Napastnik a pressing

samer Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
11.06.2013, 20:07    #1
Witam,

mam do was pytanie, bo sam nie potrafię znaleźć odpowiedzi...

gram ustawieniem 433, w meczach z silniejszymi przeciwnikami zauważalny jest brak wsparcia w działaniach obronnych ze strony napastników. Chciałbym aby dwóch z nich wracało sie za piłką i wywierało presję na rozgrywających piłkę na mojej połowie przeciwników, oni zamiast tego stają jak jeden mąż przy lini środkowej i czekają na piłkę. Próbowałem zmieniać ich nastawienie, ustawienia odbioru czy rolę na boisku (napastnik defensywny czy jak to się nazywa) i nic. Czy ktoś z was ma pomysł jak wymusić na nich nękanie pomocników znajdujących się na mojej połowie?

Druga sprawa to czy wybranie zawdonikowi jakiejś roli na boisku, dajmy na to WR, następnie zmodyfikowanie jej za pomocą suwaków na ustawienie np POP spowoduje że zawdonik taki będzie grał jak typowy POP czy jednak wybrana rola ma w sobie jakieś ustawienia ukryte,które nie mogą być modyfikowane przez użytkownika, które rzutować będą na sposób gry zawodnika na pozycji?

Pozdrawiam
menago Vallee d'Aoste

stefan1984 Młody aktywista

0
11.06.2013 20:11    #2
1 - może filozofia gry płynna lub bardzo płynna temu zaradzi, ale przestawi to grę całego zespołu.

samer Partyzant

0
11.06.2013 20:19    #3
Gram na bardzo płynnej. Sprawdza się ona w przypadku ofensywnych wejść obrońców i def pomocnika, fajnie podchodzą i pomagają zrobić przewagę a napastników to zupełnie nie rusza tak jakby od środkowej linii przestawali reagować na polecenia ;/

todol Partyzant

0
11.06.2013 20:22    #4
[quote="samer"]
Druga sprawa to czy wybranie zawdonikowi jakiejś roli na boisku, dajmy na to WR, następnie zmodyfikowanie jej za pomocą suwaków na ustawienie np POP spowoduje że zawdonik taki będzie grał jak typowy POP czy jednak wybrana rola ma w sobie jakieś ustawienia ukryte,które nie mogą być modyfikowane przez użytkownika, które rzutować będą na sposób gry zawodnika na pozycji?
[/quote]
hehe zapomniałem odpowiedzieć :D ... będzie grał jak POP

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 11.06.2013 o godz. 20:22

samer Partyzant

0
11.06.2013 20:26    #5
No dobra a zerując ustawienia suwaków (wszystkie w jedno położenie u obu piłkarzy) czy gra będzie wyglądała tak samo u obu grczy pomimo różnych ról?

todol Partyzant

0
11.06.2013 20:43    #6
tak jeśli są w miarę podobni. wiadomo przeciez ze taki tiote ma inklinacje defensywne i nie bedzie tak szukac pilki jak np xavi

samer Partyzant

0
11.06.2013 20:45    #7
nie no oczywiście chodziło mi o sytuację gdzie atrybuty mają bardzo podobne, w innym przypadku nie ma to sensu :)

samer Partyzant

0
26.06.2013 23:38    #8
[quote="todol"][quote="samer"]
[/quote]
hehe zapomniałem odpowiedzieć :D ... będzie grał jak POP[/quote]

Trochę się pobawiłem pozycjami i suwakami i jednak nie mogę się z Tobą zgodzić że suwakami możemy wymusić grę dla innej roli.
Ogólnie jest to ciężkie do wychwycenia ale w przypadku Skrzydłowego/Schodzącego napastnika bardzo widoczne.

Pomimo takich samych ustawień suwaków ( żadne nie są ustawione na domyślne ) zawodnik który ma rolę schodzący napastnik dużo częściej będzie schodził do środka niż ten sam zawodnik z identycznymi ustawieniami a rolą skrzydłowy. Wynikałoby z tego że są pewne parametry na które nie ma się wpływu.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 26.06.2013 o godz. 23:43

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.