Motywacja

repus Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
05.01.2012, 15:10    Pytanie
Jak da się podnosić morale? Ściągnąłem trenera z motywacją 19 (lub 20 nie pamiętam) lecz nadal ich morale zazwyczaj są niskie. Narazie nie chce rozgrywać meczów, ponieważ wiem iż je przegram (gram realem madryt).
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

Oskwar.89 Partyzant

0
05.01.2012 17:08    #1
Najlepiej morale podnieść zwycięstwami. Zorganizuj sparingi ze słabymi drużynami, oklep je, a po meczu powiedz zawodnikom, że dobra roboty itp, to ich morale skoczy do góry. I rozmowy prowadź ty, a nie asystent.

Realem chyba nie musisz się bać, że przegrasz z drużynami typu Serie B, albo T-Mobile Ekstraklasa :D

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 05.01.2012 o godz. 17:09

Użytkownik uznał post za pomocny

repus Młody aktywista

0
05.01.2012 17:14    #2
Dzięki. właśnie wygrałem mecz z villareal 5-2 lecz nie byłem pewny zwycięstwa. W 25 min było 2-1 dla mnie a to nie jest bezpieczny wynik.

repus Młody aktywista

0
05.01.2012 17:57    #3
a jakaś rada na poprawe skuteczności? Bo mając 5 sytuacji sam na sam wykorzystują tylko jedną.

Szemek Ekspert

0
05.01.2012 20:14    #4
Realem? Stawiaj na skutecznych piłkarzy, czyli nie wystawiaj pana X, bo go lubisz, tylko gościa Y, który może nie jest ładny, ale strzelał Ci wcześniej bramki. Nie przywiązuj się do nazwisk. Graj ofensywnie, nie bój się ustawiać piłkarzy z przodu, mi pomogło 4-4-2 z wysuniętymi skrzydłowymi nastawionymi na atak i zależnie od klasy rywala dwóch nastawianych defensywnie środkowych pomocników lub jeden wysunięty rozgrywający, jeżeli gram z kimś wyraźnie słabszym.

Użytkownik uznał post za pomocny

"To tylko Internet k*rwa."

Oskwar.89 Partyzant

0
05.01.2012 20:35    #5
Bardziej kwestia taktyki. Ja gram Atletico Madryt aktualnie, problemów ze skutecznością nie mam, a w porównaniu z Realem mam słabszych zawodników. Jaką grasz taktyką?jakąś swoją czy ściągniętą?

repus Młody aktywista

0
05.01.2012 20:43    #6
Gram taktyką Koflok's Goals Galore 2012 lecz polecnia dla piłkarzy ustawiałem sam. Boczni obrańca mają wysyłać długie podania, lub prostopadłe. Defensywny pomocnik ma ustawioną na suwaku defensywe, jeden z srodkowych pomocników jest też bardziej ustawiony pod defensywe lecz nie całkowicie. Za to drugi z SP bardziej pod ofensywe. Lewy schodzący napastnik ma ustawione na suwaku podania prostopadłe "często". A prawy SN ma więcej możliwości i swobody.

Nie ustawiam pod moich ulubiencó, lecz tych co mają aktualnie dobrą forme. Przykładowo teraz gra u mnie granero, callejon i breno (sciagniety z Bayernu) w podstawowym , choć są teoretycznie słabsi.

Już mnie to zaczyna irytować, remis z Olimpique Marsyllia, choć oni mieli tylko jedną sytuacje którą wykorzystali a ja mnóstwo i zdołali strzelić tylko jedną bramke.
Lepiej ustawiać lewonożnego zawodnika na prawym skrzydle by schodząc do środka mógł lepiej uderzyc?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 05.01.2012 o godz. 20:45

Szemek Ekspert

0
05.01.2012 20:50    #7
To naturalne, że jak ma schodzić do środka i strzelać, to lepiej żeby grał lewonożny z prawej, a prawonożny z lewej. Ewentualnie ustaw skrzydłowym, żeby zamieniali się pozycjami. Dlaczego nie zagrasz dwoma napastnikami?
"To tylko Internet k*rwa."

repus Młody aktywista

0
05.01.2012 20:56    #8
ponieważ ta taktyka okazała się bardzo skuteczna jak grałem wisła.
Mam pewien pomysł na 4-4-2, wypróbuje ją w meczach towarzyskich, i powiem wam jak poszło.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 05.01.2012 o godz. 20:57

Chod Żołnierz frontu ideologicznego

0
05.01.2012 21:54    #9
[quote=szemek7]To naturalne, że jak ma schodzić do środka i strzelać, to lepiej żeby grał lewonożny z prawej, a prawonożny z lewej. Ewentualnie ustaw skrzydłowym, żeby zamieniali się pozycjami. Dlaczego nie zagrasz dwoma napastnikami?[/quote]

w realu nie ma wielkiego bogactwa napastników, za to mają świetnych pomocników: xabi, diarra, sahin, kaka, granero.
#TeamTyniec

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.