Nierealne ceny sprzedarzy zawodników

deejayscroll Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
09.07.2010, 16:45    Pytanie
Witajcie
Mam pytanie czy wyszło coś to spowoduje ze ceny sprzedarzy beda bardziej realistyczne? Bo to co jest to dramat. Skad twórcy takie liczby wzieli?
Nie mam na mysli min. klauzuli tylko ceny sprzedarzy która sprawdzam w mini scout'cie.
Np zawodnik warty 5 mln jest na sprzedarz za 54 co jest smiechem na sali a jak dodam ze to Fernando Navarro z Sevilli to juz wogóle.
Niech ktos cos poradzi.
Grma na pathu 10.0.1 bo na 10.0.3 ceny sa jeszcze wyższe.

Junin Partyzant

0
09.07.2010 16:57    #1
Grając Realem w pierwszym sezonie na transfery zużyłem ok. 60mln euro i kupiłem m.in Ribery'ego za ok. 34 mln euro, czyli zależy od sytuacji. W rzeczywistości też zdarzaja się piłkarze za których kluby żądaja wydumanych cen(np. fabregas), bo nie mają najmniejszej ochoty sprzedawać danych zawodników.

Nie widziałem żadnego "cosia" poprawiającego to, bo ten element stara się naśladować rzeczywistość (choc czasami w dosyć dziwny/nieudolny sposób)
"TO nie była Ręka Boga, TO była Ręka Suareza!"

Junin Partyzant

0
09.07.2010 17:00    #2
Właśnie dostałem 150 mln euro (!) na transfery. Co ja do cholery z nimi zrobię?!?!
"TO nie była Ręka Boga, TO była Ręka Suareza!"

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
09.07.2010 17:03    #3
Dlaczego 54 jest śmiechem na sali? O cenie odstępnego decyduje manager i Zarząd, więc może sobie ustalić nawet na miliard euro, jeśli takie ma widzimisię.

Ustalanie ceny sprzedaży na podstawie jakiegoś schematu byłoby mega nierealistyczne, i popsuło (przynajmniej mi) radość z gry.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 09.07.2010 o godz. 17:04

"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

dobry.adam Partyzant

0
09.07.2010 17:42    #4
Co nie zmienia faktu, że obecny sposób jest niedopracowany i z dupy.

uzda Partyzant

0
09.07.2010 17:57    #5
Pogadaj w mediach jaki to on wspaniały i czy by nie przeszedł do Ciebie albo że ekscytują cie jego umiejętności etc. dodatkowo "pociskaj" z ofertami do klubu, ale z ceną swoją, tak żeby wkurzyć zawodnika, że nie chcą go do Ciebie sprzedać.

Pomysł - metoda czasochłonna jak cholera, ale radość jak już go zdobędziesz bezcenna.
U mnie działa tak w 2/3 prób :)

"Nie wiedziałem, że jest tylu idiotów na świecie dopóki nie wynaleziono internetu" S. Lem

deejayscroll Partyzant

0
09.07.2010 18:46    #6
Ale mnie nie przeraża ze Ribery kosztuje 30 mln bo to cena jest normalna i do zaakceptowania. Ale obrońca co ma 28lat gra w sr klubie i ogólonie jego statystyki sa srednie kosztuje 60mln? Przeciez nikt normalny go nie kupi za tyle a w rzeczywistości przechodzi do innego klubu za 6 czy 8 mln.
Naprawde niech twórcy coś zrobą z tym bo naprawde głowa boli

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
09.07.2010 19:00    #7
Temat zdaje się być chwilowo wyczerpany - zamykam.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
09.07.2010 19:00    #8
Bo na cenę składa się np. reputacja i występy w kadrze i jeszcze parę innych. Ale faktem jest, że Ci z reputacją na początku są znacznie lepsi. Znam to jak miałem w Strasbourgu świetną ekipę talentów, w 2 czy 3 sezonie, a mimo to miałem problemu i wygrywałem minimalnie z takim Sochaux, gdzie brylował Sverkos. Wkurzające, dlatego radzę kupować talenty. Miną 3, 4 lata i masz gladiatorów.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.