Oglądanie meczu

Jose Mourinho Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
28.07.2011, 22:08    Pytanie
Witam, chciałbym was zapytać jak najlepiej oglądać mecz? Komputer mam dobry więć tryb 3D chodzi bez ścinki, ale nie wiem za bardzo jak najkorzystniej oglądać mecz chodzi mi tu o oglądanie całego meczu, sytuacji rozszerzonych i kluczowych. Jak wy oglądacie mecze i dlaczego akurat tak, a nie inaczej. Osobiście kiedyś "oglądałem" mecz samymi komentarzami bo inaczej się nie dało, potem zacząłem oglądać tylko sytuacje kluczowe, ale stwierdziłem, że to trochę za mało i przerzuciłem się na tryb rozszerzony. Jednak zacząłem się zastanawiać czy da się oglądać cały mecz, przez pełne 90 min. Rozegrałem tak cały sezon, ale zaczęło mnie to nudzić, bo zajmowało to za dużo czasu, a gdy zespół tracił 2 bramki na początku spotkania, wiedziałem już, że kolejna godzina to będzie męczarnia. I właśnie stąd to pytanie do was, jak wy oglądacie swoje mecze? Dzięki za pomoc.

exeter_city Partyzant

0
28.07.2011 22:12    #1
szybkość zwiększam o 2-3 kreski, i daje podwyższenie, powtórki : bramki, sytuacje kluczowe. i tyle.
Tylko w kluczowych można się zdenerwować, że np. zawodnik oddaje strzał i sytuacja znika, że od razu tracisz bramkę, daje się przyzwyczaić.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 28.07.2011 o godz. 22:13

Jose Mourinho Partyzant

0
28.07.2011 22:19    #2
A nie jest to zbyt mało i mecz nie trwa 5 min? Wtedy nie ma czasu na zastosowanie jakichkolwiek rozwiązań taktycznych, a wszystko dzieję się tak szybko jakby przez przypadek.

wilq1993 Partyzant

0
28.07.2011 22:41    #3
stary, dobry tryb 2d ;)
widać wszystko jak na dłoni, kto, gdzie, jak gra.
tempo 2 kreski od konca, mecz rozszerzony a powtorki to bramki
Czas to pieniądz a ja nie jestem zegarmistrzem

Jarna Partyzant

0
28.07.2011 22:51    #4
[quote=wilq1993]stary, dobry tryb 2d ;)
widać wszystko jak na dłoni, kto, gdzie, jak gra.
tempo 2 kreski od konca, mecz rozszerzony a powtorki to bramki
[/quote]
Mam pytanie

Ile średnio trwa mecz w takim trybie rozszerzonym ?
Sam mecz, nie mówię tutaj o grzebaniu w taktyce itp. :)

kosior145 Partyzant

0
28.07.2011 23:07    #5
zależy od meczu, jak dużo akcji, to moze potrwać z 30 minut

Sztaficer Młody aktywista

0
29.07.2011 00:32    #6
Kamera 3D TV, powtórek brak, prędkość najwyższa. Wyświetlane kluczowe sytuację. Widzę cały mecz, na początku wszystko latało, teraz nie odczuwam różnicy, oczy się dostosowały. Po co Wam mecz półgodzinny, skoro gdy widać, że ktoś na przewagę nie zmienimy tego?

Damian907 Partyzant

0
29.07.2011 00:47    #7
Oglądam sytuacje meczowe "rozszerzone" (kamera TV, prędkość ok. 75-80% maksymalnej), powtórki z kluczowych momentów na kamerze domyślnej (wg mnie się sprawdza), przy takich ustawieniach rozegranie meczu zajmuje mi ok. 15 minut.

Opcję z oglądaniem całego meczu stosuję tylko przy próbowaniu nowych pilkarzy lub po wprowadzeniu istotnych zmian taktycznych (ostatnio przejście z
4-1-3-1-1 na ukochane 3-2-2-1-2 w GKS Katowice).

PS. W sparingach z ogórkami, albo w reprezentacji czasem włączam kamerę "na zawodnika", ale tylko dla własnej przyjemności.

PS. 2. Mam zawsze na ekranie spojrzenie na statystyki meczu, oraz na formację przeciwnika (czasem w trakcie meczu jest zmieniana, np. przeciwnik kopiuje mój system gry, ale to nieczęsto się zdarza, zwykle zmienia swoje 4-3-3 lub 4-5-1 na 4-4-2 jak coś nie idzie).

// Edytowano 4 razy, ostatni raz 29.07.2011 o godz. 00:53

Zamówiełem ORYGINALNY FM 2012 przez empik w przedsprzedaży.

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

0
29.07.2011 09:44    #8
Jak najlepiej oglądać? Moim zdaniem na rozszerzonych sytuacjach meczowych i podkręconym tempie. Więcej zobaczysz, skuteczniej zareagujesz, na samą reakcję będziesz miał więcej czasu, zaś mecz nie będzie trwał koszmarnie długo dzięki podkręceniu tempa mniej więcej do 75%. Tak ja bym sugerował. Mecze z ogórami możesz rozgrywać na kluczowych - skoro wiadomo z góry, że wygrasz, zaś sam mecz nie jest zbyt istotny.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

Jose Mourinho Partyzant

0
29.07.2011 11:33    #9
Dzięki za opinie, jakby ktoś chciał jeszcze się wypowiedzieć to czekam. Chyba najlepiej na rozszerzonych z tego co mówicie.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.