niezadowolenie zawodników

fmgracz Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
31.03.2010, 19:35    Pytanie
Gram obecnie klubem Getafe. Mam w swoim składzie wielu dobrych młodych zawodników, z którymi wiąże przyszłe sukcesy klubu. Jednym z nich jest Nicolas Otamendi. Arsenal zaoferował mi za niego 10 mln euro, ja odpowiedziałem że chce 20 mln - Arsenal nie zgodził się na moje warunki, a zawodnik jest niezadowolony, że trzymam go na siłę w klubie. A przecież ja nie mówię że nie sprzedam go za żadne pieniądze, chcę po prostu otrzymać satysfakcjonujacą mnie sumę. I teraz mam pytanie - czy istnieje jakaś możliwość, aby zniwelować przynajmniej ryzyko, ze gracz będzie niezadowolony po podwyższeniu sumy odstępnego za niego / Może trzeba po prostu odrzucić propozycje bez negocjowania i za przyczynę podać, ze zawodnik jest nie do zastąpienia, albo że cena jest niezadowalająca ?

macias173 Młody aktywista

0
01.04.2010 14:52    #10
Tego niezadowolenia nie da się uniknąć. Zawsze, nawet jeśli niby już jest dobrze - to zawodnik wyleci z płaczem do mediów, że boi się o złamanie kariery. ;/ Wtedy trzeba dawać ' Proponuj klubom ' i po 100 mln. ;) Zaraz będzie chciał udowodnić swoją przydatność.
How to Save a Life?

marcus6 Partyzant

0
08.07.2010 15:04    #11
U mnie zawodnik (kapitan) cały czas rzucał, że chce większych wrażeń. Wkurzyłem się w końcu, gdyż przy tym narzekaniu spadła mu forma. Trwało to jakieś pół roku, jak zaczęło się okno transferowe, obniżyłem mu status, wystawiłem na listę transferową z podwójną ceną wyjściową. Przy końcówce okna transferowego miał już komunikat, że nie chce opuszczać klubu. Cofnąłem mu wystawienie na transfer i jest już szczęśliwy, ale ze składu już wyleciał, gdyż czekając, aż go ktoś kupi i kupiłem lepszego zawodnika na jego pozycję.

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
08.07.2010 16:30    #12
[quote=rafee]Ogólnie negocjować możesz ale do 50% wartości zawodnika, a nie tak jak w twoim przypadku 100% w górę. Daj dodatkowe klauzulę zysku z nastepnego transferu (im większa im większego się spodziewasz następnego transferu). A jeśl zawodnik dalej marudzi, to radzę ci sprzedaj go po cenie rynkowej, bo i tak będzie grał piach[/quote]

Nie zgodzę się. Mi się udaje czasem sprzedawać zawodników za 300, a nawet 400% ich wartości - jak mają bardzo wysoką formę, długi kontakt, a ja się odpowiednio mocno uprę :)

[quote=Jacko]Jak chcesz uniknąć jego niezadowolenia, to ustal mu wysoka cenę - np. 100 mln euro. Ofert nie będzie. Zainteresowanie tak, ale bez żadnych konkretnych ofert.[/quote]

Do tego pilnuj, żeby tacy zawodnicy mieli długie kontakty. Nie tylko Ci, którzy są obiektem zainteresowania innych klubów, ale też tych, którzy z czasem mogą się stać.

U mnie w Lechii jest jeden zawodnik, o którego zachodnie kluby (takie, jak PSV, Valencia) biją się już trzeci rok, i zawodnik co jakiś czas puszcza focha. Mam to serdecznie w nosie, gdyż cały ten czas jest najlepszym strzelcem mojej ekipy, a że co rok przedłużam mu kontakt na 5-letni, mam dużo czasu, i po prostu przeczekuję jego humory. Jak już mu przejdzie, czekam, aż będzie w dobrej formie, a drużynowe morale wysokie, pochwalę go, i podpisujemy bez problemu nowy kontakt.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.