Polska Scena FM

IamTheSwarn Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
06.04.2016 14:47    #1361
@yrkomm16 dzięki. Może za dwa miesiace, bo teraz ja dostałem miesięcznego; ). Ja się tam zarejestrowałem ponownie i uważam siebie za faworyta do wygrania RM. Niczego nie żałuje!

Piotr Sebastian Młody aktywista

0
06.04.2016 15:25    #1362
[quote="Lucas."]Aż z tego wszystkiego sam jestem ciekaw, jak to wygląda. Ktoś się na tym zna?;)[/quote]
Nie ma możliwości sprawdzenia tego w żaden sposób.

Z poziomu pliku z zapisem gry jest to całkowicie niemożliwe. Używanie opcji "natychmiastowy wynik" nie generuje bowiem w pliku z zapisem gry żadnej dodatkowej linijki kodu.

Z poziomu gry także nie ma możliwości sprawdzenia tego. Można jedynie domyślać się. Grając na maksymalnym tempie, bez wyświetlania sytuacji z gry (tylko komentarz), bez powtórek i bez dokonywania zmian w trakcie meczu, można rozegrać spotkanie w czasie zbliżonym do 30 sekund. Wszystko zależy od mocy komputera oraz ilości kluczowych sytuacji w grze, które będą generowały dodatkowe linijki wyświetlanego podczas gry komentarza. Najdłużej trwa to ze 3 minuty.

W ten właśnie sposób przeprowadzam test wrażliwości wyników zebranych podczas swoich dorocznych badań silnika gry. Po zebraniu danych z tego samego meczu rozgrywanego wielokrotnie metodą S&L, wybrane trendy i odchylenia otrzymanych wyników sprawdzam grając wybranym ustawieniem pełny sezon co najmniej trzykrotnie. W ciągu godziny jestem w stanie rozegrać od 10 do 15 meczów przy średniej bazie i 20 uruchomionych ligach. Na jeden sezon schodzi mi średnio 4-5 godzin.

Ciekawostka: przy założeniu, że odchodzę od komputera tylko wtedy, gdy gra miele wyniki, kiedy mogę śmiało zaryzykować zaparzenie sobie herbaty? I ile takich herbat wypiję?
:-)

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 06.04.2016 o godz. 15:28

Brazzo Młody aktywista

0
06.04.2016 16:26    #1363
Kierując się własnym doświadczeniem mogę jedynie przytaknąć Piotrowi Sebastianowi. Choć osobiście nie widzę sensu w tak szybkim rozgrywaniu meczy, a co za tym idzie - całego sezonu. A gdzie tu wyszukiwanie zawodników do kadry czy kompletowanie sztabu szkoleniowego etc.? Mi to zajmuje czasem bite godziny zanim wynajdę odpowiednich piłkarzy i współpracowników. Dla mnie to zawsze taka wisienka na torcie - odciśnięcie swojego piętna na każdym elemencie związanym z prowadzeniem klubu.

nocnytyper Partyzant

0
06.04.2016 16:40    #1364
Witam
Chciałbym jeszcze dodać pewną kwestię od siebie. Łukasz stwierdził, że gram szybkim wynikiem. I że mogę robić save&load między miesiącami zapisów. Tak się dziwnie składa, że półgodzinnych przerw w karierze Niecieczą było dokładnie 4 na 13. Kolejne podchodziły do godziny lub dłużej.
Dziwne, prawda? Ile razy ja tym swoim i5200u mogłem zrobić s&l w ciągu 30 minut? Pewnie max coś koło 3? Wychodzi na to, ze statystyk, że w 4 miesiącach gry, idąc tropem Łukasza, zrobiłem dokładnie 3 razy s&l na miesiąc i to za 3 razem w 4 miesiącach uzyskałem satysfakcjonujące wynik. Jest to tak prawdopodobne, jak 100% : (3 próby x średnio 5 meczów = 15 do potęgi 4 bo tyle miesięcy a to się równa 50 625 ). Prawdopodobieństwo takiego zdarzenia wynosi 0,00197% Nie mówiąc już o blogu Sobu, który wrzucił argumentacje Łukasza do 20 metrowego dołu i zalał żadką kupą.

Pikawa Artysta Rewolucji

0
06.04.2016 16:42    #1365
[quote]Nie mówiąc już o blogu Sobu, który wrzucił argumentacje Łukasza do 20 metrowego dołu i zalał żadką kupą.[/quote]
Wprowadził ludzi w błąd.
.

nocnytyper Partyzant

0
06.04.2016 16:44    #1366
[quote="Brazzo"]Kierując się własnym doświadczeniem mogę jedynie przytaknąć Piotrowi Sebastianowi. Choć osobiście nie widzę sensu w tak szybkim rozgrywaniu meczy, a co za tym idzie - całego sezonu. A gdzie tu wyszukiwanie zawodników do kadry czy kompletowanie sztabu szkoleniowego etc.? Mi to zajmuje czasem bite godziny zanim wynajdę odpowiednich piłkarzy i współpracowników. Dla mnie to zawsze taka wisienka na torcie - odciśnięcie swojego piętna na każdym elemencie związanym z prowadzeniem klubu.[/quote]
Przerwa pomiędzy 1 zapisem z lipca a drugim w sierpniu wynosiła 1,5 godziny. Nie pół godziny ;)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 06.04.2016 o godz. 16:46

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
06.04.2016 16:50    #1367
Jak miło że znowu tu wróciłeś po wielkiej kampanii pt. chciałbym zagrać w rm, ale nie mogę więc będę pisał tutaj jaki to mahdi jest be, a następnie "wyjeździe w delegację" na portal Mój Football Manager. Mnie osobiście nie interesują twoje tłumaczenia, wyleciałeś to wyleciałeś.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

PavS Partyzant

0
06.04.2016 16:56    #1368
Dla mnie ktoś, kto zmienia swój głos tylko dlatego żeby nie wygrała osoba trzecia, a zarazem po to, aby podlizać się się komuś komu zależy na porażce tejże osoby trzeciej, nie zasługuje na prawo głosu. Chciałeś wylizać tylną część ciała Mahdiemu, a on zapalił kopa w twoją w podzięce. Życie lizusa jest ciężkie, przyzwyczajaj się.

Mając na uwadze powyższe, wywalili cię słusznie czy nie, co za różnica, idź wypłakać się gdzie indziej.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 06.04.2016 o godz. 16:57

IamTheSwarn Partyzant

0
06.04.2016 16:57    #1369
Szanuje, że intencjonalnie zmieniłeś swój głos na Bajo bym ja nie wygrał. Tak generalnie, no godne zachowanie, człowieka z klasą. Zbanowali go to zbanowali. Jak na mnie było używane Instant Result i tyle. Natomiast jakieś śmieszki użytkownika o nicku Sobu osiągneły swój cel (#mnieśmieszy). Przecież wiadomo, że ja i Romantico jesteśmy murowanymi kanydatami do zwycięstwa. Bukmacherzy nie przyjmują już na nas zakładów. A ja tam się ciesze, że nie dostaniesz funtów bo Ciebie nie lubie i... a zresztą kogo to obchodzi.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 06.04.2016 o godz. 16:59

nocnytyper Partyzant

0
06.04.2016 16:59    #1370
Zmieniłem głos żeby wygrał ktoś kto na to zasługuje. Uważasz mnie za lizusa, Twoja sprawa. Nie wiesz o co chodzi, a się wypowiadasz, śmieszne.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.