Michal Mucha - ściągnięty w zimę w sezonie 13/14 za 1,6 mln. zł. Został wychowankiem klubu, więc postanowiłem go wypożyczyć do Cagliari.
Alessandro Colosi - kupiony z Cremonese po pierwszym sezonie za 525 tys. zł. Poprzednie lata grywał u mnie w juniorach i czasem dawałem mu szansę w jakichś łatwiejszych meczach pierwszej drużyny. Teraz, po sprzedaży Obiego do OL, jest zastępcą Jose Angela na lewej obronie.
Lorenzo Fortunato - wygenerowany w sezonie 12/13, następca Ranocchi. Poprzedni sezon spędził na wypożyczeniu w Bologni, gdzie strzelił jedną bramkę (w dodatku mi, mecz skończył się wynikiem 1-1
) oraz 7 razy został graczem meczu. Ten sezon spędzi w Torino.
Jordi - ściągnąłem go z Barcelony za 5,5 mln. zł. na początku sezonu 14/15. Gra u mnie dwa lata, jeszcze rok i zostanie wychowankiem.
Philip Vincent-Day - kupiony z Middlesbrough za 25 mln. zł. na początku sezonu 13/14. Niestety musiałem go wypożyczyć (Blackburn, Swensea, teraz Cagliari) zanim stał się wychowankiem, ponieważ miał strasznie niski atrybut koncentracji (coś koło 7).
Valentin Gay - wzięty z wolnego transferu na początku sezonu 14/15 z AJ Auxerre. Jest zastępcą Crisetiga na pozycji pomocnika odbierającego piłkę.
Alex Valotti - wygenerowany w klubie w sezonie 15/16. Niestety ma niską determinację, ale ja jednak liczę, że coś z niego będzie.
Kristijan Savor - kupiony za 5,5 mln. zł. z Dinama Zagrzeb. Trenuję go na środkowego pomocnika.
Peter Palenik - wykupiony za 2,5 mln. zł w zimę 13/14 z Żyliny. W poprzednim sezonie dostawał sporo szans z ławki, w tym wypożyczyłem go do Lazio.
Luisito Cadregari - wygenerowany w sezonie 13/14. Wypożyczony do Chievo, gdzie mam nadzieję się ogra i go sprzedam za niezłe pieniądze
Pietro Amoruso - wygenerowany w sezonie 12/13. Poprzedni sezon spędził w Bologni na wypożyczeniu gdzie zagrał tylko 12 spotkań i strzelił jedną bramkę. Mam nadzieję, że w Palermo dostanie więcej szans.
Gulio Ianni - wykupiony po pierwszym sezonie z Pescary za 3,9 mln. zł. Na ogół grywał w Primaverze, ale spędził parę miesięcy w pierwszym składzie jako zmiennik Ademilsona, gdy mój pierwszy napastnik - Destro - doznał kontuzji na pół roku. Teraz, kiedy zdobył status wychowanka, postanowiłem wypożyczyć go do Lazio.
Niccolò Stefanini - wygenerowany w sezonie 13/14. Świeżo upieczony mistrz świata/europy U-Ileśtam i król strzelców tego turnieju. Brakuje mu trochę opanowania (13), ale mam nadzieję, że w Torino nie tylko ten atrybut mu wystrzeli w górę.
// Edytowano 1 raz, ostatni raz 10.08.2013 o godz. 11:37
Najnowsze posty