Mecze wyjazdowe a u siebie

Bartwell Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
28.07.2013, 22:34    Pytanie
Witam więc tak mam pytanko jaką taktyką grać najlepiej na wyjazdach, gram Vitesse i u siebie wygrałem między innymi z Fiorentiną 3-1 w eliminacjach do LE sezon temu ale na wyjezdzie dostałem 3:0 miałem tą samą taktykę więc nie trudno się domyślić że to pewnie wina taktyki u siebie idzie perfect na wyjazdach dupa z mocniejszymi rywalami teraz miałem mecz z CSKA Sofia na wyjezdzie przegrałem 3:1 za to u siebie wygrałem 3:0 taka sama sytuacja jak z Fiorą tylko że teraz ja awansowałem do fazy grupowej LE więc zwracam się z prośbą o pomoc z taktyką na wyjazdach dzięki:)

dvyvek Partyzant

0
28.07.2013 22:53    #1
To też zależy od przeciwnika, ale skoro na wyjazdach idzie Ci gorzej z tą samą taktyką można spróbować w takich meczach zagrać bardziej defensywnie i ustawić drużynę na grę z kontry. Często miałem takie sytuacje, że drużyna przeważająca miała po 15-20 strzałów a rywal wyprowadził jedną kontrę i bramka, potem trzeba było gonić a tu kolejna. W moim przypadku działało to w obie strony, czasem to ja miałem tego farta a innym razem sam się na takie coś nadziewałem

Bartwell Partyzant

0
28.07.2013 22:57    #2
No wiesz może jednak masz racje i na wyjazdy ćwiczyć ustawianie się w defensywie i tą gre z kontry ustawić tak? a reszte zostawić w taksie?

dvyvek Partyzant

0
28.07.2013 23:07    #3
Dokładnie, ustawienia raczej nie ma sensu ruszać. Jeżeli masz ustawione podania na krótkie to spróbuj dać żeby przerzucali długimi za obrońców. Warto sprawdzić jak wysoko gra linia obrony przeciwnika bo jeśli skracają pole gry to wtedy dobrym rozwiązaniem jest właśnie kontratak polegający na wywaleniu piłki na 70 metrów na szybkiego napastnika grającego najlepiej na granicy spalonego. Można też strzały z każdej pozycji ustawić. Sprawdź też różnice między rozmiarem boiska u Ciebie oraz przeciwnika. Wiadomo że im mniejsze boisko tym większa kopanina i ciężko grać długie piłki (to już wiem z własnego boiskowego doświadczenia) ;)

A jaką masz strategie ustawioną?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 28.07.2013 o godz. 23:09

Bartwell Partyzant

0
28.07.2013 23:12    #4
ja mam tak bardzo płynnie,kontrola, podania krótsze, większa swoboda, intensywniejszy pressing, odbiór domyślnie, krycie 1 na 1, dośrodkowania miękkie, swoboda szukaj gry i gram 4-5-1 zawsze :D i skrzydłowi to schodzący napastnicy

dvyvek Partyzant

0
28.07.2013 23:26    #5
Myśle, że dobrym rozwiązaniem byłoby skopiowanie tej taktyki i dodanie do rezerowwych z następującymi zmianami:
Strategie ustawić na kontratak. Z resztą można eksperymentować, podania spróbować mieszane albo właśnie te długie. Odbiór agresywny. Do tego żeby zawodnicy wypełniali te założenia można ustawić styl sztywny. Często tak jest że drużyna wygra u siebie powiedzmy 2:0 (chodzi mi teraz o rozgrywki pucharowe - mecz/rewanż) i jadą na rewanż zbyt pewni siebie dlatego warto ich czasem w takich sytuacjach utemperować bo można zaliczyć wtope i zdarza się, że przeciwnik gra piach na wyjazdach a na swoim jest nie do pokonania.

Powiedz mi jeszcze jakim typem jest Twój napastnik? Czy jest to silny odgrywający na tych dwóch schodzących, czy raczej taki co bierze na siebie ciężar ofensywnej gry? A może lis pola karnego?

Bartwell Partyzant

0
28.07.2013 23:32    #6
środkowy napastnik tak mam ustawione na niego

dvyvek Partyzant

0
28.07.2013 23:37    #7
A jakie ma atrybuty? Jakimi się wyróżnia? Jak u niego z szybkością, siłą, gra bez piłki, błyskotliwość, podania, gra z pierwszej piłki, gra głową?

Bartwell Partyzant

0
28.07.2013 23:46    #8
szybkosc 12, siła 13, gra bez pilki 13, blyskotliwosc 15, podania 11, gra z pierwszej 13, gra głową 12 jest to Jonathan Reis zmieniłem mu przed chwilą w meczu z Heraclesem prognozowali że postawiliby pieniądze nie na mnie lecz na rywali i grałem u siebie zmieniłem Reisowi na lisa strzelił 4 bramki i wygrałem 5:0 sam się zdziwilem ale opisze też reszte moich napastników według kolejnosci co napisales tylko liczby bede pisal
Ivan Klasnic wyróżnia się wykończeniem 17 i teraz jade wg wzoru :D 9, 13, 15, 15, 14, 13, 13 i ostatni napadzior
Pedersen wyróżnia się też wykonczeniem ma 16 i teraz wg wzoru 16,12,12,11,10,10,12, ma też walecznosc 16 i przyspieszenie 16

dvyvek Partyzant

0
29.07.2013 00:04    #9
Klasnic szybkościowcem nie jest więc jego można dawać na młyn. Chodzi o to żeby to skrzydłowi jemu grali ostatnie podanie albo żeby to on dostawało piłki na odegranie czyli ustawić grę na odgrywającego i żeby on był takim wykonawcą. Pedersen nadaje się na takiego zawodnika który może się urwać wysoko ustawionym obrońcom lub sam może za nimi biegać i naciskać ich (dobra walecznosć). Jest szybki czyli to na niego można grać długie piłki i niech sieje ferment i zamieszanie w pojedynkę lub z pomocą tych skrzydłowych. Reis ... hmmm jego można tak właśnie na lisa ustawić. Tylko do tego przydał by mu się ktoś kto odciągnie uwagę obrońców i jeszcze go tam wypatrzy wśród nich. Razem z Klasniciem mogliby by stanowić niezły duet

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.