Newcastle, problem wielkosci

Kroki Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
28.03.2013, 14:58    #1
Witam.
Chcę zmierzyć się z nie ustającym problemem tej gry - prawidłowe rozpoczęcie..
Na warsztat biorę NUFC, zaczynam po aktualizacji 13.3 i tutaj są schody. Wcześniej sobie radziłem, pomału po skrzydłach do bramki, teraz już to nie działa.. nie mam Demby Ba, co za tym idzie tylko jeden napastnik mi zostal Cisse. No ale można brać także pod uwagę szybkiego Gouffrana.
Środek pomocy został wzmocniony - Moussa Sissoko - no jest także rozgrywający którego nigdy nie potrafię wykorzystać - Yohan Cabaye i defensywny "rzeźnik" Tiote.. na prawą flankę zostaje Hatem Ben Arfa który wytwarza cuda z piłką.. także mając w składze Davida Santona i Debuchego, można pomyśleć aby wzmacniać atak bocznymi obrońcami...

Hmm tylko teraz właśnie problem pojawia się jak to poukładać, pod jakie ustawienie, wiem że jest tutaj kilku geniuszy taktycznych więc zakładam temat aby otrzymać jakąś pomoc w rozmieszczeniu wszystkich mych dóbr na boisku i odpowiednio im rozesłać zadania bojowe.

Dzięki wielki :)

kamilm Partyzant

0
28.03.2013 16:37    #2
Gram własnie z bratem i niestety wywalili mnie z Manchesteru City, i poszedłem do Newcastle, o dziwo się po mnie zgłosili gdyż zaczynałem z doświadczeniem amator i mam reputacje regionalną, ale udało się. Ja nie mam Cabaye bo został sprzedany przed sezonem, ale Garetha Barrego. I gram 4-1-2-2-1 defensyny pomocnik, dwóch środkowych, 2 ofensywnych skrzydłowych i napastnik. Oni zwolnili trenera bo mieli 20 miejsce, narazię bije wszytkich nie przegrałem meczu za mną 5 spotkań. A gram tak kontrola, filozofia zrównoważona, podania krótkie, intensywny pressing, krycie strefowe. Lini obrony ustawiona na normalną i czasem ustawiam podnia oboma skrzydłami aby atakowali skrzydłami i wrzucali na Cisse. U mnie Ben arfa gra jako ofensywny pomocnik prawy ( skrzydłowy ) i spisuje sie w tych 5 meczach bardzo dobrze. I Davide Santon jest rewelacyjny strzela bramki jako obrońca boczny a dałem mu boczny obrońca i automatucznie. Ogólnie bardzo dobrze to narazie wygląda. Jak patrze na ten team to obrona jest bardzo dobra i bramkarz też, trzeba popracować troche z ofensywnymi zawodnikami i gra wygląda dobrze. Musze kupić dublerów w styczniu jakichś, bo podstawowa 11 spisuje sie bardzo dobrze. Cisse to wysuniety napastnik, sissoko cofniety rozgrywający, defensywny pomocnik to Tiotte, i ben Arfa na skrzydle reszta to zależy od dyspozycji.

Kroki Partyzant

0
28.03.2013 17:09    #3
No a u mnie jednak jest Cabaye i to jest jedna z glownych postaci klubu.. tak samo jak glowny jest Sissoko, wiec 2 rozgrywajacych nie wrzuce do 1 zespolu, zauwaz ze ta roznica jest znaczaca miedzy naszymi zespolami.

kamilm Partyzant

0
28.03.2013 17:24    #4
A dlaczego Sissoko nie może grać jako pomocnik odbierający piłkę albo środkowy pomocnik kto powiedział, że musi grać jako rozgrywający równie dobrze może grać jako środkowy pomocnik z zadaniem automatyczym tak u mnie gra Sissoko, a Barry jest rozgrywający, robisz problem z niczego.

Kroki Partyzant

0
28.03.2013 17:46    #5
"Cisse to wysuniety napastnik, sissoko cofniety rozgrywający, defensywny pomocnik to Tiotte, i ben Arfa na skrzydle reszta to zależy od dyspozycji."

To co on tam robi niby jako cofniety rozgrywajacy, ja o nim mysle w kwestii ofensywnego pomocnika, jest silny i powinien dawac sobie rade z przodu.

kamilm Partyzant

0
28.03.2013 17:47    #6
To nie ma różnicy czy sissoko zagr ajako rozgrywający czy barry bo obaj są dobrzy.

Artifosi Partyzant

0
23.04.2013 01:23    #7
Ja powoli wkraczam w 9 sezon w Newcastle i pozwolę się trochę połechtać i pochwalić, że zrobiłem ze Srok drugi klub Europy. W pierwszym sezonie udało się ugrać mistrza i finał LE, choć nie do końca rozumiem jak, bo skład początkowo tyłka nie wyrywał (zaczynałem jeszcze przed aktualizacją transferów).

Jeśli mogę coś doradzić apropo zawodników których miałem w pierwszym sezonie, to odnośnie boków obrony. Trzeba wykorzystać potencjał Santona, a do tego potrzebny dobry grajek i z drugiej strony. Nie wiem na ile dobry jest Debuchy, ale u mnie prawym wysuniętym obrońcom był Anita. W czasie kontuzji Tiote przesunąłem go na cofniętego rozgrywającego, a z prawej strony grał sprowadzony Gokhan Gonul.

Zwróćcie szczególną uwagę na Remiego Streete'a (wyrasta na czołowego obrońcę Europy) i Harrisa Vuckic - ten to jest hicior. Umiejętności ma niezłe, ale bez szału i prawdę powiedziawszy przez cztery sezony które u mnie grał, prawie ich nie rozwijał. A mimo to był rewelacyjnym jokerem/zapchajdziurą w ofensywie. Wystawiałem go albo na szpicy jako cofniętego napastnika, albo na środku, tuż za plecami snajpera jako schodzący napastnik. Taki przeciętniak wchodzący z ławki, a przez cztery lata nie schodził poniżej 10 goli/5 asyst na sezon.

Nie ma też co lekceważyć Obertana i Marveux. Ja nie byłem do nich przekonany ani trochę, ale w pierwszym sezonie byli głównymi autorami mistrzostwa. W drugim zacząłem wzmacniać skład, więc grali już tylko ogony (wciąż znośnie), a później wylądowali w przeciętniakach Premier League.

Moja taktyka na ten wyjściowy skład to 1-4-1-1-3-1:

Krul jako bramkarz-libero.
Santon i Anita jako wysunięci boczni. W środku Taylor i kupiony Kjaer.
Tiote jako rygiel defensywy.
Cabaye jako cofnięty rozgrywający.
Marveaux jakow wysunięty rozgrywający / Vuckic jako schodzący napastnik.
Ba/Obertan jako lewy schodzący napastnik.
Ben Harfa jako prawy schodzący napastnik.
Papiss jako lis pola karnego.

Warto rzeźbić ofensywne SFG (S. Taylor potrafi 10 goli w sezonie nastukać po rożnych). Ben Harfa również dużo strzela i asystuje gdy schodzi do środka (z prawego skrzydła, na lewą nogę), a Obertan dociągając do linii końcowej. Cabaye niech bombarduje ile się da i jakoś to będzie :).

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution