noga a miejsce na boisku

oldgunner Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
24.10.2010, 12:51    Pytanie
Witam
jakie znaczenie ma preferowana noga zawodnika dla takich pozycji jak srodkowy napastnik, srodkowi obroncy czy pomocnicy?? zakladajac ustawienie z dwoam napastnikami, dwoma srodkowymi pomocnikami i 4 obroncow w lini z 2 srodkowymi?? czy zawodnik grajacy tylko prawa noga moze grac na srodku pomocu blizej lewej czy oprawej strony i analogicznie inne pozycje

Fifa Partyzant

0
24.10.2010 13:30    #1
Jeżeli piłkarz np. jest tylko prawo nożny i ustawisz go bardziej po lewej stronie obrony to będzie niedokładnie wybijał piłki, bo tam na skrzydle (gdy będzie zbierał piłki) jest bardziej potrzebna lewa noga, a gdy ustawisz go bardziej po prawej stronie defensywy to ułatwi mu to sprawę w wybijaniu piłek, które będą po prawej stronie skrzydła.

Tak samo jest np. z napastnikami (ustawiasz go bardziej po prawej stronie), gdy dostanie piłkę prostopadłą bardziej po prawej stronie skrzydła i jest tylko prawo nożny to uderzy lepiej, gdy dostanie piłkę prostopadłą bardziej po prawej stronie skrzydła i jest tylko lewo nożny to będzie mu trudniej zdobyć bramkę.

Ja jak mam dwóch piłkarzy prawo nożnych i grają na obronie to tego lepszego ustawiam bardziej po lewej stronie boiska, a gorszego po prawej, albo tego bardziej doświadczonego (po 30-stce), po przeciwnej od nogi stronie boiska :)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 24.10.2010 o godz. 13:33

Daniel_on Partyzant

0
26.10.2010 18:41    #2
[quote=Fifa]Tak samo jest np. z napastnikami (ustawiasz go bardziej po prawej stronie), gdy dostanie piłkę prostopadłą bardziej po prawej stronie skrzydła i jest tylko prawo nożny to uderzy lepiej, gdy dostanie piłkę prostopadłą bardziej po prawej stronie skrzydła i jest tylko lewo nożny to będzie mu trudniej zdobyć bramkę. [/quote]

Ciekawa teza, ale mam wrażenie że nigdy nie grałeś w piłkę (FIFA i FM się nie liczą)

Fifa Partyzant

0
27.10.2010 18:09    #3
@Daniel_on
Napisałem jak to wygląda w grze (według mnie), a nie w piłce nożnej.

Przemu$^^ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
27.10.2010 18:25    #4
dobry zawodnik poradzi sobie wszędzie niezależnie od pozycji i preferowanej nogi
wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach.

fbd Młody aktywista

0
28.10.2010 20:33    #5
Odnośnie napastników.
Ja staram się wystawiać prawonożnego na lewej stronie, a lewonożnego po stronie prawej. Dzięki temu powinni móc dokręcać piłkę, będąc sam na sam, na długi słupek. Przez co zwiększa się ich skuteczność.

O ile się nie mylę, podobna wskazówka była wyświetlana w części 08.
The colors of a rainbow, so pretty in the sky!

Ludzie, uśmiechnijcie się!

Daniel_on Partyzant

0
29.10.2010 18:23    #6
napisz to "FIFE" czy raczej "FIFIOWI" ; p

oldgunner Partyzant

0
31.10.2010 20:24    #7
w zwiazku z tym widze ze noga i miejsce nie ma znaczenia. dzieki za wypowiwedzi. temat do zamkniecia

Daniel_on Partyzant

0
01.11.2010 09:31    #8
następny mądry -.-
wy nie umiecie czytać czy jak?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.