Niedobra pogoda

kaiser_chief Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.04.2012, 11:10    Pytanie
Witam serdecznie na poczatek chce zaznaczyc ze jestem wielkim fanem fma i jednoczesnie wielkim znawca dlatego z zalem mowie o bledach. Otoz- czy to normalne ze w hiszpanii w madrycie (gram realem) w kwietniu jest pogoda dajmy na to wietrznie, mzawka i do tego np 5 czy 8 stopni celcjusz (pisze z pamieci)? sami se odpowiedzcie na to pytanie ja tylko dodam ze tak jest zawsze czy godzina 22.00 czy 18.00 no nie wiem dziwna sprawa cos tworcy znowu musieli spierdaczyc.... bo na przyklad jak gram we wloszech czy anglii to jest normalna pogoda tzn taka ja k w rzeczywistosci. pozdrawiam serdecznie i prosze o informacje

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
03.05.2012 10:02    #10
Oczywiście anomalia pogodowe się zdarzają, ale akurat coś z tą pogodą w Madrycie nie do końca jest tak jak należy. Co prawda jest lepiej niż w FM 2008 (gdzie od września do kwietnia cały czas były 3 stopnie), ale również wydaje mi się, że temperatury powinny być odrobinę wyższe. Madryt ma przypisany profil pogodowy północnej Mesety Centralnej, z angielskiego bodaj North Plateu czy jakoś tak. Czasem sobie przed grą (w czasie gry chyba też można) zmieniam sobie na South Plateu i jest lepiej cieplej.

Z drugiej jednak strony w FM 2012 nie zauważyłem, aż tak dużych błędów jak kiedyś z tym były, a z racji tego że w Madrycie nigdy nie byłem jeszcze nie mam pewności, czy tam faktycznie jest wiosenno/jesiennymi wieczorami tak ciepło. Przypominam, że Madryt jest najwyżej położoną stolicą w Europie.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

kaiser_chief Partyzant

0
05.05.2012 23:59    #11
no cóż znalazlem w koncu na wikipedi srednie tempeeratury no i zawsze sa na plusie w kazdynm miesiacu takze tworcy po prostu spierdaczyli gre po calosci no trudno dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam a tworcow pozdrawiam srodkowym palcem.
aha jeszcze jedno mi sie nasunelo ciekawe: czy np jesli stadion jest zabudowany, to gra tak jakby to rozpoznaje ze warunki pogodowe nie maja wplywu na mecz? ciekawe chyba tak bo jak gram u siebie to nawet jak pisze gesty snieg (gesty snieg w madrycie w maju hehe) to boisko jest zielone no nic pozdrawiam

Enzo Partyzant

0
06.05.2012 00:34    #12
Hahahaha.
Dobre zdanie : "twórcy po prostu spierdaczyli gre po całości". I to tylko dlatego, że pogoda się nie pokrywa z realnym światem. Ja nawet nie zwracam na to uwagi, bo wbrew powszechnemu mniemaniu, nie ma ona żadnego wpływu na wynik lub obraz spotkania. Myślę, że od FM 2007 pogoda mogła wpłynąć w jakimś stopniu na gre mojej drużyny maks. 1 raz.
Ale jeśli ty masz do tego takie podejście, to ja bym na twoim miejscu nigdy więcej nie zagrał w Fm-a, bo co to za frajda grać w grę, która najlepiej odzwierciedla realną rozgrywkę, jeśli pogoda nie jest odwzorowana idealnie xD To nie jest, kur**, weather tycon, gdzie bawisz się w pogodynkę, tylko Football Manager, więc jeśli dla ciebie twórcy zjebali grę po całości, bo w Madrycie pada śnieg, to ja dziękuje.

kaiser_chief Partyzant

0
06.05.2012 13:08    #13
no moze sie nie potrzebnie podniecam bo pytalem przeciez w drugim zdaniu czy pogoda ma jakis wplyw na gre a tym bardziej jak jest dach jak np na reladu w madrycie nie no ogolem fajna gra ale takie glupie bledy wplywaja pozdrawiam wszystkich

Użytkownik uznał post za pomocny

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.