Najefektywniejszy trening ?

gmickey92 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
06.08.2012, 12:30    Pytanie
Jaki jest najefektywniejszy trening czy ten z naszego serwisu, czy może ze świeżego poradnik fm-base ? A może jeszcze jakiś inny ?

Takie pytania zadajemy w Suflerze
szemek

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 06.08.2012, 15:02

szkopek Partyzant

0
06.08.2012 13:52    #1
A ja się zastanawiam czy najlepszy by nie był indywidualny do każdego zawodnika? Co o tym sądzicie?

buczek93 Młody aktywista

0
06.08.2012 14:00    #2
Najefektywniejszy trening ? Wlasny, poparty fachowcami w kazdej dziedzinie i porzadna baza treningowa. Plus indywidualny - niby nic, a rezultaty daje co najmniej zadowalajace (o ile pilkarz moze sie jeszcze rozwijac) :)

gmickey92 Partyzant

0
06.08.2012 14:04    #3
Co masz na myśli poparty fachowcami ? Czyli co dla każdego zawodnika trenowanie innych atrybutów w innym stopniu?

buczek93 Młody aktywista

0
06.08.2012 14:13    #4
Poparty fachowcami, czyli jak najwiecej gwiazdek w zakladce "trening". Nie mowie oczywiscie, ze wszedzie ma byc 5 (badzmy szczerzy, baza na poczatku gry nie dysponuje nawet 9 osobami zdolnymi do takiego wyczynu), ale warto postarac sie by tych gwiazdek bylo jak najwiecej. A co do treningu - tak, warto zaniechac treningu ogolnego i stworzyc sobie wlasne programy. Jak dla mnie srodkowy obronca nie potrzebuje treningu technicznego czy ofensywnego - on ma podac pilke do najblizszego zawodnika, nie bawic sie w jakies dryblingi, rozegrania i tego typu duperele, a jak strzelac, to z glowki. Tak samo napastnik nie potrzebuje treningu defensywnego - jak ma odebrac wslizgiem, to odbierze, bez wzgledu na to, czy ma odbior = 1 czy odbior = 10. Gdy prowadze wlasne zespoly, zawsze tworze wlasne treningi. Pilkarze z wysokim potencjalem rozwijaja sie kilkanascie do kilkudziesieciu % szybciej niz sterowani przez bota. Do tego mam wiekszy wplyw na ich atrybuty (jak pilkarz ma niskie krycie to moge mu opracowac trening indywidualny, komputer z tej opcji nie korzysta).
Jesli jestes bardzo zawziety, mozesz sprobowac stworzyc kazdemu grajkowi trening, ktory bedzie inny niz wszystkie. Ale wg mnie mija sie to troche z celem - akurat ja sciagam graczy o podobnej charakterystyce, ktorzy moga trenowac to samo. Ale jesli chcesz podejsc do kazdego gracza w taki sposob, to zycze powodzenia. Byc moze uda ci sie osiagnac cos wiecej niz mnie :)

gmickey92 Partyzant

0
06.08.2012 14:26    #5
Przepraszam za OT ale nie warto zakładać nowego tematu. A czy mógłbyś coś doradzić na temat taktyki. Na co patrzeć przy tworzeniu własnej taktyki, stałych fragmentów gry. Czy najlepiej tworzyć indywidualne polecenia dla kazdego pilkarza?

buczek93 Młody aktywista

0
06.08.2012 14:51    #6
Nadmiar polecen szkodzi :)
Ja gram zawsze 4-2-3-1 albo 4-2-2-2, zawsze wasko i atakujac tylko srodkiem. Latwiej sie wtedy bronic, a i druzyn grajacych podobnie do mnie jest niewiele. Skoro sie pchaja na skrzydla, spoko, latwiej sie potem kontruje jak jest dwojka pomocnikow w srodku oddalona od siebie o 20-30 m a nie tak jak u mnie o 10-15. W stalych fragmentach w ofensywie wykorzystuj to, ze masz silnych, skocznych i dobrze grajacych glowa obroncow. Celne dosrodkowanie i z niczego tworzy sie zagrozenie. W defensywie warto pokryc wiekszosc rywali, ale tez zostawic kogos z przodu do ewentualnej kontry. Tutaj, jesli lubisz ryzyko zostaw z przodu 3 graczy. Jesli jestes asekuracyjny, niech zostanie tylko jeden. W taktyce liczy sie formacja, szerokosc gry, podania - wszystko tutaj zalezy od ciebie. Nie ma skutecznej taktyki, ktora zadziala z kazdym pilkarzem w bazie. Skrzydlowymi nie osiagniesz 100% ich mozliwosci, jesli bedziesz grac wasko i na odwrot. Raczej dopasowywuj ustawienie i sposob gry do zespolu, chyba ze dostajesz nieuformowana papke - latwiej jest sklecic cos grajacego wasko i atakujacego przez srodek niz oparte na skrzydlach (przynajmniej wg mnie, jesli chcesz sie bawic w ataki bokami boiska, to pytaj innych :P).

sebastiano399 Partyzant

0
06.08.2012 19:31    #7
# w przodzie przy stałym fragmencie to jest plus gdyż komputer przeważnie cofnie swoich 4 graczy, 5 będzie wykonywał stały fragment, więc zostaje do pokrycia 5 rywali, a naszych 7 graczy. Jednak gdy w takiej sytuacji straci się gola to ogarnia człowieka rozpacz :(

Saidi1 Partyzant

0
10.08.2012 19:29    #8
Jak poprawić skuteczność moich zawodników mam 18 strzałów na mecz i nic nie wpada. Umiejętności mają dobre, więc nie wiem od czego to może zależeć,

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution