Dopiero co zaczynam moją przygodę z FMem. Grałem trochę wcześniej w 14 a dziś kupiłem 15. Zacząłem kariere ManU (mało ambitnie ale chce zapoznać się z grą i dtatego też taki mój wybór). Gdy grałem w poprzednią część nie odnotowałem tego problemu. Otóż przy przydzielaniu trenerom ich obowiązków zazwyczaj( przynajmniej w 14 tak miałem) wystarczył jeden specjalista do treningu taktycznego czy defensywnego i nie wpływało to na obiążenie trenerów. Teraz natowmiast w moim ManU każdy trener ma obciążenie bardzo wysokie i zawodnicy są niezadowoleni z przeprowadzanych przez nich treningów. Rozwiązaniem tego problemu byłoby zatrudnienie po 2 lub nawet 3 specjalistów od jednego atrybutu, niestety zarząd nie chce się na to zgodzić. Poprosiłem mojego asystenta żeby on rozdzielił trenerów i zrobił to tak, że jeden trener odpowiada za przygotowanie techniczne, taktyczne, defensywne etc. Obciażenie wtedy jest średnie ale odbija się to na efektywności:/ zupełnie nie wiem co robić, chciałbym aby trening rozwijał piłkarzy, a nie marnował ich potencjał. Co jest bardziej oplacalne lepsza efektywność, czy mniejsze obiciążenie trenerów?
Najnowsze posty