Polityka zespołu i widok u-19

kabaruto Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
12.11.2011, 10:51    Pytanie
Mam problem. Ustawiam w polityce zespołu aby zespół u-19 używał taktyki pierwszego zespołu. Niestety jednak taktyka jest ustawiana w u19 klasyczne 4-4-2. Dlaczego nie jest ta z pierwszego zespołu?

Pytanie nr 2. Dlaczego jak wejdę w drużynę u-19 to widać tylko zawodników pierwszego zespołu? Nawet jak przestawie w filtrze i zaznacze tylko u-19 to jak zrobię kontynuuj i wejde znowu w u-19 , ponownie sa zawodnicy pierwszego zespołu i w filtrze też że pierwszego zespołu. A przecież ustawiałem że ma być widok u-19, bo w końcu to drużyna u-19.

Pytanie dodatkowe. Co konkretnie zamraża opcja zamróź w FMRTE? Rozumiem ze jak bym przykładowo ustawił zawodnikowi same 19 i kliknął zamróź to mu tak zostanie do końca gry?

I jeszcze jedno pytanie ostatnie.

http://www.centr(...)_496.jpg

Gram taką taktyką w sensie ustawienie(robiona samemu obrazek tylko z googli). Zawodnik ten na środku pomocy po prawej (ganso) ustawiony jako wysunięty rozgrywający atak(kombinowałem ze wsparciem) i pytanie dlaczego jak ustawie go rozgrywającym zalicza mniej więcej tyle podań co ten srodkowy pomocnik badziej po lewej ustawiony jako pomocnik długodystansowiec? Dodam ze ustawienie rozgrywającego jako długodystansowca nie wiele zmienio obaj zawsze mieli po mniej więcej 30-35 podań w meczu. Ja bym chciał aby ganso miał tak jak Xavi w barcie po 60 podań minimum. Dodam że gram najkrótszymi podaniami. Jeszcze jedno. Co zrobić aby zawodnik który nie ma zaznaczonego przetrzyywania piłki jak najszybciej starał sie ją odegrac do partnera najbliższego? Bo z tego co wiem tempo to chodzi o to jak szybko przechodza do akcji ofensywnych a mi zależy na szybkim wymianie podań jak w ralnym świecie gra barcelona.

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 12.11.2011, 10:52

cubsonart Partyzant

0
12.11.2011 13:30    #1
strategia: plynna
nastawienie: ofensywne

swoboda taktyczna: szukaj gry
tempo: szybkie (tak na 4/5 paska)

masz tak ustawione ?

zapodaj screen ze skladem, ustawieniem 11 wraz z zawodnikami oraz poleceniami dla druzyny i zawodnikow

kabaruto Partyzant

0
12.11.2011 13:57    #2
Strategie mam bardzo płynną ( jaka była by różnica jakbym dał płynną)

nastawienie mam ofensywne

szukaj gry mam każdy zawodnik oprucz obrońców i def pomocnika i lisa

tempo mam najwolniejsze z możliwych i podania każdy zawodnik najkrótsze z możliwych

cubsonart Partyzant

0
12.11.2011 16:38    #3
zwieksz tempo to napewno, hmm moze atrybuty graczy sprawdz.. ? chociaz ganso powinien miec dobre..

dybciox Partyzant

0
12.11.2011 17:13    #4
Styl - Przy bardzo płynnym cały zespół atakuje (obrońcy nie ograniczają się do obrony) czyli jest duża wymienność pozycji.
Na przykład obrońca wykonuje jakiś rajd z piłką, a pomocnik zajmuje jego miejsce.

Im tempo szybsze, tym piłka będzie prędzej pod bramką przeciwnika.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution