Luka między obrońcami a pomocnikami

Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
03.12.2008, 20:39    Pytanie
Mam następujący problem:w moim zespole powstaje zbyt duża luka pomiędzy obroną a pomocą. Próbowałem już praktycznie wszystkiego, a mimo to mój zespół nadal traci gole z powodu głupiej straty piłki przez pomocników w środku pola. Jak temu zaradzić?

Dawid229 Młody aktywista

0
03.12.2008 20:42    #1
To moze zmien linie obronna na wysunieta lub szerokosc gry a jak nie to dodaj defensywnego pomocnika zamiast np. napastnika zalezy jaka taktyka grasz

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 03.12.2008 o godz. 20:44

Yodarj Żołnierz frontu ideologicznego

0
03.12.2008 20:43    #2
[quote=]Mam następujący problem:w moim zespole powstaje zbyt duża luka pomiędzy obroną a pomocą. Próbowałem już praktycznie wszystkiego, a mimo to mój zespół nadal traci gole z powodu głupiej straty piłki przez pomocników w środku pola. Jak temu zaradzić?[/quote]

U mnie bardzo ważną rolę pełni defensywny pomocnik. Jest on łącznikiem między linią pomocy i obrony. Wspomaga obronę, gdy któryś z obrońców wyjdzie naprzód, jak i wspomaga atak, gdy obrona jest na swoim miejscu.

Gdybyś jednak nie chciał skorzystać z DP, spróbuj wariantu z jednym ofensywnym P Ś, a drugim bardziej defensywnym. Postaraj się również, żeby Twoi obrońcy nie byli zbyt ofensywnie nastawieni.

Partyzant

0
03.12.2008 20:49    #3
Mam bocznych obrońców leciutko ofensywnych, a środek na ultradefensywę. I gram z defensywnym pomocnikiem, ale ma on bardzo słabe warunki fizyczne a kasy na nowego nie ma. Spróbuję cofnąć ofensywnego pomocnika i zaraz dam znać jaki będzie efekt, bo właśnie gram mecz. :)

smile Partyzant

0
03.12.2008 20:52    #4
Wlasnie napisales odpowieddz... "Mam bocznych obrońców leciutko ofensywnych, a środek na ultradefensywę" nie ma co sie dziwic Roznica miedzy obrona a pomoca powinna wynosic nie wiecej niz 4 "punkty" w nastawieniu....

Yodarj Żołnierz frontu ideologicznego

0
03.12.2008 20:54    #5
[quote=]Mam bocznych obrońców leciutko ofensywnych, a środek na ultradefensywę. I gram z defensywnym pomocnikiem, ale ma on bardzo słabe warunki fizyczne a kasy na nowego nie ma. Spróbuję cofnąć ofensywnego pomocnika i zaraz dam znać jaki będzie efekt, bo właśnie gram mecz. :)[/quote]

Tak jak kolega wyżej - masz nastawienie ultradefensywne dla środkowych i lekko ofensywne dla bocznych to się nie dziw, że masz luki. Ustaw bocznych na normalne, środkowych obrońców na lekko defensywne i wtedy spróbuj.

Kasmilus Młody aktywista

0
03.12.2008 20:56    #6
Obrona i pomoc powinny mieć mniej więcej podobne nastawienie.

Partyzant

0
03.12.2008 20:59    #7
No, chyba zmiana ustawienia obrońców pomogła trochę. Zobaczymy, jak mój zespół będzie się dalej spisywał z nową taktyką...

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution