Obciążenie treningowe

MeTHoD Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
21.12.2007, 12:56    Pytanie
witam! chcialbym się dowiedziec kiedy stosowac wyzsze obciarzenie w treningach? podczas przerwy w lidze? czy moze podczas trwania ligi? i jak wysokie stosowac obciarzenie?

Pawlak Młody aktywista

0
21.12.2007 13:07    #1
ja stosuje obciążenie które jest na początku gry :P niejestem w tym doświadczony ale najlepiej wyższe obciązenie stosować podczas przerwy w lidze :P ale trzeba uważać żeby niezajechać piłkarzy :P

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
21.12.2007 13:16    #2
Zazwyczaj wiecej treningow jest w przerwie kiedy nie ma meczow. Akle jak przesadzisz to w czasie sezonu w druzynie bedziesz mial szpital ;]

THE GUNNERS Młody aktywista

0
21.12.2007 13:20    #3
Ja ustawiam na cały sezon obciążenie wysokie dzięki czemu moi grajkowie nie tracą formy głownie pod koniec sezonu co jest bardzo przydatne. Choć zdarzają sie kontuzje zazwyczaj drobne to jetem zadowolony. Możesz zwiększyć na cały sezon a dać trochę odpocząć mniejszym obciążeniem podczas przerwy w lidze ;)

bury1986 Partyzant

0
21.12.2007 13:35    #4
Ja mam zrobiony swoj trening dla kazdje pozycji i podobnie robie jak THE GUNNERS , efekt ten sam, zdazaja sie kontuzje ale nie jets to cos powaznego, forma w miare rowna.Oczywiscie zdazy sie komus obnizka ale nikt nie jest w stanie caly sezon grac na rownym wysokim poziomie.Jesli widze ze jest z czyms problem to minimalnie zmieniam to w treningu. Np slabsza skutecznos napatsnikow a kilku meczach , zmienaim torche obciazenia w Strzalach itp. Na poczatku gry dodatkowo staram sie ztrudnic jak najlepszych trenerow ktorzy przejda do mojego klubu. Czsami wieciej wydaje na trenerow niz pilkarzy. Np w Legii na pocztaku 2 sezonu na pilkarzy wydalem ok 2mln euro a na trenerow, fizjoterapeutow, scoutow itd ponad 3. Oplacalao sie.
Pozdrawiam. ( L )

masseur Partyzant

0
21.12.2007 14:15    #5
Ja podczas sezonu gram na ogólnym treningu, w którym lekko dźwigam obciążenie - tak żeby tylko pisało "wysokie" (mniej więcej obciążenie z pogranicza średniego i wysokiego). Podczas przerwy letnie i zimowej (jeśli takowa jest) korzystam z treningu przygotowawczego do sezonu, czyli: Siła i Aerobik na "mocno", Atak, Obrona, Panowanie nad piłką Średnio, a resztę dopasowuję tak żeby obciążenie wynosiło prawie "bardzo wysokie" (pogranicze w i bw) - jest przez to kilka kontuzji w okresie przygotowawczym, ale nie są to kontuzje długie. Za to zauważyłem że dzięki takiemu treningowi mam mniej kontuzji podczas sezonu.

Jose Mourinho JR Młody aktywista

0
21.12.2007 16:46    #6
Najwyższe stosuj w przerwie zimowej w zimę zawsze jest siłówka.W czasie trwania ligi stosuj średnie; dzięki temu unikniesz zbyt wielu kontuzji, a twoi i gracze utrzymają kondycje

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

0
21.12.2007 22:26    #7
Zalezy w jakiej grasz lidze i czy masz przerwe zimowa. Ale i tak generalna zasada jest ta sama - jak jest przerwa w rozgrywkach zmniejszasz wszystkie atrybuty poza dwoma pierwszymi (silowymi). Te dwa dajesz na maksymalna granice 'srednie'. Natomiast jak rozgrywasz mecze, to dwa pierwsze zmniejszasz (w zaleznosci od pozycji - napastnicy mniej sily wiecej aerobiku, obroncy na odwrot) a pozostale zwiekszasz. Ale nie radze przekraczac 'srednie'. Intensywny trening przewaznie konczy sie kontuzja i to czesto tego zawodnika, ktory ostatnio gral najlepiej, najwiecej sil wkladal w gre (np. byl przemeczony po serii 8-8-9-7-8). Jak po czyms takim ma jeszcze dostac ciezki trening w jakimkolwiek zakresie, to malo kto to wytrzyma.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

0
21.12.2007 22:29    #8
Ponadto dobrym przygotowaniem poza treningami sa sparingi przed sezonem. Ja rozgrywam je co 2 -3 dni i to bardzo skutecznie uzupelnia braki kondycyjne. Takze trzeba pokombinowac. Bo jedna rzecz to obciazenie, a inne kwestie to np. jakosc trenerow.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.