3009 Partyzant

0
25.08.2009 16:08    #6
u mnie Maciej Iwański został legendą chociaż gra ze 3 lata;)

del3 Młody aktywista

0
25.08.2009 20:20    #7
A skąd wiadomo czy piłkarz został legendą czy nie ?
Go, Go, Go The Gunners !

Abdulinho17 Młody aktywista

0
25.08.2009 20:22    #8
w Informacjach o klubie jeśli się nie myle .;p
Visca el Barça !

jordaneq Młody aktywista

0
26.08.2009 00:53    #9
wcale nie musi grać przez lata. U mnie w Fisherze Jordan Spence nie zagrał nawet całego sezonu a został legendą. Po prostu ten gracz musi coś zrobić dla klubu. Być może Jordana okrzyknięto legendą za samo przyjscie z Tottenhamu?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.