Niskie morale paru zawodników

sachen Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
01.09.2007, 23:39    Pytanie
Nie przegrałem jeszcze żadnego meczu (oprócz sparingu) [początek sezonu :P] Napastnik strzela gole, pomocnik asystuje a obrońca dobrze się spisuje. Wszystko ładnie, pięknie tylko cały czas mają niskie morale :/ nie jest to spowodowane wypowiedziami prasowymi, ani niezadowoleniem z powodu zablokowania transferu.. więc o co biega? Aha i jeszcze gdy klikam w "osobiste" jest tam napisane, że jest szczęśliwy z gry w klubie :?

rondel Ekspert

Grupa: Moderator
0
01.09.2007 23:41    #1
hmm sprawdź jak działają twoje rozmowy motywacyjne przed w przerwie i po meczu czasem się zdarza że zawodnik nie jest zadpwolony stylem twoich rozmów z zespołem i z tąd ma niskie morale
"Człowiek nie ustępowałby aniołom i nie podlegałby śmierci, gdyby nie słabość wątłej jego woli"

E.A.P. (1809-1849)

pawelek17 Młody aktywista

0
01.09.2007 23:45    #2
morze zawodnicy nie lubią jakiegoś z Twoich trenerów....

sachen Młody aktywista

0
01.09.2007 23:47    #3
a no właśnie. po dobrym meczu w okienku rozmów motywacyjnych morale podnoszą się do "w porządku" a jak już przeprowadze rozmowe to wszystko wraca do "normy" :/

rondel Ekspert

0
01.09.2007 23:54    #4
no właśnie może źle dobierasz te rozmowy motywacyjne
"Człowiek nie ustępowałby aniołom i nie podlegałby śmierci, gdyby nie słabość wątłej jego woli"

E.A.P. (1809-1849)

1litr Partyzant

0
01.09.2007 23:56    #5
Morale twoich zawodników może być związane z ich zarobkami lub statusem w drużynie spróbuj zmienić status jeśli to nie pomoże podpisać nowy kontrakt a na początek daj przeprowadzić rozmowy motywacyjne w jednym meczu twojemu asystentowi i wtedy będziesz wiedział czy zależy to od twoich słabych rozmów motywacyjnych .

Pucek Stachanowiec

0
02.09.2007 00:10    #6
często jest tak na początku

Mi się wydaje,że jest to spowodowane jakimiś sympatiami zawodników do zastąpionego przez Ciebie menedżera.

Po prostu wygrywaj mecze morale podskoczą.

Zawsze mam tak na początku sezonu w MU.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

karo.las Żołnierz frontu ideologicznego

0
02.09.2007 00:18    #7
Przeczekaj sytuacje, póki nie odbija się ona na wynikach nie ma co panikować. Natomiast jeśli jest to wina Twoich wypowiedzi podczas meczów, zostaniesz o tym poinformowany np. poprzez znaczek Pmn przy nazwisku zawodnika, który jest niezadowolony z Twoich wypowiedzi w przerwie meczu, lub uda się z tym od razu do prasy. Żeby do tego nie dopuścić, sprawdź jakie reakcje zawodników na Twoje wypowiedzi zauważył asystent. Jeśli będą negatywne zmień styl wypowiedzi (staraj się nie powtarzać ciągle tego samego) lub poleć asystentowi aby robił to za Ciebie (motywowanie >15). GL & HF

bialy13 Młody aktywista

0
02.09.2007 09:13    #8
prawdopodobnie klub ma małą reputacje i zawodnik uważa że powinien grać w lepszym klubie. Rozwiązanie: wygraj Puchar UEFA lub Lige Mistrzów albo sprzedaj go za wsoką cene:/

Menedzer5 Żołnierz frontu ideologicznego

0
02.09.2007 09:51    #9
Gram obecnie PSG. Na początku sezonu, mimo zwycięstw, morale do najwyższym ciągle nie należały. Tylko czasami się polepszały, ale choćby po remisie znów spadały na "w porządku", "niskie" czy "dobre". Rzadko wysoko. ;)
Myślę, że może to być spowodowane zgrywaniem się zespołu, przyzwyczajaniem do nowego coacha, trenerów. Po jakimś czasie, gdy zespół będzie osiągał nawet średnie wyniki morale powinny rosnąć. Jednak nie zawsze... zależy to też od zespołu i jego możliwości. Wiadomo... Lyon na koniec sezonu 4 w lidze lub 3... porażka, morale niskie. Jednak grając powiedzmy PSG(jak ja) i zajmując nimi 3-6 miejsca w lidze... to podnosi morale na następny sezon ;) Zależy od oczekiwań zarządu.
Co do rozmów motywacyjnych... ja prowadziłem bardzo dobrze rozmowy motywacyjne... nikt się nie skarżył, więc tutaj też trzeba uważać co się mówi, do kogo i w jakim momencie. Ale to wiadomo nie od dzisiaj...
Trzeba pamiętać o rotacji w składzie(nieprzypadkowej a przemyślanej) i uważać na kondycję zawodników. Wtedy wszystko przychodzi łatwiej ;)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.