Parę pytań

verchi17 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
04.02.2013, 19:36    Pytanie
Witam mam parę problemów z taksą w FM 12.

1. Co zrobić, żeby moi zawodnicy nie pchali tak na siłę piłki do przodu. Chodzi o ofensywnych zawodników. Napastnika, skrzydłowych i of. pomocnika. Jest to bardzo denerwujące, szczególnie skrzydłowi denerwują, mogą zagrać piłkę do środka, ale nie, oni wolą albo kiwać się z 3 zawodnikami, albo walnąć długą piłkę na walkę napastnikowi. Skrzydłowi grają jak schodzący, atak. ze standardowymi poleceniami indywidualnymi. Ustawienia zespołu: standardowe, ofensywa, krótkie podania, tempo wolne, gra wąsko, plus gra na rozgrywającego na środku pomocy.

2. Moja defensywa jest strasznie dziurawa. Gram 4 obrońców i def. pomocnikiem. I nawet dużo słabsze drużyny, albo spokojnie sobie wjeżdżają bokiem i zagrywają w pole karne, albo podają bez problemu prostopadłe piłki między moimi obrońcami, którzy ustawiają się tak, że wszystko przechodzi i napastnicy rywala spokojnie dochodzą do piłek.

Pytania zadajemy w Suflerze, a tytuł tematu musi nawiązywać do jego treści.
Szemek

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 04.02.2013, 21:13

Egomaniac Partyzant

0
04.02.2013 19:45    #1
1. Sprawdź u skrzydłowych wartość takich atrybutów jak: kreatywność, współpraca, decyzje. To to wpływa jakie decyzje podejmują na boisku. Niewielu skrzydłowych w grze ma dobrą wartośc tego ostatniego atrybutu, który jest bardzo ważny.
2. Skoro wjeżdzają bokiem to tam tkwi problem. Jeśli gracz BWO to muszą być oni szybcy, aby na czas wrócić na posterunek. Jeśli grasz BO to najlepiej przydziel skrzydłowym trochę pracy w defensywie.
Co do ŚO to zapewne mają słabe przewidywanie i ustawianie się. Spróbuj cofnąć trochę linię obrony i bramkarza zmienić na bramkarza-libero z obroną. Wtedy będzie trochę agresywniej przecinał takie podania. Jedyne co takiemu bramkarzowi to przyspieszenie, aby zdążył na czas.
`To co chciałbym umieć wyjaśnić, to gotowość, jaką mają piłkarze i jaką ja też miałem, żeby iść za nim aż na koniec świata` - Jorge Costa o Jose Mourinho

magikoon Partyzant

0
05.02.2013 16:08    #2
......Chłopaki mam pytanie ! Jestem na stronie nowy ,tz w menagera gram od początku mam nawet CMa jeszcze 99 i zaliczyłem nawet Lige polską menager jeżeli ktoś kojarzy taką grę :) .Moje pytanie brzmi : Czy można EDYTOWAĆ danego zawodnika jak tak to w jaki sposób bo widziałem że coś takiego jest możliwe , Log,Face itp wszystko mam pościągane ale takie coś to dla mnie nowość i nie wiem jak to zrobić :( A chciałbym poprawić Mullera z Bayernu bo normalnie za każdym razem jak gram irytuje mnie jego dryblink -11 podania czy technika , nie lubie bayernu ale koleś jest zaje** isty i muszę to jakoś poprawić. PROSZE O POMOC ! FM ORGINAŁ

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 05.02.2013 o godz. 16:11

sxz69 Młody aktywista

0
05.02.2013 17:35    #3
@up

Jeśli masz oryginał to nic nie stoi na przeszkodzie żebyś z Mullera nawet drugiego Messiego zrobił (oczywiście to by było bez sensu) :) Ściągasz oficjalny edytor do FMa z narzędzi na Steamie i możesz zmienić w bazie danych co dusza zapragnie.

P.S. Skoro od tak dawna jesteś z serią to aż dziwne, że nie wiesz jak to się robi skoro w każdym poprzednim FMie edycja bazy danych wyglądała niemal tak samo :>

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 05.02.2013 o godz. 17:36

magikoon Partyzant

0
05.02.2013 19:59    #4
No ale nigdy nie robiłem tego , pracuje i już niestety nie ma czasu na 10 h grania chociaż bardzo bym chciał hehe ale dzięki , mógłbyś mi to wytłumaczyć krok po kroku jak to sie wszystko tam robi ? Dodam jeszcze że od kąd kupuje orginalnego może 2009 lub 10 nie wiem mam jeszcze większy problem z instalowaniem tego

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 05.02.2013 o godz. 20:07

sxz69 Młody aktywista

0
05.02.2013 20:16    #5
Pytanie podstawowe: czy ściągnąłeś już edytor? Jak nie to znajdziesz go na Steamie wchodząc w Widok -> Narzędzia i tam wyszukaj z listy.

Potem odpalasz go i w lewym górnym rogu klikasz w Plik -> Wczytaj bezę danych.

Poruszanie się po edytorze jest dziecinnie proste więc nie sądzę, aby jakiekolwiek tłumaczenie było potrzebne. Po lewej stronie masz przyciski takie jak: Ludzie, Kluby, Kraje, Rozgrywki i wiele innych. Przykładowo klikasz w Ludzie i na środku masz okienko wyszukiwarki. Wpisujesz swojego Mullera i wyszukujesz go spośród piłkarzy o tym samym nazwisku, następnie klikasz 2 razy myszką lub w prawym dolnym rogu Edytuj.

Po lewej stronie pojawiają się nowe przyciski takie jak: Szczegóły, Dane osoby, Dane piłkarza itd.

Po 15 minutach pstrykania edytor będziesz miał w małym palcu. Bardzo prosta i intuicyjna obsługa.

Po wszystkich zmianach klikasz w Plik -> Zapisz dane edytora jako.
Plik powinien automatycznie zapisać się w folderze "editor data" w moich dokumentach. Dalej już chyba wiesz :)

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 05.02.2013 o godz. 20:18

magikoon Partyzant

0
05.02.2013 20:22    #6
Czekaj czekaj bo mam to po angielsku wszystko nie wiem czy da sie tu zrobić polski zazwyczaj tylko robie prawym przyciskiem na steam i wybieram menagera w ktorego chce grac i tyle , jest moze tu zmiana jezyka? nie jeszcze nie ściągłem tego edytora nie wiem jak gdzie;/

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 05.02.2013 o godz. 20:23

magikoon Partyzant

0
05.02.2013 20:33    #7
ijee znalazłem Polish :) jest progres

sxz69 Młody aktywista

0
05.02.2013 20:33    #8
Zmiana czegokolwiek zazwyczaj jest w ustawieniach ;]

Steam -> Settings -> Interface -> Choose language

magikoon Partyzant

0
05.02.2013 20:37    #9
Chłopie mam , dzięki , jak coś to będe pytał spróboje to sam ogaranć:) Dzieki

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.