Okres przygotowawczy

mateuszmc Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
15.07.2011, 22:48    Pytanie
Witam, w mojej karierze Cracovią nieuchronnie zbliża się przerwa zimowa.
I tu pojawia się moje pytanie, czy ktoś byłby w stanie pomóc mi przepracować tą przerwę jak najlepiej ? Chodzi mi najbardziej o poprawe kondycji bo w tym elemencie leżymy i kwiczymy...

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

0
25.07.2011 10:07    #10
Są dwie opcje - albo bawienie się w coś a'la okres przygotowawczy albo duża ilość sparingów. W pierwszej opcji zmieniasz wszystkim reżim treningowy, zmniejszając poziom treningu technicznego i skupiając się na fizycznym - może to potrwać ze dwa - trzy tygodnie, a potem grasz sparingi. Druga opcja to pozostawienie reżimu treningowego, którego używasz w sezonie i trzaskanie sparingów co trzy dni. Ja w polskiej lidze gram bardzo rzadko, lecz aktualnie prowadzę Legię i będę raczej skłaniał się ku pierwszej opcji. Grając na zachodzie, gdzie przerwa jest krótsza, nie kombinuję ze zmianą reżimu treningowego, tylko wciskam w wolny okres mecze co dwa - trzy dni.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

Guezmir Młody aktywista

0
25.07.2011 11:05    #11
Jeśli chodzi o mnie, to staram się rogrywać taką ilość sparingów i stosować w nich taką rotację, żeby na starcie sezonu, lub rundy wiosennej cały skład był w formie meczowej (taką informację znajdziesz w profilu każdego zawodnika). Na tej metodzie się jeszcze nie zawiodłem. Służy ona temu, by w razie jakichś kontuzji zawodników z podstawowego składu, ich dublerzy byli z marszu gotowi na ligowe mecze, żeby byli w formie.
"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution