Pierwszoligowy klub i jego finanse.

josedratewka Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.05.2012, 12:48    Pytanie
Witam.

Otóż zaczynam grać Bogdanką. Jak to bywa w tych mniejszych klubach budżet mam dosyć ograniczony. W poprzednim FMie była możliwość organizacji różnych sparingów z dość egzotycznymi drużynami za które inkasowało się nawet kilkaset tysięcy. Z tego co pamiętam zacząłem stosować tę metodę w drugim sezonie gry po awansie do ekstraklasy. Teraz chciałem na samym początku trochę zwiększyć budżet płacowy ale niestety nie mam możliwości zagrania sparingu z rywalami z odległych krajów ponieważ zarząd nie zgadza się na tak daleki wyjazd. Stąd pytanie - czy da się w jakiś inny sposób podreperować ten budżet?

Pozdro

Valdi91 Młody aktywista

0
26.05.2012 13:35    #1
Jednym z tricków było zakontraktowywanie piłkarzy bez klubu i natychmiastowa ich sprzedaż. Zawsze jakiś grosz, lecz ja nigdy nie byłem zwolennikiem tej metody, ponieważ mam takiego pecha, że tych piłkarzy których najbardziej chcę się pozbyć nikt nie chce.

Sparingi możesz organizować u siebie, oczywiście żaden Juventus czy Man U do Ciebie nie przyjedzie, ale zwykle jest kilka ciekawych klubów, z którymi można zagrać zgarniając nieco grosza. Niewiele, a w przypadku małego klubu zagrasz parę sparingów i kilkaset tysi wpadnie, a na 1. Ligę to już całkiem sporo.

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
26.05.2012 13:46    #2
Organizuj sparingi wyjazdowe. Ja staram się na tym troszkę zarobić. Niekoniecznie poza Polskę. Na Wyspach mam łatwiej. City za przyjazd chce koło 300 tys. a dostać mogę ponad 0,5 mln. Szukaj w Niemczech na przykład. Tournee odradzam, mało korzystne finansowo, lepiej pojedyncze sparingi z klubami Bundesligi.

Warto przedłużyć kontrakt z Nekoulmą :)
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

josedratewka Partyzant

0
26.05.2012 16:08    #3
No Prezes to zdecydowanie wyróżniająca się postać w Górniku ale ma spore wymagania finansowe no i trochę mnie na niego nie stać. Szkoda, że znowu na wypożyczeniu jest. :|

Co do sparingów wyjazdowych z dobrymi ekipami - czy wysokie porażki nie wpłyną znacząco na morale moich piłkarzy?

Valdi91 Młody aktywista

0
26.05.2012 16:23    #4
Wpłyną, ale potem możesz rozegrać 2-3 mecze z ogórkami, zjechać ich wysoko i morale podskoczy.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution