PA a CA

Drzewo1985 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
12.02.2008, 20:41    Pytanie
Korzystając z różnego rodzaju pomocy typu mini scout lub fmm nieraz jest tak że kupuje się młodych zawodników o wysokim poziomie PA tylko że po paru latach ich CA jest małe;/ i zamiast "szkolic" w wielkich klubach wielkich piłkarzy to wychodzą tacy którymi trudno utrzymać się w lidze. Czy można poznać np. po reputacji zawodnika czy po innych opisach jakim zawodnikiem będzie w przyszłości?

portowiec1992 Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
12.02.2008 20:44    #1
Można np. ma opis wielki talent to znaczy że ma dużą szansę się rozwinąć na świetnego zawodnika.Żeby zawodnicy osiągnęli szczyt swojego PA to musisz ich wystawiać do gry i mieć świetnie rozwiniętą bazę treningową i szkółkę młodzieżową.

Adasix Partyzant

0
12.02.2008 20:56    #2
portowiec1992 czasem jest tak, że zawodnik nie ma opisu wielki talent czy coś w tym stylu jak ja sciagnełem Wijnalduma do mojego Auxerre wyskoczyło mu, że to nowy Van Der Vart.
Natomiast, żeby rozwinąc piłkarza, który ma wysokie PA musisz mieć doskonałą bazę treningową ( nie koniecznie szkółke ) Warto wpuszczać piłkarza również do gry w 1 składzie, żeby nabrał doświadczenia ( to mu ułatwi gre i rozwój ) No, ale wiadomo jak trafisz na zawodnika lansowany jako nowy ........ to oznacza,że ma potencja, który musisz mimo wyszkolić. PZDR.

Adasix Partyzant

0
12.02.2008 20:59    #3
Moja osobista sugestia do Ciebie to taka nie wypożyczaj piłkarza do klubu w, którym będzie grał ławę.

PanCartoon Partyzant

0
12.02.2008 21:12    #4
grał ławę??:D

DJJZ Partyzant

0
12.02.2008 21:54    #5
U mnie w Chelsea Winjaldum jest lansowany jako nowy Seedorf:):) a co do rozwoju talentów i umożliwianiu im osiągnięcia szczytu PA, to są 4 najważniejsze moim zdaniem czynniki:
1. Ogranie w lidze, pucharach ... ogólnie w meczach o punkty
2. Jak najlepsza baza treningowa
3. Odpowiedni reżim treningowy i trenerzy
4. Przydzielenie młodemu talentowi odpowiedniego mentora, z jak największą ilością boiskowych zagrań (patrz: ustawienie > ulubione zagrania) , to poszerza talentowi gamę zagrań i poprawia technikę:):)

pozdro

DJJZ Partyzant

0
12.02.2008 21:56    #6
Aha i tak jak pisał Adasix, szkółka nie ma absolutnie nic do szkolenia piłkarzy, którzy są już w naszym zespole juniorskim. Szkółka zajmuje się corocznym przysyłaniem nam zawodników, im lepsza szkółka tym lepsi juniorzy:):)

portowiec1992 Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
12.02.2008 22:17    #7
Oczywiście z tą szkółką też miałem to na myśli tylko niesfornie napisałem;)

Kuba16.07.91 Żołnierz frontu ideologicznego

0
12.02.2008 22:47    #8
z tym rozwijaniem talentow jest naprawde roznie. wydaje sie ze mamy 2 podobnych zawodnikow a rozwijaja sie zupelnie inaczej. to wszystko zalezy od wielu czynnikow:
1)trening(wydaje sie ze taki sam dla wszystkich ale niektorzy sie poprawiaja a inni nie)
2)baza treningowa
3)mentor(on chyba ukierunkowuje gracza na przyszlosc, dodaje mu ulubione zagrania, polepsza niektore statsy)
4)granie, granie i jeszcze raz granie(najwazniejsze zeby zawodnik nie siedzial tylko co 3 dni gral w meczach o jakas stawke, a w im lepszej lidze gra tym szybciej nabiera doswiadczenia)

ogolnie to co napisal DJJZ tylko moje wlasne spostrzezenie: wypozyczajcie zawodnikow dopiero od 18 roku zycia bo wczesniej maja mizerne szanse na gre w przyzwoitych klubach(nie sa jeszcze w pelni rozwinieci fizycznie) jak i wykozystujcie kluby filialne z krajow gdzie macie ustawione "tylko podglad" ligi. wtedy w zespolach jest wiekszosc szarakow, a nasi gracze wtedy graja non-stop bo sa zwykle lepsi od szarakow. jednak to jak szybko i w jakim stopniu zawodnik sie rozwinie zalezy od pracowitosci, determinacji, ambicji i podobnych uwarunkowan psychicznych oraz oczywiscie PA(do ktorego jednak bardzo ciezko dojsc)

Drzewo1985 Partyzant

0
13.02.2008 15:18    #9
to tak tylko że ci zawodnicy dochodzą do wysokiego CA w wieku 26, 27 lat rok gry i po zawodniku;/ beznadzieja mało jest młodych perełek które błyszczą gdy mają 21-23 lata;/

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.