Marzenia o wielkości

LoOcas Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
30.08.2010, 17:16    Pytanie
Witam. Gram Wisłą Kraków już sezon 2016/17. Regularnie wygrywam ligę i kwalifikuję się do LM. Niestety moim największym sukcesem jest dotychczas awans do 1/16 Ligi Europejskiej. Średnio na sezon mój budżet wynosi 7 mln E na transfery i 1,1 mln E na płace. W swoim składzie mam zawodników o CA w okolicach 130-150. Nie wiem co jeszcze mogę zrobić aby zacząć odnosić sukcesy na arenie międzynarodowej. Myślę, że sprawę ułatwiłby mi budżet w okolicach 15 mln E. Jak to jednak osiągnąć? A może coś innego powinienem zmienić aby zacząć wygywać z najlepszymi? Dzięki za pomoc.

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 30.08.2010, 17:43

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
31.08.2010 00:05    #10
100% zgoda z Chodem. W mojej ostatniej karierze w Lechii Gdańsk miałem fenomenalnego napastnika z Białorusi. Strzelał bramki każdemu, bez względu na to, czy to Piast Gliwice, czy Manchester City.

Jak już zakończyłem tą karierę sprawdziłem, że miał CA 143 a PA 144 - czyli bez rewelacji. Patrząc na to nikt nie powiedziałby, że ten gracz może z powodzeniem grać w Europie. A chciała go Sevilla, Juventus i takie tam :)

A młodzi nie będą się szybko rozwijać, jak nie będą grać. Zresztą - co z tego, że ma CA 120 - jeśli gra dobrze, niech gra :)
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

LoOcas Partyzant

0
31.08.2010 17:06    #11
Też mam napastnika z CA około 125 i strzela 30 bramek na sezon, o wiele więcej od tego z CA 140. Chodzi o to, że ci z CA 125 grają dobrze ale tylko w lidze. Gdy przychodzi mecz z potentatem, powiedzmy Chelsea dostaję baty 5:0.

vivaldi9 Partyzant

0
31.08.2010 19:04    #12
[quote=zetkaiii]Jeśli chcesz osiągnąć coś wielkiego polskim klubem, bez stosowania edytorów, to poczekaj na FM 2011...[/quote]
Otóż to trafne stwierdzenie zetkaiii:):):)
ZAGŁĘBIE! PO ŻYCIA KRES!

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
31.08.2010 19:09    #13
CA jest sumą wszystkich atrybutów (zsumowaną jakimś magicznym wzorem). To, że zawodnik ma CA 130, nie oznacza, że jest słabszy, niż ten, który ma 150. Jeśli są to napastnicy, to CA o wartości 150 tego drugiego gracza może wynikać z umiejętności obronnych tego zawodnika, które nie są mu zupełnie potrzebne. Zawodnik mający CA 130 może zupełnie nie umieć kryć, odbierać piłki, dośrodkowywać, ale jest geniuszem pola karnego - stąd CA dość niskie, ale atrybuty, które są potrzebne jemu w grze - bardzo duże.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

zetkaiii Żołnierz frontu ideologicznego

0
31.08.2010 19:11    #14
Zgadzam się z Godmanem. Dlatego czekam na usprawnienia systemu scoutów, bo na razie scouci patrzą tylko i wyłącznie na CA oceniając umiejętności.
Jesteśmy tu aby pomagać...

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.