patchowe transfery

Sir Mih Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
24.05.2011, 12:58    Pytanie
witam, gram na patchu 1.3 - z tego co mi wiadomo, dodano do niego bazę z aktualnymi na zimę transferami - przynajmniej tak mi się wydaję, po tym co zobaczyłem, ale do rzeczy:
zawsze grałem klubami nieznanymi, słabymi, zanim zorientowałem się kim jest dany piłkarz w świecie rzeczywistym, już go nie miałem w składzie.. a teraz czas na zmiany - chce zagrać realem (tak wiem, mało ambitne), tworze nową grę, patrze na skład - adebayor już jest, mimo tego, że rozgrywka rozpoczyna się w lipcu a on przychodzi w styczniu, to samo - mateos wypożyczony do AEK, a powinien odejść w styczniu.. no ale nic - wchodze do edytora, po coś nam dali taką zabawkę - patrze na daty - są ok, takie jak powinny być, ale dla testu przestawiłem prawdziwe daty przejścia, zapisane w edytorze na dzień następny (np piłkarz X przychodzi do klubu Y 1.1.2011, zmieniłem na 2.1.2011), znowu tworze nową grę i.. dalej to samo..

Czy da się to jakoś zmienić? Może ktoś powie że to detal, ale Real wczesniej grał na 2 napastników poł sezonu, dopiero pozniej przyszedl Ade, a ja chce takiego realizmu, nie usmiecha mi się go miec w okresie przygotowawczym, szczególnie, że chcialem znaleźć miejsce w drużynie na te pół roku dla Moraty.
Ktoś może powiedzieć - "no to w edytorze usuń transfer/wypożyczenie tego pilkarza do danego klubu" - chcę aby w sezonie 2010/2011 było tak jak na prawde - czyli Ade w realu, Mateos na wypożyczeniu. W grze raczej trudno będzie o wypożyczenie Ade w środku sezonu, a co dopiero na wypożyczenie Mateosa do AEK..

(swoją drogą, czemu tak zmieniane transfery nie wchodzą w życie w realnym dniu danego transferu? np teraz jak będzie uaktualnienie bazy, to taki nuri sahin w realu będzie od lipca 2010 a nie rok pozniej)

pozdrawiam, Sir Mih

PDrasta Młody aktywista

0
24.05.2011 14:37    #1
Jeżeli chcesz grać z tymi danymi usisz wziąć nową grę, tam wybierasz łatkę 11.3 a pod spodem masz ilość plików do zmiany bazy tanych(na samym dole tego małego okienka) zaznaczasz, i ładujesz razem ze swoimi zmianami. Jeżeli tak wykonywałeś - nie mam pojęcia czemu nie działa.
Jednych to razi, a innych zachwyca
miasto Ostróda to Mazur stolica!

Sir Mih Partyzant

0
24.05.2011 19:08    #2
tak właśnie zrobiłem- poprawki dat przyjścia tych dwóch zawodników na czystej bazie 11.3, zapisane, wrzucone w katalog, nowa gra ze "zmodyfikowana" bazą i dalej to samo..

każdy tak ma czy mi się wdarł jakiś błąd?

daver1977 Partyzant

0
24.05.2011 19:28    #3
z wypozyczeniami juz tak jest,obojetnie jaka date przyjscia wypozyczenia bys ustawil,to gra i tak zaladuje ci tych grajkow od poczatku sezonu...co innego jesli mialby to byc transfer definitywny,wtedy date przyjscia ustawia sie w okienku...przyszle transfery i tak jak wpiszesz tak przyjdzie:-)

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
26.05.2011 10:01    #4
Poza tym SI zawsze tworząc swoje oficjalne uaktualnienia transfery robi "od razu", a nie ustawiając opcję przyjścia po jakimś czasie. Może komuś się to nie podoba, ale wszystkim się nie dogodzi.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution