Napastnik gra za szeroko.

Henry14 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
13.06.2009, 20:29    Pytanie
Gdy np idzie kontra i ofensyny pomcnik leci z piłka troche bardziej z lewej strony boiska to prawie zawsze napastnik gra bardzi z prawej strony boiska zamiast podejsc do srodka po piłke i nie ma komu zagrać.Z czym to może być związane gram 1 napastnikiem ustawionym na fast strikera czyli rzadko dośr. ale z linii końcowej,najofensywniej nastawiony zawodnik w drużynie itp...Jak złapie znowu taki moment w grze to wrzuce screena.

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 13.06.2009, 20:29

Henry14 Partyzant

0
13.06.2009 21:57    #10
Napastnik ma rajdy tylko z piłką ale ofensywnie nastawiony na max. A ŚPO ma nastaiwnie 19 na suwaku ale nie ma rajdów ma tylko rajdy z piłką a prawy pomocnik nie wim gdzie sie podział ale zawyczaj jest an swoim miejscu i napastnik gra tak samo ;p

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

0
13.06.2009 22:19    #11
To usuń rajdy z piłką ŚPO, zmniejsz mu nastawienie do około 14-15, a napastnikowi daj rajdy z piłką i rajdy mieszane oba i zmniejsz nastawienie do 15-16.

bioly Żołnierz frontu ideologicznego

0
13.06.2009 22:20    #12
[quote=Henry14]Napastnik ma rajdy tylko z piłką ale ofensywnie nastawiony na max. A ŚPO ma nastaiwnie 19 na suwaku ale nie ma rajdów ma tylko rajdy z piłką a prawy pomocnik nie wim gdzie sie podział ale zawyczaj jest an swoim miejscu i napastnik gra tak samo ;p[/quote]
Z takim nastawieniem to każdy by zgupiał. Nie dziw się że Twój Napastnik dziwnie się zachowuje i że się tak dziwnie ustawia. Z takim nastawieniem jakie ma jak napisałeś to ja się mu nie dziwie. Tak samo OPŚ. Człowieku opanuj się!;D
Jak możesz ustawiać tak skrajne wysokie nastawienia dla zawodników.
Moim skromnym zdaniem jest to nieporozumienie.
Ja bym się bał ustawić tym zawodnikom mentalność by nie przesadzić na poziomie 14,15 a Ty tu podajesz że masz ich na max czy tam na 19. :O:O:O ?!?
Moja skromna rada - zmniejsz im nastawienie co najmniej o 2,3 oczka bo jest prze ewidentnie przesadzone.;) Takie nastawienie niczego dobrego nie przyniesie.
Lepiej się będą spisywać ze znacznie mniejszą mentalnością, jestem o tym przekonany. Nie wyobrażam sobie żebym kiedyś doszedł a nawet się zbliżył do takiego progu nastawienia jaki podałeś heh normalnie dwa inne światy.;)
Wyluzuj.;)
pozdro.

Henry14 Partyzant

0
13.06.2009 22:26    #13
a jednak Martins ustrzelił 18 bramek w PL a po za tym Piotr Sebastian w poradniku radzi aby FS byl tak ustawiony ;]

0
13.06.2009 22:28    #14
FS tak , ale grając jednym napastnikiem powinien to być
TS

Szemek Ekspert

0
13.06.2009 22:33    #15
[quote=Henry14]a jednak Martins ustrzelił 18 bramek w PL a po za tym Piotr Sebastian w poradniku radzi aby FS byl tak ustawiony ;][/quote]

skoro tyle strzela to nie marudź, poza tym skoro zaczepiłeś o Szkołę Taktyki to chyba czytałeś o różnicach w nastawieniu pomiędzy formacjami, musisz mieć albo bardzo ofensywnie ustawioną ekipę albo masz luki między formacjami.

Poza tym FS raczej nie gra sam w ataku, no i nie dziw się skoro go ustawiasz na FS wg zaleceń Piotra to on będzie schodził do boku, zresztą pisałem o tym

[quote=MagnificoManager]FS tak , ale grając jednym napastnikiem powinien to być
TS[/quote]

dokładnie tak, żeby zawsze był na środku ataku tam gdzie jego miejsce. Bo jak nie to będziesz miał pusto przed polem karnym rywali

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 13.06.2009 o godz. 22:34

"To tylko Internet k*rwa."

Henry14 Partyzant

0
13.06.2009 22:37    #16
no dobra jeżeli ustawie napastnika jak TS może to być tym Marquinhosa , który idealnie pasuje pod FS??

Szemek Ekspert

0
13.06.2009 22:42    #17
a nie masz Xisco? Viduki? Carrola? albo zmień taktykę, ewentualnie przetestuj to rozwiązanie w jednym meczu. Z tego co pamiętam to Marquinhos średnio jest silny i skoczny. Zobacz co potrzeba piłkarzowi takiemu jak TS. Jeżeli koniecznie chcesz grać z FS musisz mu kolegę do ataku dołożyć.
"To tylko Internet k*rwa."

0
13.06.2009 22:48    #18
Musiał byś przestawić całkowicie taktykę. Zacząc grać b.szeroko, dać podania skrzydłami, jednego za skrzydłowych na odgrywającego i dla niego podania do NŚ. Ale nie polecam takich eksperymentów bo nie ma to jak TS w druzynie. Ja nadal upieram się przy Tonim, Amaurim lub Trezeguecie. Sprawdz w wyszukiwarce atrybuty: wykończenie minimalnie 18 i siła minimalnie 18. Wybierz któregoś z tych graczy powinien pasować na TS.

Henry14 Partyzant

0
13.06.2009 22:48    #19
w poradniku Piotera pisze , że TS może byćszybki bo wtedy można mu dać podania na dobieg itp.VIduka za stary Xisco słaby Carrol tez.Owena sprzedałem wachałem sie czy kpuic Milevskyiego(idealnie by pasował) czy Marquinhosa.Ostatecznie kupiłem tego drugiego.

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution