oferowanie kontraktu kupowanemu zawodnikowi

natus Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
02.09.2010, 15:45    Pytanie
witam wszystkich
z góry przepraszam, jeśli temat już był poruszany (wyniki wyszukiwania niezbyt mnie usatysfakcjonowały)

Mam pytanie odnośnie ofert kontraktów, jakie składacie zawodnikom, których chcecie kupić.
Problem jest mniej więcej taki:

Włączam bardzo dobry klub - Arsenal
chcę kupić Cristiana Zapatę, ale nie jestem jedynym zainteresowanym
ofert jest kilka - wszystkie zatwierdzone przez klub
negocjacje kontraktu z zawodnikiem
on chce
rolę Ważny zawodnik i 70k funtów tygodniowo 2mln za podpis 6k za występ
ja widząc konkurencję do podpisu zawodnika oferuję
rola: Piłkarz kluczowy ; pensja: 85k ; 2,5 mln za podpis 8k za występ

po paru dniach zawodnik podpisuje kontrakt z Schalke na warunkach
Ważny zawodnik, 50k funtów i premie mniejsze jak u mnie czyli generalnie zawodnik zgodził się na znacznie gorszą (pod każdym względem) ofertę

Dodam że nie pierwsza to tego typu sytuacja

Spotkaliście się z czymś takim? Jeśli tak to czy znaleźliście na to jakiś skuteczny patent - sami/ na tym portalu/ na innym

z góry dzięki za jakiekolwiek odpowiedzi i wskazówki
pozdrawiam

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 02.09.2010, 15:48

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
02.09.2010 16:08    #1
Przebij dwukrotnie jego żądania albo podnieś swoją reputację. Możliwe też że zawodnik uznał, że u Ciebie jest zbyt duża rywalizacja i woli grać w Schalke za mniejszą kasę niż u Ciebie grzać ławę. W takiej sytuacji tylko dużo większe pieniądze mogą go skłonić do zmiany zdania.
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

rainfall248 Młody aktywista

0
02.09.2010 16:53    #2
Zanim kupisz wypatrzonego zawodnika spróbuj wejść z nim w dobre stosunki poprzez interakcję. (Chwal, oświadcz że ma zadatki na wielką gwiazdę, a na koniec, że chciałbyś go mieć w swoim zespole).
Zalecam tym bardziej jeśli wokół tego piłkarza jest coraz większe zainteresowanie.

natus Partyzant

0
02.09.2010 16:58    #3
reputacja w tym przypadku nie miała znaczenia - mój klub miał najwyższą
bardziej mógł być to problem szerokiego i mocnego składu

o interakcjach nie pomyślałem w tej sytuacji - mój błąd
problem z nimi może być taki, że na początku gry wielu zawodników od razu jest na wishlistach klubów

popróbuję oba rozwiązania

jakieś inne jeszcze pomysły ktoś ma?
tia

Szotgun Partyzant

0
02.09.2010 17:44    #4
Oczywiście liczą też się ulubieńcy oraz ulubione kluby gracza... Trudno żeby piłkarz przeszedł do zespołu prowadzonego przez znienawidzonego szkoleniowca, lecz tez działa to w druga stronę zawodnik będzie dążył do przejścia do klubu ulubionego za nawet mniejsze pieniądze.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 02.09.2010 o godz. 17:46

..::Hala Real Madrid::..

Przemes Partyzant

0
02.09.2010 18:40    #5
moze ty jako manago masz bardzo malą reputację i zawodnik uznal ze nie bedzie sie u ciebie rozwijał, albo ma kogos z schalke (trener,manago,zawodnik) jako ulubienca albo kogos bardzo lubi.

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

0
02.09.2010 18:53    #6
[quote=Pomstiborius]Możliwe też że zawodnik uznał, że u Ciebie jest zbyt duża rywalizacja i woli grać w Schalke za mniejszą kasę niż u Ciebie grzać ławę.[/quote]
[quote=natus]ja widząc konkurencję do podpisu zawodnika oferuję
rola: Piłkarz kluczowy[/quote]

natus Partyzant

0
02.09.2010 19:46    #7
generalnie jeśli widzę, że w wyścigu do zawodnika nie jestem sam to jego rolę w drużynie podnoszą o 1-2 poziomy i oczekiwane przez niego finanse o 10-20% a pomimo tego wielu zawodników ze słabszych klubów ale o bardzo dobrych umiejętnościach (Zapata, Hamsik itp) często decyduje się do przechodzenia do klubów słabszych od tych, które prowadzę/prowadziłem

jedyne co mi sensownego do glowy przychodzi to duża konkurencja w zespole - preferuję szeroką kadrę

może rozwiązaniem jest pilnowanie, żeby wiekszość zawodników w klubie nie miała zawyżonej/za wysokiej roli w drużynie - wtedy teoretycznie zawodnik przeze mnie kuszony powinien widzieć mniejszą konkurencję/większe swoje szanse na znaczącą pozycję w drużynie

chyba że gra specjalnie utrudnia nam zabawę każąc naszej drużynie płacić kosmiczne pieniądze zawodnikom...

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
02.09.2010 20:19    #8
[quote=Pomstiborius]albo podnieś swoją reputację[/quote]

Nigdzie nie pisałem o reputacji klubu. Może sam jesteś nieznanym menedżerem i piłkarze nie chcą z Tobą współpracować. Odnośnie roli - może masz już 3 obrońców z taką rolą? Wtedy wiadomo że rywalizacja będzie duża.
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

Robinsongg Partyzant

0
03.09.2010 18:49    #9
Często jest tak, jeśli zawodnikowi dajesz za małą płacę podstawową niż on chce to daj mu np 25% podwyżki rocznie, ii dużo kasy za występy i za bramki jak chcesz przebić oferty innych zaoferuj mu najwięcej ile masz za podpis. Takie 0 na koncie podziałają jak magnes lepiej niż kontrakt. Tylko że jest i jedno ale.. dawanie zbyt dużo za podpis wielu zawodnikom na dłuższą metę może doprowadzić klub do długów...

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.